Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Rózne położenie programu i poszczególnych folderów
Autor Wiadomość
bananag
Waypoint


Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 30
Wysłany: 2017-03-17, 11:57   

hej
Mam ruską nawigację Pioneer X70. Patetn jest taki, że iGo nie odpala z karty. Na innej nawigacji startuje ładnie.
Zrobiłem tak, że sam program skopiowałem na urzadzenie i odpala. Ale jest na tyle mało miejsca, że mapy nie wejda.
Jak zalinkowac cały content na karte??

sys.txt
Kod:
[folders]
has_secondary_root=0

[camera.roundabout]
enabled=1

[speedcam]
disable="_SUI", "_GER", "_AUT"

[debug]
max_memory=40000000
reserve_memory=1500000
cache=2048

[interface]
exit_on_restart=0
shutdown_time=0

[kml]
default_icon=0

[warning]
speedcam_warning=1

[sound]
csv_voice_enabled=1

[tts]
announce_exit_directions=1
tts_logics=3
priority=HIGH
always_say_road_names=3
announce_street_name=1
skip_exit_numbers=2

[route]
allow_save_route=1

[debug]
show_oneway=1
show_oneway_3d=1
show_arrows_on_route=1
show_lane_info=1
show_junction_view=1
show_signpost=1

[feature]
signpost_coloring=1

[dynamiccompressor]
compressor=1
gain=6

[itiner]
pass_via_distance=100

[route]
hnr_ignored_missing_country_ids=*

Z gory dzieki :)
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2017-03-17, 12:19, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6001
Wysłany: 2017-03-17, 13:50   

bananag napisał/a:
Jak zalinkowac cały content na karte??

Kolego.. przed zadaniem pytania czyta się tematy przyklejone ( lub choćby - dla przyzwoitosci - ich tytuły)
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=41906
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
ma_ko
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2014
Posty: 81
Wysłany: 2019-01-31, 11:27   

Mam problem z odczytem map z karty przez iGO primo na Beckerze Active 50. Program z wewnętrznej pamięci działa OK ale próbowałem różnych wpisów

Kod:

[folders]
maps="..\..\SDMMC\content\map"


Kod:

[folders]
maps="SDMMC\content\map"


Kod:

[folders]
maps="..\..\My Flash Disk\content\map"


Kod:

[folders]
maps="Storage Card\content\map"


i różnych wariacji, tak samo z content ale nijak nie chce odczytać nic z karty. Może zła nazwa karty? Ale jak sprawdzić jak ten becker ją widzi?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9590
Wysłany: 2019-01-31, 12:57   

Włącz CeCommandera , zobaczysz sposób czytania karty.
Rozumiem, że gdy mapy są w urządzeniu, to jest OK?

Folder CONTENT musi byc w obu miejscach - w Beckerze pusty, a cała zawartośc na SD
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
ma_ko
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2014
Posty: 81
Wysłany: 2019-01-31, 13:16   

Tak jak mapy sa w urzadzniu to działa OK

Poza tym to już jest postęp chyba dość duży bo zadziałało

Kod:
[folders]
content="../../../Storage Card/content"


tylko że się resetuje przy ładowaniu. Podejrzewam że może któreś mapy państwa są uszkodzone albo coś? Narazie wrzucam po kolei po jednym państwie i sprawdzam.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6001
Wysłany: 2019-01-31, 13:19   

ma_ko napisał/a:
Mam problem z odczytem map z karty

Masz problem, bo wszystkie wpisy zą złe :-)

Tu masz rozwiązanie:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=41906

a więc dla karty widzianej jako SDMMC i dla map znajdujących się w położeniu: SDMMC\content\map ( swoja droga jesli same mapy chcesz mieć na karcie to folder content ( lub o jakiejkolwiek innej nazwie - to nie android ;-) ) jest zbedny ) powinno byc:

Kod:
[folders]
maps="..\..\..\SDMMC\content\map"


a nie:
Kod:
[folders]
maps="...\..\SDMMC\content\map"

Dla map znajdujących się bezpośrednio na karcie w folderze map wystarczy:
Kod:
[folders]
maps="..\..\..\SDMMC\map"


Doczytaj poradnik, znajdz jak urządzenie widzi karte i testuj
;-)

P.S Jesli jesteś zainteresowany dlaczego mają byc trzy wielokropki ze slaszami, a nie dwa - napisz. Wytlumaczę
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 54
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 596
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2019-02-04, 13:17   

A nie zadziała bez tych kropek?
Kod:
[folders]
maps="\SDMMC\map"
zamiast
Kod:
[folders]
maps="..\..\..\SDMMC\map"
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
prezes curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6001
Wysłany: 2019-02-04, 13:54   

rrudas napisał/a:
A nie zadziała bez tych kropek?

Nie zadziała :-)
Jest zmienna systemowa zawierająca ściezkę do aktualnie aktywnego katalogu i z niej iGO korzysta.
Początkowo jesteś w content w pamięci ( domyslny folder ) , więc z tego poziomu wyszukiwarka folderów programu nie "widzi" karty, a może nawigowac tylko po folderach podporzadkowanych ( niższego rzedu )
znacznik "..\" przesuwa ów wskaźnik o jeden poziom wyżej wiec :
- pierwszy przesunie z content do folderu głównego iGO
- drugi przesunie z iGO do do folderu głównego pamięci . Z tego poziomu wyszukiwarka folderów nadal nie widzi karty bo jest wewnatrz pam. wewn. i widzi tylko foldery w niej
- dopiero trzeci przesunie wyżej tj. do - powiedzmy - "mój komputer" i z tego poziomu widzi i kartę i pamięc
Tak to dziala :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 54
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 596
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2019-02-05, 15:24   

Czyli IGo nie korzysta z bibliotek systemowych WinCE do obsługi systemu plików.

Bo według mojej wiedzy nabytej z dokumentów technicznych Microsoftu zapisy.

..\..\..\aaa\bbb i \aaa\bbb wykonane z katalogu \xxx\yyy\zzz są sobie równoważne
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
prezes curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6001
Wysłany: 2019-02-05, 17:19   

Po prostu się przekonaj :-)

Przypuszczac tylko mogę , ze taki sposób wyszukiwania wynikał z koniecznisci maksymalnej oszczędnosci pamieci ( caly system opiera się tylko na jednej zmiennej systemowej zawierającej katalog bieżacy ) bez rezerwowania obszarów pamięci na zapisanie bezwzględnych scieżek do kazdego katalogi i pliku .
Co do przyczyn takiego czy innego wyszukiwania mogę się oczywiście mylić, ale sprawdzałem niejednokrotnie i program nie "czyta" bezzposrednich ścieżek wpisywanych w sekcji [folders] sys.txt :-)

P.S z ciekawostek:
Mam kilka wersji iGO, wszystkie na karcie ( SDMMC ) i komplet map w jednej z wersji( katalog o nazwie navigator) .
W pozostalych jest tylko:
Kod:
[folders]
has_secondary_root=0
maps="..\..\navigator\content\map"
buildings="..\..\navigator\content\building"
poi="..\..\navigator\content\poi"
dem="..\..\navigator\content\dem"
phoneme="..\..\navigator\content\phoneme"
histspeed="..\..\navigator\content\histspeed"

odpalam iGO z katalogu o nazwie iGO9 i mam:




Zmieniam w igo9/sys.txt sekcje folders na
Kod:

[folders]
has_secondary_root=0
maps="\SDMMC\navigator\content\map"
buildings="..\..\navigator\content\building"
poi="..\..\navigator\content\poi"
dem="..\..\navigator\content\dem"
phoneme="..\..\navigator\content\phoneme"
histspeed="..\..\navigator\content\histspeed"

i mam:


:-)

P.S po zmianie na :
Kod:
maps="SDMMC\navigator\content\map"


to samo
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
eauto
Waypoint


Dołączył: 27 Wrz 2012
Posty: 24
Wysłany: 2019-02-25, 09:58   

A dlaczego nie ma kierunku na SDMMC?

maps="..\..\SDMMC\navigator\content\map"
lub
maps="..\..\..\SDMMC\navigator\content\map"

[ Dodano: 2019-02-25, 10:04 ]
no_taki napisał/a:
rrudas napisał/a:
A nie zadziała bez tych kropek?

Nie zadziała :-)
Jest zmienna systemowa zawierająca ściezkę do aktualnie aktywnego katalogu i z niej iGO korzysta.
Początkowo jesteś w content w pamięci ( domyslny folder ) , więc z tego poziomu wyszukiwarka folderów programu nie "widzi" karty, a może nawigowac tylko po folderach podporzadkowanych ( niższego rzedu )
znacznik "..\" przesuwa ów wskaźnik o jeden poziom wyżej wiec :
- pierwszy przesunie z content do folderu głównego iGO
- drugi przesunie z iGO do do folderu głównego pamięci . Z tego poziomu wyszukiwarka folderów nadal nie widzi karty bo jest wewnatrz pam. wewn. i widzi tylko foldery w niej
- dopiero trzeci przesunie wyżej tj. do - powiedzmy - "mój komputer" i z tego poziomu widzi i kartę i pamięc
Tak to dziala :-)
 
 
satman 
Waypoint


Dołączył: 29 Mar 2008
Posty: 136
Skąd: NL
Wysłany: 2019-06-15, 00:06   

Od kilkunastu juz dni walcze z Grunding (WinCE). Igo dziala jako dontpanic.exe, z pamieci nawigacji.
Po przeniesieniu na karte nie widzi jej i nie uruchamia sie.
Przenioslem wiec tylko katalog content na karte i zmienialem wielokrotnie scieżke dostepu:

Kod:
[folders]
;content="\Storage Card\content"
;content="\SDMMC\content"
;content="\StorageCard\content"

;content="..\..\..\SDMMC\content"
;content="..\..\..\StorageCard\content"
content="..\..\..\Storage Card\content"


Probowałem powyzszych ustawien, takze dostepu do samych map - niestety bez powodzenia.
Za kazdym razem mam komunikat: global_cfg not found, co swiadczy, że nie widzi katalogu content, bo to w nim znajduje sie ten nie znaleziony plik.

Nie wiem jak widziana jest karta, nie moge zainstalowac TC.
Dlatego prosze o pomoc, bo brak mi juz pomyslow.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18751
Wysłany: 2019-06-15, 07:51   

satman napisał/a:
Nie wiem jak widziana jest karta, nie moge zainstalowac TC.
Bez podania nazwy karty nic nie zrobisz - a TCMD instalujesz dokładnie jak iGO,
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6001
Wysłany: 2019-06-15, 08:19   

Igo spokojnie ruszy w całości nawet z karty bo to w końcu tylko winCE. Wystarczy panel bądź skrypt w pamięci z plikiem startowym dontpanic.exe. Tylko bez nazwy karty nie ruszysz. Nie pamiętam teraz pod jakimi nazwami widzą kartę podstawowe manager plików pod winCE Wrócę z pracy to sprawdzę i s razie czego dam znac

[ Dodano: 2019-06-15, 09:41 ]
OKI. cecmd prawidłowo "widzi" nazwy nosników

Pobierz https://www104.zippyshare.com/v/DGANEJKr/file.html
- rozpakuj
- z katalogu wyciagnij pliki i luzem wrzuc do kat. głównego iGO
- zmień nazwę pliku wykonywalnego iGO z dontpanic.exe np. na dontpanic1.exe
- zmień nazwę cecmd.exe na dontpanic.exe

Uruchom urządzenie i wywolaj iGO
UWAGA !!!!! Jesli masz w urzadzeniu autostart programu nawigacyjnego wszystko robisz na wlaśną odpowiedzialność , bowiem błęd w cecmd może Ci zawiesić urządzenie
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
satman 
Waypoint


Dołączył: 29 Mar 2008
Posty: 136
Skąd: NL
Wysłany: 2019-06-15, 18:27   

@no_taki: windows sygnalizuje mi wirusa w pliku ktory mi wyslales: Trojan:Win32/Sprisky.V!cl. Mozesz to sprawdzic u siebie?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10