Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
iGO primo - różne pytania
Autor Wiadomość
geranium 
Waypoint


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 138
Skąd: PL
Wysłany: 2019-07-08, 08:26   

po pierwsze są aż dwa katalogi z ostrzeżeniami po Hiszpańsku z których korzysta program
bez sprawdzania "diMka WA P.1.7.1 - Yellow - mod AD" którego używasz

po drugie używasz TTS a więc ostrzeżenia mogą być w formie tekstowej jak i audio i brakuje im polskiego tłumaczenia i są ustawione/zapisane w skinie lub jakimś dodatku UX (więc są po Hiszpańsku czy udają Hiszpański ?)

tyle podpowiedziała wróżka :mrgreen: bo o tym nic nie napisałeś..

na twoim miejscu zaczął bym od wykasowania folderów
-data
-ui_igo9
-UX

oczywiście po zrobieniu sobie kopi tych plików
oraz zrezygnował ze SKINa


a w pierwszej kolejności zmieniłbym głos na "audio"
i sprawdził działanie

PS. tak na marginesie, aż dziw bierze że w takiej formie działa ci program
_________________
hipokryta => to ktoś, kto udaje serdeczność, uczynność itp. głosi poglądy, wygłasza manifesty lecz sam nie żyje zgodnie z głoszonymi poglądami
-lepiej mieć marne pomysły jak żadne
-jak to zazdrość potrafi zatruć życie..
 
 
Pik71 
Waypoint


Dołączył: 14 Wrz 2012
Posty: 15
Wysłany: 2019-07-08, 10:18   

geranium napisał/a:
po pierwsze są aż dwa katalogi z ostrzeżeniami po Hiszpańsku z których korzysta program
bez sprawdzania "diMka WA P.1.7.1 - Yellow - mod AD" którego używasz

po drugie używasz TTS a więc ostrzeżenia mogą być w formie tekstowej jak i audio i brakuje im polskiego tłumaczenia i są ustawione/zapisane w skinie lub jakimś dodatku UX (więc są po Hiszpańsku czy udają Hiszpański ?)

tyle podpowiedziała wróżka :mrgreen: bo o tym nic nie napisałeś..

na twoim miejscu zaczął bym od wykasowania folderów
-data
-ui_igo9
-UX

oczywiście po zrobieniu sobie kopi tych plików
oraz zrezygnował ze SKINa


a w pierwszej kolejności zmieniłbym głos na "audio"
i sprawdził działanie

PS. tak na marginesie, aż dziw bierze że w takiej formie działa ci program


Dziękuję za cenne uwagi. Wieczorem powalczę. Ogólnie oczywiście wszystkie komunikaty mam po polsku, a sam program działa dobrze i nawet się nie zawiesza.
 
 
ubs 
GPS instruktor



Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2009
Posty: 576
Skąd: UK
Wysłany: 2019-07-20, 02:08   

Witam!

Uzywam IGO Primo 9.6.13 na 3 navi po .13 maja rozne numerki, chinski wyrob, nie uzywam zadnych skinow, tylko to co dali w fabryce.
Problem jest gdy wylacze kluczykiem auto, mam 10 sek na nacisniecie Standby[ czarne tlo 3 napisy] ale czasami w tym samym momencie wlacza sie okienko z programu z tym po lewej duzym przyciskiem Wylacz, jest pod spodem wiec nie widze i klikajac Stanby wlasciwie wylaczam navi.
Doprowadza mnie to czasami do szalu, zatrzymuje sie na chwile wylaczam auto i po zapaleniu ponownie chce dzialajaca navi a nie czekanie az ponownie sie odpali.

Chyba wyjasnilem problem i pytanie jest jakim wpisem wylaczyc Okienko z programu, w skinach pamietam byly jakies tam opcje tu navi bez skina :-(
_________________
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6211
Wysłany: 2019-07-20, 08:57   

Spróbuj:
Kod:
[interface]
shutdown_time=0
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
komati 
azymut


Dołączył: 17 Lut 2015
Posty: 3
Skąd: Polska
Wysłany: 2019-07-24, 17:53   Program do podglądu statystyk

Witam
Czym mogę otworzyć pliki *.trk z karty?
Po każdej trasie zapisuję statystyki przejazdu, chcę na kompie zrobić zestawienie na podstawie zapisanych plików, ale nie wiem, czym otworzyć.
Mam GPS track editor, ale on zczytuje logi, a plików *.trk nie widzi.
Dziękuję.

Igo Primo 2.4 WinCE
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6211
Wysłany: 2019-07-24, 18:05   

a co na Twoje pytanie mowi wujek google ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
CiupaS 
Waypoint


Dołączył: 01 Maj 2015
Posty: 28
Wysłany: 2019-07-27, 20:49   

Czy ktoś wie jak wyłączyć zooma przy zjeżdzaniu z autostrady? wylaczenie junction view, ustawienie sztywnego zooma nie dziala, ciagle robi zbllizenie przez co nie widzę który zjazd mam na rondzie
 
 
ubs 
GPS instruktor



Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2009
Posty: 576
Skąd: UK
Wysłany: 2019-08-14, 01:35   

no_taki napisał/a:
Spróbuj:
Kod:
[interface]
shutdown_time=0


Dzieki za dzialalo ale nie tak do konca.
Pokazuje sie tylko na czarnym tle te 3 opcje, ale jak klikne gdy pokazuje np. 9-8 sekund do wylaczenia skubany wylaczy sie - tak jakby pod spodem jednak wisial ten duzy przycisk.
Czekam tak do 6 sek i klikam wtedy usypia mi a jak wlacze zasilanie auta mam mape.
_________________
 
 
ma_ko
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2014
Posty: 90
Wysłany: 2019-09-23, 12:45   

Mam pytanie, zainstalowałem iGO Primo na beckerze 43 talk i wszystko działa OK tylko po wyłączeniu poprzez przycisk zamknij w programie, nawigacja uruchamia się ponownie, czyli logo becker i po chwili startuje iGO, czy to kwestia dodania czegoś do sys.txt żeby nawigacja się całkowicie wyłączała?
 
 
jot99 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Cze 2010
Posty: 52
Skąd: Polska południowa
Wysłany: 2019-09-23, 13:50   

W nawigacjach które posiadałem opartych na WinCE, jedynym sposobem na restart iGO było posiadanie programu na karcie pamięci. Jeśli był w wewnętrznej pamięci navi to zawsze był restart urządzenia.
 
 
szymon189
GPS instruktor


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 539
Wysłany: 2019-09-24, 21:04   

Urządzenie Lark 43.3 Po uruchomieniu IGO 9.6.13 wywala taki komunikat po chwili gdy wyznaczam trasę:
Cytat:

Program memory is very low you must select one task to close or incrementase the program memory if avaliable.
Mam zainstslowane mapy iGO R3 HERE [Navteq] 2019.(Q2) EUROPE z plikami ftr na ciężarowe. Da radę coś zrobić by igo działało na tym urządzeniu?
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 233
Wysłany: 2019-10-05, 10:50   

Mam już dłuższy czas zainstalowane na karcie pamięci w Modecom MX3, iGO Primo V2.0 9.6.5.221194
działa bardzo dobrze ale ostatnio zauważyłem jedną zmianę,zawsze po wyznaczeniu trasy miałem stale w ustawieniach koloruj trasy a teraz za każdym razem muszę to ustawiać, nie wiem co jest tego przyczyną .
nic w ustawieniach nie zmieniane ani w sys txt. Może ktoś mi podpowie jak to zrobić czy potrzeba jakiś wpis w sys txt czy to coś innego.Mam na pendrive kopię tego programu sprawdziłem wszystko jest wszędzie to samo co na karcie.Proszę kolegów o pomoc.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6211
Wysłany: 2019-10-05, 11:04   

Jesli masz pełną kopię , spróbuj podmienić SAVE na ten z kopii i daj znać
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 233
Wysłany: 2019-10-05, 12:14   

no_taki napisał/a:
spróbuj podmienić SAVE na ten z kopii i daj znać


Zamieniałem Save a później całkiem usunąłem i nic nie pomogło gdy zawiodły wszelkie próby napisałem prośbę o pomoc bo nie chciałem już grzebać w sys txt i jakieś błędy żeby nie wyszły gdyż nie wiem czy jest jakiś wpis aby na stałe pozostało koloruj trasy anie za każdym razem włączać w ustawieniach trasy.Co dziwne to teraz skopiowałem na kartę SD i uruchomiłem na staruszku Larku 3.50/3,5" i tam po pierwszym ustawieniu trasy na koloruj trasy pozostało to ustawienie parę razy wyłączałem Larka i nie zmieniło sie ustawienie.Natomiast na Modecom MX3 i Gc 5070 5" po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu wraca na Standard i stale trzeba z powrotem włączać.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6211
Wysłany: 2019-10-13, 17:32   

Uscislijmy.
Czy na Modecomie i GC uzywasz jednej wspólnej karty , a na Larku innej ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 9