Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Modecom SX2 przycina z Automapą
Autor Wiadomość
dante0001
Waypoint


Dołączył: 16 Gru 2009
Posty: 15
Wysłany: 2019-07-13, 10:57   Modecom SX2 przycina z Automapą

Witam.

jak w temacie posiadam modecoma sx2 zainstalowałem Automape Europy na karcie pamieci.
po wyznaczeniu trasy i wyruszeniu w droge Nawigacja strasznie przycina, gdy pokazuje trase przesuwa sie ona po sekundzie. robi takie przeskoki, obraz na ekranie nie przechodzi płynnie.

co może być tego przyczyna? za słabe parametry nawigacji do wgranej mapy? można cos z tym zrobić? bede wdzieczny za podpowiedzi.
_________________
~~Dante~~
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 231
Wysłany: 2019-07-13, 17:58   

dante0001 napisał/a:
po wyznaczeniu trasy i wyruszeniu w droge Nawigacja strasznie przycina,


Zmień w ustawieniach pamięci AM dane na max dane użytkownika na 8 lub więcej i sprawdź w realu.
 
 
hsurim 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 15 Lip 2011
Posty: 130
Wysłany: 2019-07-13, 18:42   

jeśli to program 6.25.1, to najpewniej wszystko jasne.
Powróć do 6.24 a problemy się skończą.
_________________
BLOW 500 Traffic - AutoMapa PL - BLOW 70iBT
 
 
dante0001
Waypoint


Dołączył: 16 Gru 2009
Posty: 15
Wysłany: 2019-07-15, 11:06   

mam wersje 6.24.
jakis czas temu miałem wersje 6.25 i widziałem co sie dzialo.

spróbuje to zmienic i dam znać, a w razie czego macie jeszcze inne pomysły?
_________________
~~Dante~~
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 231
Wysłany: 2019-07-15, 13:04   

dante0001 napisał/a:
macie jeszcze inne pomysły?


Mam MX3 i działa płynnie 6.24. U Ciebie przy większym obciążeniu EU może być spowolniona dlatego potrzeba zwiększyć pamięć.Najlepiej nie wgrywaj całej europy tylko te kraje które są konieczne.Jest jeszcze jeden myk Zainstaluj następne kraje na drugiej karcie, lub trzy-cztery kraje w pamięci wew. a reszta na karcie.Karta musi by klas. 10
 
 
dante0001
Waypoint


Dołączył: 16 Gru 2009
Posty: 15
Wysłany: 2019-07-15, 16:20   

Tylko problem polega na tym że ostatnio wgrałem Automape Polski na pamieć urządzenia. czyli jakieś 600 MB. a usunąłem wgrana tam mape 3GB. czyli zyskałem pamięci. karty pamięci nie mam włożonej wogóle. a podczas jazdy automapa dalej przycina. nie mam juz pomysłow.
Może poprostu moje urządzenie ma za słabe parametry do najnowszych automap?

Czy jest coś takiego jak minimalne wymagania sprzętowe dla Automapy?
_________________
~~Dante~~
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 231
Wysłany: 2019-07-18, 11:43   

dante0001 napisał/a:
Czy jest coś takiego jak minimalne wymagania sprzętowe dla Automapy?


Dlatego w pierwszym moim poście pod twoim zapytaniem napisałem o ustawieniach pamięci w Automapie.Na Słabym Goclever 5070 zmulało na PL ale po ustawieniach w pamięci AM na dane bardzo dobrze chodzi z mapami PL ,Czech Słowacji i Niemiec,Instalowanych na karcie.Jeszcze raz wyczyść pamięć flash z wszystkich plików związanych z AM i spróbuj instalować z innej instalki 6.24.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10