Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
aktualizacja AutoMapy
Autor Wiadomość
grac
Waypoint


Dołączył: 19 Mar 2008
Posty: 49
Wysłany: 2019-02-09, 16:54   

To ja SIEMANO :D

Zapytałem w styczniu a odpowiedź w lutym z przywalaniem się nie wiadomo o co.

@januszpe myślisz że czekałem AŻ TYLE CZASU żeby sprawdzić gotowca ? :D
Otóż TAK SPRAWDZIŁEM I DZIAŁA :P
 
 
waldecki997 
Waypoint
Gdzie te satelity?



Dołączył: 10 Sty 2008
Posty: 31
Skąd: Polska
  Wysłany: 2019-05-12, 07:45   PL 1904 beta /finał

Szybkie pytanko ...

mapa beta oznaczenie
Polska_1904_6.1108_E063

czy PL mapa 1904 beta rożni się czymś od wersji finał czy jak to przez ostatnie lata bywało beta zamienia się w finał?.
_________________

R.I.P.
Akira MM 3518-A3
LARK Freebird 50.1
 
 
Sznuki 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Lis 2012
Posty: 60
Skąd: Kosmos
Wysłany: 2019-05-13, 00:10   

waldecki997 napisał/a:
czy PL mapa 1904 beta rożni się czymś od wersji finał czy jak to przez ostatnie lata bywało beta zamienia się w finał?
Tym razem finalna 1904 różni się od bety - finalna zawiera zaktualizowany SR na dzień 6 maja

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2019-05-14, 19:18 ]
Wycięłam tekst niezwiązany z tematem.
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2019-05-14, 18:16, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18891
Skąd: 3City
Wysłany: 2020-11-08, 12:23   

jacekp1313 napisał/a:
Najnowszą mapę można pobrać tu: https://www.automapa.pl/o-aplikacji/aam/ (zjechać do sekcji POBIERZ)
Potem patch mapy i można wgrać na WinCE, PC lub Androida, co właśnie uczyniłem (Andek + PC)
Wygląda na to, że nowa mapa 2010 nie działa równiez i na Windowsie (Win10, nie CE)
Pobrałem mapę i spatchowałem - komunikat, że nie mozna odczytac mapy. Bez patchowania to samo.
Byc może uszkodzony jakis plik (ale rozpakowanie posżło OK)
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2020-11-08, 19:55, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
darek.w 
Waypoint


Wiek: 62
Dołączył: 04 Gru 2008
Posty: 64
Skąd: Wwa
Wysłany: 2020-11-08, 17:02   

Zaktualizuj mapę na urządzeniu z Androidem, skopiuj ją z tego urządzenia na sprzęt z Windowsem, potraktuj patcherem. Będzie działać.
_________________
dr
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18891
Skąd: 3City
Wysłany: 2020-11-08, 19:55   

z AM nie korzystam do dawna, tylko informuję o zmianie.
_________________

 
 
Andrzej G 
Waypoint


Dołączył: 19 Gru 2018
Posty: 56
Skąd: Z lasu
Wysłany: 2020-11-11, 02:04   

jacekp1313 napisał/a:
Wygląda na to, że nowa mapa 2010 nie działa równiez i na Windowsie (Win10, nie CE)
Pobrałem mapę i spatchowałem - komunikat, że nie mozna odczytac mapy. Bez patchowania to samo.

Bo od finalnej wersji map 2010, mapy na androida i Win są różne. Androidowa 2010 też nie pójdzie z każdą wersją aAM, tylko od wersji 5.8.4 wzwyż.
Natomiast windowsowa 2010 pójdzie zarówno na aAM 4.5, jak i po podleczeniu na Win (PC) i WinCE.
Mapy androidowe i windowsowe mają też inne dane traffikowe i różne wpisy w version.info w mapie.
AQQ podniosło użytkownikom poprzeczkę :lol:
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18891
Skąd: 3City
Wysłany: 2020-11-11, 15:35   

Andrzej G napisał/a:
Androidowa 2010 też nie pójdzie z każdą wersją aAM, tylko od wersji 5.8.4 wzwyż.
Natomiast windowsowa 2010 pójdzie zarówno na aAM 4.5, jak i po podleczeniu na Win (PC) i WinCE.l:
A było tak pienie - mape na Andka pobierało sie wprost ze strony A. i patchowana wspawiało na kompa lub nawigacji
_________________

 
 
Andrzej G 
Waypoint


Dołączył: 19 Gru 2018
Posty: 56
Skąd: Z lasu
Wysłany: 2020-11-11, 16:03   

Dalej może być pięknie, jeżeli znajdzie się dobra duszyczka, która wystawi "niegrzebane" mapy windowsowe :lol:
 
 
Dziadek13 
Waypoint


Wiek: 56
Dołączył: 22 Sie 2009
Posty: 95
Skąd: Galaktyki
Wysłany: 2020-11-11, 21:35   

Mam nowe nie grzebane EU i Pl jak by ktoś potrzebował to podam linki.
Ale można już w grzebanych użyć pachera i przywrócić ori pliki i będzie nie grzebana jeśli chodzi i mapy.
Tu tylko pl wgrany nowy trafik https://www49.zippyshare.com/v/6p4nGnP2/file.html
 
 
jacware
azymut


Dołączył: 18 Lip 2011
Posty: 1
Wysłany: 2020-11-12, 14:30   

Dziadek13 napisał/a:
Mam nowe nie grzebane EU i Pl jak by ktoś potrzebował to podam linki.
Ale można już w grzebanych użyć pachera i przywrócić ori pliki i będzie nie grzebana jeśli chodzi i mapy.
Tu tylko pl wgrany nowy trafik https://www49.zippyshare.com/v/6p4nGnP2/file.html


Bardzo proszę o link do AM 6.24 2010EU

Pozdrawiam
 
 
JERZY62 
Waypoint
brak



Pomógł: 3 razy
Wiek: 73
Dołączył: 22 Gru 2010
Posty: 163
Skąd: małopolska
Wysłany: 2020-11-12, 18:43   

https://turb.cc/9n81i0lp2l4w.html
https://turb.cc/xo0pxdkcdotu.html
https://turb.cc/f66a31uk63pn.html
https://turb.cc/ld7jvqm0d078.html

AM WinCE
Europa cracked
_________________
MIO C720
 
 
 
Dziadek13 
Waypoint


Wiek: 56
Dołączył: 22 Sie 2009
Posty: 95
Skąd: Galaktyki
Wysłany: 2020-11-12, 18:51   

Może należy dodać żeby odchaczyć w ustawieniach/Trasa /Trafik Live Drive co by nie zassało trafika androidowego bo będzie klapa.
 
 
ipaq316 
Waypoint
ipaq316


Dołączył: 14 Sty 2009
Posty: 29
Wysłany: 2020-11-17, 11:12   AM 2010 już działa

Na innym forum znalazłem taką wskazówkę: " Aktualizacja Traffic nic nie dała . Coś jest nie tak z plikiem PL.all.c - podmieniłem z 2009 i można już wyszukiwać."
Zrobiłem to u siebie i mogę już wpisywać adresy.
 
 
Andrzej G 
Waypoint


Dołączył: 19 Gru 2018
Posty: 56
Skąd: Z lasu
Wysłany: 2020-11-17, 12:53   

Szanowni koledzy.
Tak się dzieje, jak się skądś zassie jakiś szajs, a później się ludzie dziwią, że jak nie zwiechy, to coś tam nie działa.
Były przypadki, że uploaderzy wystawili mapy 2010 z androida, a później aktualizację SR z map windowsowych. Zanim się ludzie połapali, że od wersji 2010 mapy androidowe się różnią od windowsowych, SR podobnie, to trochę trwało.
A teraz zamiast sprawdzić w pliczku version.info jaką wersję mapy macie zainstalowaną, to kombinujecie jak "łysy z grzebieniem".
... a wystarczyło poczytać chociażby na tej stronie trochę wyżej.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 11