Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
iGO primo - różne pytania
Autor Wiadomość
geranium 
Waypoint


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 123
Skąd: PL
Wysłany: 2019-07-08, 09:26   

po pierwsze są aż dwa katalogi z ostrzeżeniami po Hiszpańsku z których korzysta program
bez sprawdzania "diMka WA P.1.7.1 - Yellow - mod AD" którego używasz

po drugie używasz TTS a więc ostrzeżenia mogą być w formie tekstowej jak i audio i brakuje im polskiego tłumaczenia i są ustawione/zapisane w skinie lub jakimś dodatku UX (więc są po Hiszpańsku czy udają Hiszpański ?)

tyle podpowiedziała wróżka :mrgreen: bo o tym nic nie napisałeś..

na twoim miejscu zaczął bym od wykasowania folderów
-data
-ui_igo9
-UX

oczywiście po zrobieniu sobie kopi tych plików
oraz zrezygnował ze SKINa


a w pierwszej kolejności zmieniłbym głos na "audio"
i sprawdził działanie

PS. tak na marginesie, aż dziw bierze że w takiej formie działa ci program
_________________
hipokryta => to ktoś, kto udaje serdeczność, uczynność itp. głosi poglądy, wygłasza manifesty lecz sam nie żyje zgodnie z głoszonymi poglądami
-lepiej mieć marne pomysły jak żadne
-jak to zazdrość potrafi zatruć życie..
 
 
Pik71 
Waypoint


Dołączył: 14 Wrz 2012
Posty: 15
Wysłany: 2019-07-08, 11:18   

geranium napisał/a:
po pierwsze są aż dwa katalogi z ostrzeżeniami po Hiszpańsku z których korzysta program
bez sprawdzania "diMka WA P.1.7.1 - Yellow - mod AD" którego używasz

po drugie używasz TTS a więc ostrzeżenia mogą być w formie tekstowej jak i audio i brakuje im polskiego tłumaczenia i są ustawione/zapisane w skinie lub jakimś dodatku UX (więc są po Hiszpańsku czy udają Hiszpański ?)

tyle podpowiedziała wróżka :mrgreen: bo o tym nic nie napisałeś..

na twoim miejscu zaczął bym od wykasowania folderów
-data
-ui_igo9
-UX

oczywiście po zrobieniu sobie kopi tych plików
oraz zrezygnował ze SKINa


a w pierwszej kolejności zmieniłbym głos na "audio"
i sprawdził działanie

PS. tak na marginesie, aż dziw bierze że w takiej formie działa ci program


Dziękuję za cenne uwagi. Wieczorem powalczę. Ogólnie oczywiście wszystkie komunikaty mam po polsku, a sam program działa dobrze i nawet się nie zawiesza.
 
 
ubs 
GPS instruktor



Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2009
Posty: 575
Skąd: UK
Wysłany: 2019-07-20, 03:08   

Witam!

Uzywam IGO Primo 9.6.13 na 3 navi po .13 maja rozne numerki, chinski wyrob, nie uzywam zadnych skinow, tylko to co dali w fabryce.
Problem jest gdy wylacze kluczykiem auto, mam 10 sek na nacisniecie Standby[ czarne tlo 3 napisy] ale czasami w tym samym momencie wlacza sie okienko z programu z tym po lewej duzym przyciskiem Wylacz, jest pod spodem wiec nie widze i klikajac Stanby wlasciwie wylaczam navi.
Doprowadza mnie to czasami do szalu, zatrzymuje sie na chwile wylaczam auto i po zapaleniu ponownie chce dzialajaca navi a nie czekanie az ponownie sie odpali.

Chyba wyjasnilem problem i pytanie jest jakim wpisem wylaczyc Okienko z programu, w skinach pamietam byly jakies tam opcje tu navi bez skina :-(
_________________
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6077
Wysłany: 2019-07-20, 09:57   

Spróbuj:
Kod:
[interface]
shutdown_time=0
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
komati 
azymut


Dołączył: 17 Lut 2015
Posty: 3
Skąd: Polska
Wysłany: 2019-07-24, 18:53   Program do podglądu statystyk

Witam
Czym mogę otworzyć pliki *.trk z karty?
Po każdej trasie zapisuję statystyki przejazdu, chcę na kompie zrobić zestawienie na podstawie zapisanych plików, ale nie wiem, czym otworzyć.
Mam GPS track editor, ale on zczytuje logi, a plików *.trk nie widzi.
Dziękuję.

Igo Primo 2.4 WinCE
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6077
Wysłany: 2019-07-24, 19:05   

a co na Twoje pytanie mowi wujek google ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
CiupaS 
Waypoint


Dołączył: 01 Maj 2015
Posty: 28
Wysłany: 2019-07-27, 21:49   

Czy ktoś wie jak wyłączyć zooma przy zjeżdzaniu z autostrady? wylaczenie junction view, ustawienie sztywnego zooma nie dziala, ciagle robi zbllizenie przez co nie widzę który zjazd mam na rondzie
 
 
ubs 
GPS instruktor



Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2009
Posty: 575
Skąd: UK
Wysłany: 2019-08-14, 02:35   

no_taki napisał/a:
Spróbuj:
Kod:
[interface]
shutdown_time=0


Dzieki za dzialalo ale nie tak do konca.
Pokazuje sie tylko na czarnym tle te 3 opcje, ale jak klikne gdy pokazuje np. 9-8 sekund do wylaczenia skubany wylaczy sie - tak jakby pod spodem jednak wisial ten duzy przycisk.
Czekam tak do 6 sek i klikam wtedy usypia mi a jak wlacze zasilanie auta mam mape.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 10