Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-13, 09:50
AutoMapa dla Androida
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18656
Wysłany: 2018-12-14, 17:08   

Raz mam niebieskie, raz (duzo częściej) czerwone - wg https://7.allegroimg.com/s1440/018512/1b27746943cda9851ed26b8003a7
Ale w "statystyce" mam odbiór danych co 3-5minut
_________________

 
 
raby 
Navi Expert
navi oblatywacz


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 256
Skąd: Krasnystaw
Wysłany: 2018-12-14, 19:20   

geranium napisał/a:
proponuję wam zacząć od przeczytania instrukcji obsługi AM - kiedy działa traffic ! i pokazać że działa

to że pobiera jednorazowe dane po kliknięciu pobierz dane to fakt ale to nie ma nic wspólnego z działaniem

No skoro widać na mapie gdzie są korki i nawigacja sama zmienia trasę to chyba działa?
 
 
raby 
Navi Expert
navi oblatywacz


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 256
Skąd: Krasnystaw
Wysłany: 2018-12-16, 00:00   

Więc ja zadam pytanie, gdzie owo pytanie?
 
 
antonsap
azymut


Dołączył: 04 Lut 2017
Posty: 4
Wysłany: 2018-12-16, 10:53   

raby napisał/a:
Więc ja zadam pytanie, gdzie owo pytanie?


niektorzy zapewne domysla sie ze chodzi o:

Cytat:
proponuję wam zacząć od przeczytania instrukcji obsługi AM - kiedy działa traffic ! i pokazać że działa


a prawdopodobna odpowiedz brzmi:

Cytat:
Warunkiem odbierania danych on-line z serwera Traffic jest również ich wysyłanie.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 732
Wysłany: 2018-12-21, 16:46   

Witam, chyba to dobry temat do zadania pytania które mnie nurtuje odnośnie aAutomapy, w tytule jest "AutoMapa dla Androida", więc chyba dobre miejsce niezależnie od wersji programu.
aAutomapa jak na screen-ie



I teraz pytanie: Jak usunąć trasy z listy Trasa>moje trasy?



Właśnie z tej listy:



Chodzi mi o usunięcie wybranych, pojedynczych tras, nie całej listy, niektóre bym chciał zachować. W "Historii" można to zrobić przytrzymując dłużej na danej trasie i wybrać z dostępnych opcji "Skasuj", ale na tej liście "Moje trasy" nie ma takiej możliwości. Jest tylko po dłuższym "przyciśnięciu" na danej trasie opcja tak, jak na zdjęciu.



Chodzi o to że "zapisuje, wyświetla" tam trasy nie tylko "już przejechane", ale również te wyszukiwane "do sprawdzenia", nigdy nie "jechane", tylko tak jakby "historia wyszukiwania".
 
 
zibi1953 
guru
stypendysta MON



Pomógł: 36 razy
Wiek: 65
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 1544
Skąd: Mazowsze - WPL
Wysłany: 2018-12-22, 18:59   

Osobiście skorzystałem z TotalCommandera: wszedłem do katalogu AutoMapa>Routes i następnie ikonka kosz, zaznaczyłem ręcznie wybrane pliki tras, znowu ikonka kosz i tyle w tym temacie.
Potem sprawdziłem w AM "Moje trasy" i upewniłem się, że jest ich znacznie mniej - tylko te, które pozostawiłem.
_________________
WayteQ X960, HUAWEI P10, Lenovo Yoga 2 1050L.
- MapaMap SD Top PL 10.6.0 mapa PL-2017Q3;
- MapaMap Android 10.6.0 mapa PL-2017Q3;
- AutoMapa - aktualna (WinCE, Android).
Android 4.4.2 KitKet; Android 5.0.1 Lollipop; Android 8 Oreo.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 732
Wysłany: 2018-12-22, 19:51   

zibi1953, dzięki, no zgadza się, tylko tak jak proponujesz to mam tylko w tych nazwach plików daty i godziny tych zapisanych tras i trzeba "kombinować" których rzeczywiście nie chcę. A na tej liście są dodatkowo nazwy miejscowości i łatwiej "dojść" co potrzebne a co nie.
 
 
zibi1953 
guru
stypendysta MON



Pomógł: 36 razy
Wiek: 65
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 1544
Skąd: Mazowsze - WPL
Wysłany: 2018-12-23, 10:47   

Z tym nie miałem problemu, bo na liście pod nazwą trasy jest nazwa pliku np. 2018_12_15_11_01_25.atm
Ewentualnie wypisz sobie te nazwy plików, a dopiero później w TotalCommanderze będziesz je usuwał.
Ja staram się nie dopuszczać do niepotrzebnie zbyt długiej listy i systematycznie czyszczę historię tras.
Innego sposobu nie znam i nawet nie szukałem.
_________________
WayteQ X960, HUAWEI P10, Lenovo Yoga 2 1050L.
- MapaMap SD Top PL 10.6.0 mapa PL-2017Q3;
- MapaMap Android 10.6.0 mapa PL-2017Q3;
- AutoMapa - aktualna (WinCE, Android).
Android 4.4.2 KitKet; Android 5.0.1 Lollipop; Android 8 Oreo.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 732
Wysłany: 2018-12-23, 11:04   

zibi1953 napisał/a:
Z tym nie miałem problemu, bo na liście pod nazwą trasy jest nazwa pliku np. 2018_12_15_11_01_25.atm

Nie, no jak już wiem jak to zrobić, to dam sobie radę. Tylko to jest trochę "nie tak" jak powinno być to usuwanie. :-( Bo albo przenoszenie do ulubionych, albo korzystanie z innego programu aby to zrobić. Powinno być tak, że wchodzę na daną listę, zaznaczam co chcę usunąć i szast-prast po problemie... :-D
 
 
Angelo 
młodszy inspektor GPS
angelo


Wiek: 45
Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 10
Wysłany: 2019-01-30, 13:32   

Do Automapy 4.5 wrzuciłem nowe mapy 1812, program bez nawigowania stabilnie działa. Będę miał okazję to przetestuję w trasie.
_________________
AngeloArt
 
 
Palik25 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Mar 2008
Posty: 12
Wysłany: 2019-01-30, 18:58   

Angelo napisał/a:
Do Automapy 4.5 wrzuciłem nowe mapy 1812, program bez nawigowania stabilnie działa. Będę miał okazję to przetestuję w trasie.

Kolego a jakie mapy 1812 wrzuciłeś. Ja próbowałem ten myk z mapami pobranymi z oficjalnej strony automapy i nie program mi wysypuje
 
 
Angelo 
młodszy inspektor GPS
angelo


Wiek: 45
Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 10
Wysłany: 2019-01-31, 14:07   

Kolego na tej właśnie mapie pobranej z serwera.
_________________
AngeloArt
 
 
Mancjusz 
Waypoint
Manta 430



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Mar 2010
Posty: 78
Skąd: PL
Wysłany: 2019-02-01, 18:33   

Potwierdzam, działa. W poniedziałek próby na żywca ;)
_________________
Pozdrawiam Mancjusz :-)
 
 
Angelo 
młodszy inspektor GPS
angelo


Wiek: 45
Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 10
Wysłany: 2019-02-02, 08:32   

Już po testach, zero problemów ,nawiguje jak należy.
:-) na mapie EU.
_________________
AngeloArt
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 11