Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-10-15, 09:02
problem z sygnałem GPS
Autor Wiadomość
domic89
azymut


Dołączył: 19 Sty 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-01-19, 07:48   

sygnał jest tylko moze byc problem bo mieszkam jak napisaełm w terenie zabudowanym to tiry to samochody a nie daleko jest rozdzielnia WN (wysokiego napiescia Enion ) nie wiem co z tym fantem zrobic :cry:
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2010-01-19, 08:01   

domic89 napisał/a:
sygnał jest
W czym widzisz, że jest sygnał? W opcjach GPS mapyMap, czy w ustawieniach Larka?
_________________

 
 
domic89
azymut


Dołączył: 19 Sty 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-01-19, 08:10   

włączam mape ustawienia i test gps i tam wyskakuja jakies cyfry no jednym słowem pisząc kody, jak chce ustawić trase np z debicy do tarnowa pokazuje mi trase pierw z warszawy przez debice do tarnowa kupilem nowego tego lakra w media expercie nie wiem co z tym zrobic dzisiaj włąsnie pojade sie zapytac o co lata ps jak jest w lewym górnym ekaranie + < ^ głos i 3d to właśnie ta strzałka ^ czerwona strzałka w kółku jak jak wcisne przekierowuje mnie na Warszawe a po za tym reszta działa w miare to moj pierwszy gps i nie bardzo tez rozumiem o co chodzi pozdrawiam

[ Dodano: 2010-01-19, 08:25 ]
a tak przy okazji pisząc co to jest ten test GPS w opcjach Lakra nie mapy? własnie go włączyłem i co trzeba przeczekac czy cos ?

[ Dodano: 2010-01-19, 09:04 ]
zrobiłem dziekuje Wam za wszystkie podpowiedzi to forum jest spoko naprawde jestem taki szczesliwy ze chodzi naprawde dzieki Wam wielkie pozdrawiam was serdecznie 3majcie sie cieplo narka :)
 
 
kulbin
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Sty 2010
Posty: 9
Wysłany: 2010-01-23, 10:45   

imar42 napisał/a:
.............. Pod dachem raczej nie złapie fixa, a nawet "pod chmurką" musisz poczekać kilka (czasami i kilkanaście) minut.
Pozdrawiam :-)

1/ witam larkowiczów
2/wczoraj kupiłem Larka 43.1 swiadom zad i walet
3/z tym fixem nie jet źle.
4/40-50 sekund z zimnego startu
W porównaniu do odbiorników GPS blutufa ,które ostatnio uzywalem oraz palmotopa Asusa,
ten odbiornik jest tak samo szybki.
Teraz lezy na kanapie 1 m od okna i mam 8 mocnych sygnałów(nie jest to centum miasta).
mam nadzieję,że wierzycie i nie muszę screena dodawać
pozdrawiam
btw.
podziekowania -rady zaczerpniete z tej stony -pomocne,skuteczne i dobre :lol: ,
już zdążyłem sprzęt zablokowac,odblokować,zmienic desktop dzieki Wam :lol:
 
 
mner
Waypoint


Dołączył: 05 Cze 2009
Posty: 16
Wysłany: 2010-07-02, 22:10   Lark 43.1 po złapaniu sygnału GPS restartuje się

Tak jak w temacie na każdym z posiadanych oprogramowań, łącznie z "wbudowaną" MapąMap zaraz po złapaniu sygnału GPS Lark się wyłącza, ekran robi się czarny i co chwilę mruga ekran startowy "Let's start". Co to może być jak to ewentualnie naprawić ??
 
 
abijack
azymut


Dołączył: 26 Lis 2008
Posty: 1
Wysłany: 2011-06-10, 22:04   LARK 43.1 nie wykrywa odbiornika GPS

Witam
Kolega przyniósł mi larka po jakimś partaczu. Po włączeniu MapyMap wisi na ekranie startowym i napis Wykrywanie... .Automapa również nie wykrywa GPS - próbowałem auto i manualnie. W ustawieniach/system jest opcja gps test również kiszka. VisualGPS się wykrzacza. Ma ktoś pomysł jak wskrzesić tego larka ??

Pozdrawiam
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-06-11, 15:17   

abijack, serwis.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
pajak
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2009
Posty: 8
Wysłany: 2019-06-02, 11:14   Reset licznika GPS

Witam

Nastąpił GPS week number rollover i niestety w moim sędziwym Larku objawia się to tak że automapa łapie sygnał wyznacza trasę ale po przejechaniu 200 m gubi się wyznacza trasę na nowo i tak w kółko .

Jest na to jakieś lekarstwo ?
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2372
Skąd: Google
Wysłany: 2019-06-02, 11:23   

Na moim z Mapa Map nie ma takich objawów. AutoMapy nie używam. A skąd masz AM ?
_________________
Poradniki
 
 
pajak
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2009
Posty: 8
Wysłany: 2019-06-02, 11:45   

jaką masz wersje mapa map? Am z forum
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2372
Skąd: Google
Wysłany: 2019-06-02, 12:04   

pajak napisał/a:
jaką masz wersje mapa map? Am z forum
MapaMap mam oryginał gdyż mam wykupioną aktualizację . Inni nie narzekają na to co piszesz o AM więc może coś nie tak poszło przy instalacji. A która wersję AM instalujesz bo najnowsza wersja programu działa tylko z oryginałem . Chodzi mi o 6.25. Na 6.24 jeszcze działają mapy z kwietnia.
_________________
Poradniki
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9601
Wysłany: 2019-06-02, 12:57   

Najpierw zmien pots GPS w AM z AUTO COM xx na COM xxx
Jeżeli nie pomoże, to wyłącz AM i włącz test GPS - sprawdzaj, czy cały czas masz sygnał.

Rollover week nie powinien mieć wpływu na pozycje, tylko na datę/godzinę
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2372
Skąd: Google
Wysłany: 2019-06-03, 08:09   

A czy sam Lark nie ma problemów z łapaniem gps? Można to sprawdzić w jego ustawianiach i tam jest Test GPS.





U mnie w domu łapie tylko 3D



Ale na zewnątrz są zielone słupki.

To też w domu:

_________________
Poradniki
 
 
pajak
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2009
Posty: 8
Wysłany: 2019-06-03, 17:48   

Witam
Walki ciąg dalszy test GPS wyszedł pozytywnie tzn tak jak na fotkach od @Google , zmieniłem też ustawienia portu com na 7 i predkość na 9600 ładnie łapie satelity oo 5 nawet do 8 eszystko na zielono sygnał 3D
Mapa map po aktualizacji działa ok. Niestety automapa z karty sd nadal szwankuje przetestowałem 3 wersje 6.24 i dalej nic . Odpala łączy się nawet w miarę poprawnie pokazuje trasę ale nie melduje o manewrach zaraz po włączeniu przechodzi w mapa na noc pomimo tego ze ma ustawione na dzień i godzinę poprawna pokazuje . Wrzucę wersje 6.23 i zobaczę czy działa. A w razie czego co trzeba zrobić aby do programu 6.23 podmienić nowe mapy ?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10