Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Mio Spirit 7700
Autor Wiadomość
pakiet
Waypoint


Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 46
Wysłany: 2019-03-27, 16:53   Mio Spirit 7700

Witam!
Udało się komuś odpalić IGO na tym Mio? Jedyne co znalazłem, to skrypt odpalający AM - to działa. Niestety jakiekolwiek podmiany nazw plików kończą się błędem :(
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2019-06-24, 12:19, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6105
Wysłany: 2019-03-27, 16:56   

pakiet napisał/a:
Jedyne co znalazłem, to skrypt odpalający AM - to działa.

Wrzuc ten skrypt. Poczytamy... moze coś się wymysli
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
pakiet
Waypoint


Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 46
Wysłany: 2019-03-27, 17:10   

http://uploadfile.pl/pokaz/1683684---blma.html
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6105
Wysłany: 2019-03-27, 17:16   

To jeszce powiedz w jakim katalogu masz iGO i jak się nazywa plik.exe w nim
O jeszcze jedno, czy w tym Mio karta na bank nazywa się SDMMC , a nie Storage Card ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
pakiet
Waypoint


Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 46
Wysłany: 2019-03-27, 18:53   

W katalogu: primo toll, plik exe: igo. Karta nazywa się: SDMMC.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6105
Wysłany: 2019-03-27, 19:44   

Katalog ma nazwę :
primo toll

dokładnie tak ??
Pytam, bo to bardzo nietypowa nazwa
Jesli tak NA PEWNO jest to zawartośc pliku auto.mscr powinna być taka :
Kod:

Kill("eugene.exe")
Kill("SmartST_CE.exe")
Kill("AppStartupSec.exe")
RunWait("\SDMMC\primo toll\igo.exe")
If(NOT procexists("igo.exe"))
EndIf
Message( "Wylacz Urzadzenie!" )


I skoro to dziala dla AM , to MUSI odpalić iGO jesli sam program jest OK
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
pakiet
Waypoint


Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 46
Wysłany: 2019-03-27, 20:07   

Dokładnie tak - nie myli mi się z innymi :)

Niestety otrzymuję błąd: Application igo.exe encountered e serious errror and must shut down

Podobnie miałem przy zmianie nazw plików na te z AM ;(
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6105
Wysłany: 2019-03-27, 21:09   

wrzuć do katalogu Primo toll ten plik
https://www100.zippyshare.com/v/yhqhXQcJ/file.html

I zmień skrypt na

Kod:

Kill("eugene.exe")
Kill("SmartST_CE.exe")
Kill("AppStartupSec.exe")
RunWait("\SDMMC\primo toll\resinfo.exe")
If(NOT procexists("resinfo.exe"))
EndIf
Message( "Wylacz Urzadzenie!" )


Jesli programik się uruchoni - to wina Twojej wersji IGO ( masz uszkodzony program, bądź wersję nie dzxialającą na Twojej konfiguracji sprzetowej ) , a nie skryptu
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 402
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2019-03-27, 23:13   

pakiet napisał/a:
Niestety otrzymuję błąd: Application igo.exe encountered e serious errror and must shut down

Jeżeli sposób kol. no_taki nie pomoże, to spróbuj skasować komunikat (kliknąć w krzyżyk okna komunikatu) i ponownie uruchomić Igo.
 
 
pakiet
Waypoint


Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 46
Wysłany: 2019-03-28, 20:59   

Soory nie było czasu. Dzięki za rady. Programik odpalił. Czyli IGO ma problem. W komunikat klikałem - bez zmian. Pozostaje szukać innego IGO. Szkoda, bo ta wersja była bardzo stabilna.

Przetestowałem 3 inne wersje i skutek jest identyczny :( Ciekawe jest to,że AM sobie radzi.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2019-03-29, 06:53   

A jakie wersje testowałeś? Bo starsze Primo maja problemy na WinCE6, najnowsze moga być zbyt wymagające.

Zrób jeszcze jedno - uruchom explorer.exe, a dopiero spod Windowsa startuj iGO.
Rózne wersje explorer.exe sa tu: http://chomikuj.pl/jajace...02.zip(archive) , a uruchamianie identynczne jak Resinfo

No i oczywiście iGO w wersji minimalnej - czyli w folderze MAPS tylko jeden plik, zero radarów, udynków, POI. I każdorazowo przed uruchomieniem kasujesz SAVE
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6105
Wysłany: 2019-03-29, 08:01   

pakiet napisał/a:
Przetestowałem 3 inne wersje i skutek jest identyczny

Czyli najprawdopodobniej masz walniety którys z plików , który zostawiasz przy wymianie wersji
Uruchom Twoje iGO w konfiguracji absolutnego minimum i zobacz czy opdpali

P.S absolutne minimum:
w conetnt/map tylko poland.fbl
bez dem, speedcam, POI, Building , skin , phoneme, scheme.
Po prostu pozmianiaj sobie nazwy tych katalogow np. na dem1, speedcam1 etc, tak by program ich nie widział

Jesli odpali - pisz, bedziemy Ci na biezaco pisać, co robic

P.S oczywiście SAVE wywalasz przed uruchomieniem programu. I napisz w którym momencie wysypuje, tzn po ktorym komunikacie ( wybor języka, glosu ???? )

O jeszce jedno, czy zmieniając wersje iGO zmienialeś tylko .exe, czy i data.zip ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
pakiet
Waypoint


Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 46
Wysłany: 2019-03-30, 10:55   

Zatem tak. Dzięki @jacekp1313 za explorery - ciekawe rzeczy wyszły. Z poziomu explorera udało mi się opalić primo - to pierwsze w identycznej konfiguracji jak na samym początku. To samo primo odpalane bezpośrednio skryptem od razu wyrzuca błąd (jak wszystkie inne). Błąd jest we wszystkich przypadkach bardzo wcześnie - nie ma żadnego okna od igo. Zawsze kasuje sys i save (były kasowane od początku). Iteraz pytanie co jest w skrypcie takiego, że odpala AM, odpala explorera (i spod niego IGO), a bezpośrednio nie chce?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6105
Wysłany: 2019-03-30, 12:55   

Zmiań - tak tylko na próbę skrypt na:

Kod:
Kill("eugene.exe")
Kill("SmartST_CE.exe")
Kill("AppStartupSec.exe")
Run("\SDMMC\primo toll\igo.exe")
sleep(2000)
Kill("auto.exe")


P.S jakbys przepisywał ręcznie zwroć uwagę na zmaine polecienia "run"
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
pakiet
Waypoint


Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 46
Wysłany: 2019-03-30, 13:20   

Dzięki za poświęcenie. Niestety wyrzuca błąd :(
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11