Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Auto mapa nie moze znalesc sygnalu GPS
Autor Wiadomość
mateo1992
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Kwi 2010
Posty: 399
Wysłany: 2014-09-11, 19:11   

Ale mapa była wgrywana "na świeżo" w różnych wersjach przez conajmniej 10 razy.
 
 
krzysztof44 
Waypoint


Dołączył: 25 Lip 2011
Posty: 45
Skąd: Rydułtowy
Wysłany: 2015-06-15, 20:52   

Cześć Nie wiem czy to właściwy temat ale ostatnio miałem taki przypadek ustawiłem trasę chwycił satelitki po krótkej chwili zanik sygnału i nie łapie sygnału w ogóle Mam Mio 500 pl przerobione programy AM i IGO Ico dziwne na igo to samo nie łapie sygnału. Wieczorem sprawdzam urządzenie i na AM i IGO wszystko gra łapie sygnał. Co jest grane może to wina MIO proszę o szybką odpowiedz bo się wybieram na wczasy nad morze nasze.Z góry dzięki
_________________
krzysztof44
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2015-06-16, 05:47   

krzysztof44 napisał/a:
Mio 500 pl przerobione programy AM i IGO Ico dziwne na igo to samo nie łapie sygnału.
Wszystko dawno temu opisano w wątku o sygnale GPS na Mio
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
krzysztof44 
Waypoint


Dołączył: 25 Lip 2011
Posty: 45
Skąd: Rydułtowy
Wysłany: 2015-07-17, 17:43   

Znalazłem Rozwiązanie po prostu transmiter fm blokuje sygnał gps nie mam pojęcia dlaczego ale gdy wyłączę transmiter sygnał gps jest łapany może to ktoś wytłumaczyć?
_________________
krzysztof44
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2015-07-17, 21:03   

Transmiter nie tylko przekazuje sygnał na cżęstotliwości FM, ale sieje zakłóceniami po całości (lub jego zasilacz)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
steve73
Waypoint


Dołączył: 09 Sie 2009
Posty: 98
Wysłany: 2019-10-15, 13:14   

Czy ktoś spotkał sie z takim motywem że pasek poziomu sygnału gps w AM świeci prawie cały na zielono a program się nie lokalizuje, tak jak by nie widział sygnału GPS?

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2019-10-15, 17:01 ]
Przeniosłam do odpowiedniego tematu.
Regulamin punkt 3.
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 65
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 611
Skąd: krak
Wysłany: 2019-10-15, 15:53   

tak ja dzisiaj !!! i to na dwóch róznych urządzeniach :( a wczoraj wszystko było ok a dzis tak się zachowuja jakby satelite Turcy zestrzelili :mrgreen:
 
 
steve73
Waypoint


Dołączył: 09 Sie 2009
Posty: 98
Wysłany: 2019-10-15, 16:06   

Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić?
 
 
pavlac
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Wrz 2012
Posty: 5
Wysłany: 2019-10-15, 16:46   

U mnie to samo na MIO Spirit 7500. Wczoraj normalnie chodziło. Jednak tylko AM ma problem z GPS bo MioMap łapie fixa bez problemu.
 
 
mortyl
azymut


Dołączył: 27 Sty 2012
Posty: 2
Wysłany: 2019-10-15, 17:05   

Mam ten sam problem. Testowane na 4 urządzeniach z automapą. Igo i Navitel radzą sobie bez problemu :)
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6798
Skąd: znikąd
Wysłany: 2019-10-15, 17:35   

Jak macie taką mozliwość - sprawdźcie jak lapie fixa samo urzadzenie bez włączonego programu.
Ale pewnie wyjdzie że lapie, bo to wyglada, na celowy, bądź przypadkowy bład w obróbce danych GPS.
Dobrze by bylo by się wypowiedzial ktoś , kto ma AM na legalu
_________________
 
 
Dziadek13 
Waypoint


Wiek: 56
Dołączył: 22 Sie 2009
Posty: 98
Skąd: Galaktyki
Wysłany: 2019-10-15, 17:50   

Ja na BlOW GPS43VBt am 1906 6.24 od R1a mam wsio ok działa.
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 65
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 611
Skąd: krak
Wysłany: 2019-10-15, 18:01   

na czysto bez AM urzadzenie fixa łapie w mig ... chyba autorzy am nie opłacili frycowego za październik
 
 
mortyl
azymut


Dołączył: 27 Sty 2012
Posty: 2
Wysłany: 2019-10-15, 18:09   

Modecom MX4 też łapie. Tak samo wersja 6.24 R1a.
Identyczny program na Goclever oraz Hykker nie łapie.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2019-10-15, 18:14   

no_taki napisał/a:
na legalu mozna tylko misiać .
U mnie na legalu jest wszystko w porządku.
Modecom MX3
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 9