Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Prestigio 5800 BTHD DVR
Autor Wiadomość
marcin6891
azymut


Dołączył: 15 Lis 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-11-16, 00:08   Prestigio Geovision 5800 BTHDDVR

Panowie i być może PAnie ;)_

Potrzebuję pilnie pomocy - konkretne wskazówki, uwagi "krok po kroku"

Zacząłem bawić się nawigacją w celu zainstalowania AutoMapy zamiast Navitela. Przypadkiem, bądź nie, doprowadziłem do tego, że dysk wewnętrzny, gdzie jest zainstalowane oprogramowanie (chciałem go sformatować, zrobić backup i zaktualizować NAvitela) nie mogę go włączyć, pliki widać tylko z poziomu ActiveSync, a nie jak wcześniej jako "dysk wymienny". Nie mogę go sformatować, gdyż wyświetla mi się, że dysk jest chroniony przed zapisem. Nie widzę też paska zapełnienia dysku. :-/ . Chciałbym tez odblokować nawigację, ale nie mogę znaleźć informacji na temat mojego modelu.

Nawigację próbowałem formatować na różne sposoby, żeby doprowadzić dysk wewnętrzny do poprzedniego stanu i możliwości instalacji nawigacji...


pozdrawiam cierpliwych i wyrozumiałych
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18783
Wysłany: 2013-11-16, 13:15   

Przeniosłem z działu o urządzeniu Navigon - patrz regulamin forum (p.3)

Spróbuj włączyć z plikiem shell.ini na SD (patrz wcześniejsze posty)
_________________

 
 
Einie
azymut


Dołączył: 26 Sty 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-01-26, 12:53   

Witam
Poszukuję dodatkowego podmenu do nawigacji Prestigio 5800. Wiem że w sieci jest dostępne alternatywne menu, ale ja chcę pozostać przy oryginalnym. Chciałbym, żeby po kliknięciu w przycisk GPS (włączenia programu nawigacyjnego) pojawiło się podmenu z możliwością wyboru programu nawigacyjnego (Navitel i Automapa). Wiem, że można samemu to stworzyć, ale jestem laikiem i boję się uszkodzić navigację.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18783
Wysłany: 2014-01-26, 12:56   

Cytat:
z plikiem shell.ini na SD (patrz wcześniejsze posty)
_________________

 
 
robertj07
Waypoint


Dołączył: 19 Kwi 2014
Posty: 28
Wysłany: 2015-08-11, 22:29   

prko123 napisał/a:
Witam wszystkich
Jestem tu nowy - rejesracyjnie ale czytuję forum od kilku lat w końcu postanowiłem się zarejestrować
Wgralem menu jak wskazuje jacekp1313:
Za forum.onliner.by
- poszukaj pliku shell.ini (tam pewnie podaje się ścieżkę dostępu do exe)
- ktoś wgrał alternatywne menu http://4pna.com/showthread.php?t=11568

i u mnie wszystko pięknie hula :-)


_________________
te menu nie ma wszystkich mozliwosci co posiada Prestigio 5800 np wideorejestrator :mrgreen:

[ Dodano: 2015-08-15, 12:50 ]
witam
jestem posiadaczem nawigacji prestigio 5800 i posiadam Menu-Rozszerzenie na kartę SD nie trzeba nic odblokowywac,programy np.AM i MM startuja z karty sd bez problemu,wideorejestrator tez dziala sprawdzone osobiscie to na mojej nawigacji ....a wiec kto chce info na priv.

[ Dodano: 2015-08-15, 12:58 ]
witam jestem posiadaczem prestigio 5800 i posiadam Menu-Rozszerzenie na kartę SD ktore jest sprawdzone i dziala w 100% uzytkuje na nim AM i MM,wideorejstrator dziala bez problemu,nic nie trzeba odblokowywac wszystko startuje z karty sd ...wiec jezeli ktos chce to pisac na priv.pozdrawiam
 
 
robertj07
Waypoint


Dołączył: 19 Kwi 2014
Posty: 28
Wysłany: 2019-10-06, 11:32   Prestigio 5800BTHDDVR

Witam
jestem posiadaczem nawigacji Prestigio 5800BTHDDVR lecz zrobiłem błąd, gdyż próbowałem wgrać do niej soft z modelu hd5500 i chyba na dobrą sprawę uwaliłem pamieć flash.Dokładnie się nie znam lecz próbując póżniej wgrać originalny soft Prestigio GeoVision 5800-12.02.2013 nawigacja nie reaguje tzn ciągle pyta o update softu....a poprzedni soft działający był wgrany to Prestigio GeoVision 5800-12.02.2013 i wszystko hulało.....Próbowałem przycisku RESET oraz rozładować baterie lecz to jest bez skutku ciągle ten sam komunikat .....już nie wiem co mam robić,może są tutaj osoby które umieją rozwiązać ten problem?

tutaj zdjęcie jak to wygląda

https://obrazki.elektroda.pl/4206757300_1570355413.jpeg
 
 
robertj07
Waypoint


Dołączył: 19 Kwi 2014
Posty: 28
Wysłany: 2019-10-08, 10:39   Prestigio Geovision 5800BTHDDVR update firmware

Witam
jestem posiadaczem nawigacji Prestigio 5800BTHDDVR lecz zrobiłem błąd, gdyż próbowałem wgrać do niej soft z modelu hd5500 i chyba na dobrą sprawę uwaliłem pamieć flash.Dokładnie się nie znam lecz próbując póżniej wgrać originalny soft Prestigio GeoVision 5800-12.02.2013 nawigacja nie reaguje tzn ciągle pyta o update softu....a poprzedni soft działający był wgrany to Prestigio GeoVision 5800-12.02.2013 i wszystko hulało.....Próbowałem przycisku RESET oraz rozładować baterie lecz to jest bez skutku ciągle ten sam komunikat .....już nie wiem co mam robić,może są tutaj osoby które umieją rozwiązać ten problem?

https://obrazki.elektroda.pl/4206757300_1570355413.jpeg

oraz wideo co robie i jak zachowuje się nawigacja

https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be

Pobrałem dla Prestigio Geovision 5800 firmware 12.02.2013.zip z tej strony

https://www.elektroda.pl/...pic3160064.html
 
 
robertj07
Waypoint


Dołączył: 19 Kwi 2014
Posty: 28
Wysłany: 2019-10-08, 19:03   

a ja nadal szukam firmware aby postawic nawigacje na nogi .....

po długich staraniach doszedłem już do takiego etapu ale teraz przy starcie sie wiesza

https://youtu.be/x9yEHp3lBNQ

może ktoś wie lub ma firmware z pakietem win ce 6.0
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18783
Wysłany: 2019-10-13, 13:42   

Rozwiązanie kolega podał tu: https://www.elektroda.pl/...8.html#18215495
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10