Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
wycinka z *fotradary w iGO Primo*
Autor Wiadomość
jgx 
Navi Expert


Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 206
Wysłany: 2019-11-06, 15:57   

no_taki napisał/a:
Po pierwsze, sciaga bez problemu, po drugie tu masz mirror : https://www95.zippyshare.com/v/1ULsacfL/file.html, po trzecie z mapami sa teraz dolaczane pliki radarow w formacie .spc całkiem dobrze majace się do rzeczywistości.

P.S Metelan, przekonakem się ze od kiedy SCDB premiuje userow dodających radary rokiem darmowych pobrań, ta baza badzo się popsuła.
Jest masa radarów , których nie ma w rzeczywistości. Do tego napotkalem fałszywy radar odcinkowy mający początek, ale nie mający konca, wiec program w nieskończoność informuje co kilka sekund o średniej prędkości i trzeba go zresetować, by nie oszaleć :-)

Dokładnie ta bramownica: https://www.google.pl/map...12!8i6656?hl=pl
Zaczalem uzywać .spc i nie jest źle.

Ściągać się ściąga ale nie idzie rozpakować bo wywala komunikat że uszkodzone archiwum, przynajmniej u mnie - u Ciebie jest zawartość, rozpakowywałeś???
A wracając do meritum - czyli twierdzisz że lepiej sprawują się te pliki .spc dodane przy mapach niż bazy dodane przez Metelana?
_________________
Mio Spirit 670
 
 
no_taki
Maestro GPS



Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6188
Wysłany: 2019-11-06, 18:06   

Nie używalem danych metelana, zobaczylem je dziś.
Sciągnij, potestuj.
Archiwum rozpakowuje się prawidłowo. Sciagnij raz jeszce i daj znac

P.S Metelan, dopiero zaczalem jeźdxic na .spc, ale na razie fotoradary stacjonarne pokazuja prawidłowo ( poza jednym przypadkiem , gdy radar jest wyswietlany, ale nie ma przed nim ostrzegania glosowego )
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jgx 
Navi Expert


Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 206
Wysłany: 2019-11-06, 20:57   

no_taki napisał/a:

Archiwum rozpakowuje się prawidłowo. Sciagnij raz jeszce i daj znac

no niestety - ściągam na dwoch kompach różnych przeglądarkach i zawsze sciąga mi się plik pt: [Hochladen.to Dateien - Files kostenlos hochladen]tzer_aus_der_SCDB___Datenbank_vom_01.11.2019
wypakować się nie da bo wywala że nie znalazło archiwum - o co kaman???
_________________
Mio Spirit 670
 
 
no_taki
Maestro GPS



Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6188
Wysłany: 2019-11-06, 21:17   

Spróbuj ustawień w winRar ( moj post z innego forum )
Jeśli mamy win-rar w wersji co najmniej 5 wchodzimy w Opcje > Ustawienia > klikamy zakładkę "Kompresja" > Klikamy przycisk "Utwórz domyślny" > klikamy w zakładkę "czas" oraz ODZNACZAMY opcję " Czas modyfikacji o wysokiej precyzji"

thx piotrekcz
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
grojan
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Sty 2010
Posty: 11
Wysłany: 2019-11-06, 22:57   

Cytat:
o co kaman???

Plik powinien mieć jeszcze rozszerzenie .rar.
O to...
 
 
jgx 
Navi Expert


Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 206
Wysłany: 2019-11-07, 00:07   

grojan napisał/a:
Cytat:
o co kaman???

Plik powinien mieć jeszcze rozszerzenie .rar.
O to...

nie no z kompami jestem za pan brat - oczywiscie że to rar

[ Dodano: 2019-11-07, 00:10 ]
no_taki napisał/a:
Spróbuj ustawień w winRar ( moj post z innego forum )
Jeśli mamy win-rar w wersji co najmniej 5 wchodzimy w Opcje > Ustawienia > klikamy zakładkę "Kompresja" > Klikamy przycisk "Utwórz domyślny" > klikamy w zakładkę "czas" oraz ODZNACZAMY opcję " Czas modyfikacji o wysokiej precyzji"

thx piotrekcz

nic nie dało -nie mam idei......
Tak to wygląda:
screen
_________________
Mio Spirit 670
 
 
wal24 
Navi Expert


Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 491
Skąd: Polska
Wysłany: 2019-11-07, 09:26   

jgx napisał/a:
metelan napisał/a:
@jgx. Bardzo proszę:

www.hochladen.to/files/KqzF1572943272.html

W swojej "navi" całkowicie opróżnij folder "speedcam" i umieść tam zawartość 1 z 4 folderów pobranego pliku po rozpakowaniu. Myślę, że powinieneś wybrać 4 (ale wybór należy do Ciebie).

Pozdrawiam.

dzięki aa dobre chęci ale nie idzie z tego ściągnąć - mógłbyś prawdzić albo dać na inny up?

Masz to samo w zipie.
SCBD.zip
 
 
jgx 
Navi Expert


Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 206
Wysłany: 2019-11-07, 09:44   

wal24 temat rozwiązałeś prosto i skutecznie - dziękuje wszystkim za pomoc
_________________
Mio Spirit 670
 
 
cola133
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 17 Mar 2017
Posty: 13
Wysłany: 2019-11-15, 09:02   baza fotoradarow

cześć, czy może ktoś podać linkę do bazy fotoradarów aktualną w pliku txt. wielkie dzięki
_________________
zawsze coca-cola !
 
 
wal24 
Navi Expert


Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 491
Skąd: Polska
Wysłany: 2019-11-15, 09:08   

Masz to 2 posty wyżej.
_________________
Tachografy Taksometry
 
 
cola133
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 17 Mar 2017
Posty: 13
Wysłany: 2019-11-15, 10:07   

wal24 napisał/a:
Masz to 2 posty wyżej.



niestety plik rar nie działa (błąd archiwum), a pliku zip nie da się pobrać
_________________
zawsze coca-cola !
 
 
mumingr
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 69
Skąd: Kielce
Wysłany: 2019-11-15, 10:24   

cola133 napisał/a:
wal24 napisał/a:
Masz to 2 posty wyżej.



niestety plik rar nie działa (błąd archiwum), a pliku zip nie da się pobrać


Jak się nie da, jak daje radę. Przed chwilą pobrałem
 
 
no_taki
Maestro GPS



Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6188
Wysłany: 2019-11-15, 11:39   

Czy wprowadziłem zmianę w Winter p której pisałem kilka postów wyżej ⁸?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
cola133
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 17 Mar 2017
Posty: 13
Wysłany: 2019-11-15, 13:02   

mumingr napisał/a:
cola133 napisał/a:
wal24 napisał/a:
Masz to 2 posty wyżej.



niestety plik rar nie działa (błąd archiwum), a pliku zip nie da się pobrać


Jak się nie da, jak daje radę. Przed chwilą pobrałem



jakoś u mnie się nie da, wyskakuje okienko i nic poza tym.
_________________
zawsze coca-cola !
 
 
no_taki
Maestro GPS



Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6188
Wysłany: 2019-11-15, 13:30   

cola133, rzepisuje po raz drugi:
Jeśli mamy win-rar w wersji co najmniej 5 wchodzimy w Opcje > Ustawienia > klikamy zakładkę "Kompresja" > Klikamy przycisk "Utwórz domyślny" > klikamy w zakładkę "czas" oraz ODZNACZAMY opcję " Czas modyfikacji o wysokiej precyzji"

Zrób to i spróbuj rozpakowac.
EDIT: mirror: https://mega.nz/#!wN5wRa6Q!s5HBy8z9uaLVErI9Mra1dEPF1peXl51ptR4iYxpygao
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 9