Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2011-05-09, 19:35
Jaką nawigacje wybrać?
Autor Wiadomość
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6121
Wysłany: 2019-09-08, 10:34   

Teoretycznie iGO da się zainstalować na kazdym urzadzeniu z androidem, ale na 1 GB RAM nie poszalejesz i tej pamieci może być za malo.

P.S Nie wierz w to, ze za 250 zł ( w tym marża sprzedawcy ) da sie zrobić urządzenie spełniające oczekiwania uzytkownika.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jurek341 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Wrz 2019
Posty: 7
Skąd: Świętokrzyskie
Wysłany: 2019-09-08, 18:48   

Recenzje tego tabletu są dość pozytywne,to co zamiast navitela ? dobrze gdyby miała odbiornik TMC i kosztowała do 400 zł.
_________________
jurek341
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6121
Wysłany: 2019-09-08, 20:03   

Nie siedzę w urzadzeniach, ale szukaj czegoś co ma minimum 2GB RAM.
Bo z tego 1 GB system, oraz preinstalowane apki zjedza tyle, że zostanie mało i nextgen będzie najprawdopodobniej co chwile pokazywał czarny ekran i tylko głos będziesz słyszał.
iGo niestety jest mocno zasobożerne :-(
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jurek341 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Wrz 2019
Posty: 7
Skąd: Świętokrzyskie
Wysłany: 2019-09-09, 08:47   

Witam a możesz powiedzieć co ty masz?
_________________
jurek341
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6121
Wysłany: 2019-09-09, 15:49   

galaxy s8
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jurek341 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Wrz 2019
Posty: 7
Skąd: Świętokrzyskie
Wysłany: 2019-09-09, 19:07   

Ok

[ Dodano: 2019-09-10, 09:23 ]
Czyli tak na prawdę nie ma dużego wyboru nawigacji na androidzie nawigacje TMC też są dość drogie
_________________
jurek341
 
 
prenrzyk 
GPS instruktor



Pomógł: 7 razy
Wiek: 59
Dołączył: 26 Sty 2008
Posty: 786
Skąd: Poniżej morza
Wysłany: 2019-09-10, 10:36   

Na androidzie nie ma w ogóle wyboru.
Jedynie względnie Navitel T757 z 2GB Ramu się nadaje.Nie wiem jak z widocznością ekranu bo mój tablet Lenovo mimo 2 GB ramu słabo nadaje się jako nawigacja.Przede wszystkim powłoka ekranu odbija wszystko i nic nie widać. Druga sprawa to mam ładowarke 2.4 A i to słabo działa z tabletem.

Prawdę powiedziawszy zostaje tylko telefon i to tak umieszczony żeby nie grzał się od słońca a był w miarę widoczny.
_________________
Akira MM-512 > Mio Moov 500 >Tom Tom Start20 / Samsung S7
 
 
vaders1 
Waypoint


Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 74
Wysłany: 2019-09-10, 14:04   

Używam tableta Nexus 7 I wersja z 32gb pamieci bez slotu na kartę.
Jest naprawdę dobrze, śmiga Igo, Sygic Truck. Polecam taki sprzęt :)
Tylko podpowiem, żeby nie aktualizować systemu do 5.0 tylko zostać na 4,3.
Dostaje muła strasznego i do niczego sprzęt się nie nadaje. Sprawdziłem i wiem co piszę.
 
 
jurek341 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Wrz 2019
Posty: 7
Skąd: Świętokrzyskie
Wysłany: 2019-09-11, 09:03   

vaders1 masz z 1-2 czy gb.ramu , jak jest z fixem szybko łapie
czy coś takiego może być

https://allegro.pl/oferta/asus-nexus-7-2012-32gb-me370t-8458586338
_________________
jurek341
 
 
vaders1 
Waypoint


Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 74
Wysłany: 2019-09-12, 19:49   

Tak to jest to samo.1 gb ramu, z fixem nigdy nie mialem problemow.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6121
Wysłany: 2019-09-12, 21:37   

Panowie, powtarzam co pisalem. 1GB RAM może nie wydolić.
Nie twiedzę że na kazdym urządzeniu będzie klęska, ale masa ludzi miała problemy braku pamięci.
To oczywiście kwestia czy andek jest czysty, czy tez sa jakies nakładki, kwestia preinstalowanych dodatkowych apek etc,, etc....
Generalnie: 1 GB to na androida i nextgen mało.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jurek341 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Wrz 2019
Posty: 7
Skąd: Świętokrzyskie
Wysłany: 2019-09-13, 08:58   

Jeszcze jedna propozycja z zainstalowanym programem Igo
https://alga-shop.pl/new/android-gps/402-nawigacja-gps-alga-gs70-hd
_________________
jurek341
 
 
prenrzyk 
GPS instruktor



Pomógł: 7 razy
Wiek: 59
Dołączył: 26 Sty 2008
Posty: 786
Skąd: Poniżej morza
Wysłany: 2019-09-13, 12:50   

Co prawda bez Igo ale zdecydowanie lepsze to : https://www.x-kom.pl/p/47...ign=ceneo_click
_________________
Akira MM-512 > Mio Moov 500 >Tom Tom Start20 / Samsung S7
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6121
Wysłany: 2019-09-13, 15:32   

prenrzyk napisał/a:
Co prawda bez Igo ale zdecydowanie lepsze to : https://www.x-kom.pl/p/47...ign=ceneo_click


Potwierdzajac to co napisal @przenrzyk ( parametry sa o dwie klasy lepsze ) dodam tylko, ze preinstalowane iGO to Primo, program juz nie wspierany co powoduje, ze np. traffic działać nie będzie
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jurek341 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Wrz 2019
Posty: 7
Skąd: Świętokrzyskie
Wysłany: 2019-09-14, 08:18   

Witam ale IGO nextgen powinien działać ?
_________________
jurek341
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11