Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-05-04, 10:30
Wbudowane z nawigacją TomTom
Autor Wiadomość
wojtek_tom
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Maj 2017
Posty: 7
Wysłany: 2019-06-13, 11:04   

Również bardzo chwiałbym podziękować mnieteczek
Również ciągnąłem navi i mapę z twojego linku
I u mnie też działa
Jednak u mnie trzeba było zrobić to trochę inaczej jak w instrukcji jaka jest u ciebie zamieszczona w języku angielskim
opiszę to może się komuś przyda
wiec z linka od mnieteczek ściągamy pliki i rozpakowujemy
wq instrukcji wrzucamy wszystko na sformatowaną kartę sd i idziemy do samochodu
tam po włożeniu karty pokaże się komunikat, że mapa nie jest obsługiwana
nie załamujemy się :-D
wracamy do kompa podłączamy kartę i następnie wq instrukcji otwieramy poprzez notatnik plik ext3_loopback który znajduję się w folderze LOOPDIR i poprzez skrót klawiszowy ctrl+F szukamy uniqueID. Tam znajduję się taki numer który składa się z cyferek i literek ma 10 znaków . Zapisujemy sobie gdzieś go . Następnie otwieramy plik ttgo.bif też poprzez notatnik i zmieniamy ten numer uniqueID na ten co wcześniej sobie zapisaliśmy. Zamykamy notatniki i zapisujemy zmiany.
Odpalamy fastactiv i robimy po kolei trzy kroki po czym zamykamy fastactiv
Później wchodzimy do folderu Voice i kasujemy trzy pliki z rozszerzeniem dct.
I niby powinno już działać.
U mnie tak nie zadziałało :-) ale zamiast zmieniać plik ttgo.bif wkleiłem wyciągnięty wcześniej plik na kartę pamięci i resztę zrobiłem jak wyżej i działa bez problemu. Jak wyciągnąć ten plik nie będę pisał bo jest tu pełny opis. A i skorzystałem z innego aktywatora bo ten nie zadziałał ale linków też do tego jest pełno.
Teraz śmiga aż miło.

Mimo to mam pytanko czy ktoś próbował dograć fotoradary ? Czytałem ,że jest z nimi problem i zawieszają mapę ale jadę w Europę i lepiej abym nie wpadł na taki radar.
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1199
Wysłany: 2019-06-13, 15:42   

wojtek_tom, ja mam wgrane fotoradary i działają ok , tylko są stare z przed kilku lat . Nie wiem dlaczego robiłeś tyle kombinacji z uruchomieniem mapy , ja to zrobiłem w/g przepisu z forum ( na karcie była tylko ta mapa / włożyłem do navi w samochodzie / wgrał się plik loopdir /z którego wygenerowałem plik ttgo.bif poprzez explore2fs-1.08 beta9 / zostawiłem na karcie mapę , plik ttgo.bif oraz plik meta do tej mapy/ następnie skopiowałem fastActivate z linku mnieteczek / uruchomiłem fastActivate i od razu kliknąłem na aktywację mapy i otrzymałem plik dct , mapa działa bez zarzutu - robię tak od kilku lat i wszystko jest ok. To dobrze że jeszcze ktoś inny skorzystał z linku kolegi mnieteczek .
pozdrawiam kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
mnieteczek
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Mar 2009
Posty: 60
Wysłany: 2019-06-13, 16:06   

Spoko chłopaki że mogłem pomóc ,poniżej macie sprawdzoną paczkę fotoradarów Tomtom Europa datowane 27.12.2018 ,sprawdzałem,działają niestety ostatnie zawieszają nawi.

https://www22.zippyshare.com/v/lq4JSHhu/file.html

Wrzucić do folderu z mapami potraktować patcherem i do auta.
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1199
Wysłany: 2019-06-14, 08:32   

mnieteczek, bardzo dziękuję , a samych fotoradarów na Polskę niema ?
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
mnieteczek
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Mar 2009
Posty: 60
Wysłany: 2019-06-14, 10:12   

Poniżej masz oficjalne radary tomtom z 13.06.2019 na całą Europę ,wrzuć całość lub wyciągnij sobie z nich tylko Polskę i wrzuć do swoich map.Nie testowałem ich jeszcze nie wiem czy cała paczka nie zawiesi nawi.Oczywiście pamiętaj żeby je spatchować.

https://www12.zippyshare.com/v/VXqer3yY/file.html
 
 
wojtek_tom
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Maj 2017
Posty: 7
Wysłany: 2019-06-14, 20:50   

kerik musiałem robić taką kombinację bo jakoś inaczej nie chciało mi działać. Też od kilku lat aktualizuję mapy i zawsze było bez problemu a tu teraz taki opór materii. :-) :-)
Albo po prostu mapy które ściągnąłem były felerne. Na szczęście się udało.
 
 
ZygfrydPan 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Cze 2019
Posty: 5
Skąd: Katowice
Wysłany: 2019-06-15, 13:22   Tom tom carminate

Witam,
Chciałbym zaktualizować mapy na tom tom carminate pobrałem jakąś wersje z 2018 ale po aktualizacji wyskakuje że mapy nie są dostępne dla tego urządzenia czy da się coś z tym zrobić ? Czy może są dostępne jakieś aktulizacje które umożliwiają mi mieć mapy polski aktualne
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2019-06-15, 13:25   

Zacznij od uwaznej lektury wątku, do którego dołaczyłem Twój post.

Przeczytaj tez ze zrozumieniem regulamin forum, a szczególnie punkt 3.
_________________

 
 
ZygfrydPan 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Cze 2019
Posty: 5
Skąd: Katowice
Wysłany: 2019-06-15, 16:47   

Wgralem wszystko według instrukcji tu znalezionych i wyskakuje mi cały czas komunikat że mapy nie poprawne dla urzedzenia jaka jest alternatywa?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2019-06-15, 17:19   

Jeżeli zrobiłes wszystko, to juz nic więcej nie możemy pomóc - przeciez więcej niz WSZySTKO nie istnieje.

Konkrety:
1. Navocre oryginalne, czy wgrywałes nowe?
2. Czy wersja mapy pasuje do navcore?
3. Czy jest do tej may META?
4. Czym edytowałes LOOPDIR i co zrobiłeś z ttgo.bif /
_________________

 
 
ZygfrydPan 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Cze 2019
Posty: 5
Skąd: Katowice
Wysłany: 2019-06-15, 17:45   

Konkrety:
1. Navocre oryginalne, czy wgrywałes nowe?
2. Czy wersja mapy pasuje do navcore?
3. Czy jest do tej may META?
4. Czym edytowałes LOOPDIR i co zrobiłeś z ttgo.bif /
1.©Wgralem nowe na kartę sd.
2.mape pobrałem polski jak sprawdź czy pasuje jeżeli chodzi o tabelkę z wykazem wersji to chyba ok
3. Tak był may robiłem z key gen
4 . Zrobiłem
Chyba że coś nie umiejętnie zrobiłem :(
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 55
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 606
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2019-06-15, 18:23   

ZygfrydPan napisał/a:

3. Tak był may robiłem z key gen

Czyli wgrywałeś mapę Poland 995 8507 z sierpnia 2017. Bo to najświeższa mapa z opublikowanymi danymi META.
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
prezes curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
ZygfrydPan 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Cze 2019
Posty: 5
Skąd: Katowice
Wysłany: 2019-06-15, 18:28   

Oj nie tam była wersja 10 .. coś bo taki link znalazłem to jak by można do właściwego cena i core link dostać abym to poprawnie zrobił
 
 
mnieteczek
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Mar 2009
Posty: 60
Wysłany: 2019-06-15, 18:28   

ZygfrydPan parę postów wcześniej wrzuciłem sprawdzonego gotowca wraz z opisem,jak nie dajesz rady to podeślij mi swój loopdir zrobie ci gotowca.

edit. Sprawa się rozwiązała kolega ZygfrydPan podesłał mi "loopback.ex3" ,ma niestety TOMTOM CARMINAT LIVE z navcore 9884 czyli edukacja niemożliwa :-(
 
 
ceq 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Wrz 2008
Posty: 10
Wysłany: 2019-07-01, 17:32   

Witam,
Czy znalazł ktoś możliwość aktualizacji polski w TOMTOM CARMINAT LIVE. Pozdrawiam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 10