Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Mapy NAVTEQ / HERE
Autor Wiadomość
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6332
Wysłany: 2020-01-26, 10:02   

Pojawiaja się powoli mapy Here_2019.Q3. Na razie sa cząstkowe ( ok 1.2 GB ), więc warto poczekać jeszce kilka dni
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Alwin
Waypoint


Dołączył: 02 Paź 2008
Posty: 106
Wysłany: 2020-01-31, 12:45   

no_taki napisał/a:
Pojawiaja się powoli mapy Here_2019.Q3. Na razie sa cząstkowe ( ok 1.2 GB ), więc warto poczekać jeszce kilka dni


No właśnie przeglądam forum i trafiłem na te cząstkowe jak napisałeś. Dodam tylko, że map tam nie ma, a jedynie Buildings, POI i Speedcam.

Może masz jakieś informacje, kiedy mogą się pojawić, a może masz namiar na Polskę 2019 Q3 ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18829
Wysłany: 2020-03-06, 07:08   

W linkowni jest EU HERE 2019.Q4.

Nadal nie działa TMC
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6332
Wysłany: 2020-03-06, 12:56   

Cytat:
Nadal nie działa TMC

Jak nie działa jesli działa.
Kwestia wersji apki tyko :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18829
Wysłany: 2020-03-06, 13:23   

Fakt - trochę poczekałem i jest.
Widocznie miałem cos z poprzednimi Q2 (lub konfiguracją), bo nie łapało TMC (TTbył OK)
_________________

 
 
przemys2
Waypoint


Dołączył: 08 Sty 2011
Posty: 67
Wysłany: 2020-03-09, 12:37   

mam problem ze swiecacymi hnr na czerwono Full Europe wersja igo 9.6.2.209584 Western i Easten swieca normalnie

[ Dodano: 2020-03-09, 12:40 ]
mapy 2019.Q2
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6332
Wysłany: 2020-03-09, 18:49   

Czy dobrze rozumiem, ze uzywasz równoczesnie full_europe, western_europe i easten_europe ?
Jesli nie, czy masz wpisy:
Kod:
[hnr]
ignored_missing_country_ids=*       
[route]
hnr_ignored_missing_country_ids=*       


Jesli ich nie masz - dodaj i sprawdź.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
mixmusic 
GPS instruktor



Pomógł: 2 razy
Wiek: 50
Dołączył: 15 Cze 2009
Posty: 611
Skąd: ZASRAJDOŁY
Wysłany: 2020-03-09, 20:21   

Zmien licencje - bo sa nowe
 
 
przemys2
Waypoint


Dołączył: 08 Sty 2011
Posty: 67
Wysłany: 2020-03-09, 20:25   

no_taki napisał/a:
Czy dobrze rozumiem, ze uzywasz równoczesnie full_europe, western_europe i easten_europe ?


tak uzywam rownoczesnie

wpisy dodalem nie pomogly pisze cos ze jest blad wersji

[ Dodano: 2020-03-09, 20:26 ]
mixmusic napisał/a:
Zmien licencje - bo sa nowe


a skad je pobrac
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6332
Wysłany: 2020-03-09, 20:30   

Cytat:
tak uzywam rownoczesnie

To teraz powiedz mi PO CO ?, jesli western to zachodnia częśc Europy, eastern, to wschodnia a full, to cała europa ?
Sądzisz, ze jesli bedziesz miał podwójne .hnr to będzie dwa razy lepiej ? :shock:
Z całą sympatią . Używaj rozumu i nie wrzucaj wszystkiego co daje dostawca map.

Jeśli full świeci na czerwono, uzywaj po prostu east i west . To to samo

mixmusic napisał/a:
Zmien licencje - bo sa nowe

Kolega zdeklarował się ze uzywa archaicznej wersji 9.6.2
Zmieniono licencje dla wersji sprzed pewnie ośmniu lat, jak nie lepiej ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
przemys2
Waypoint


Dołączył: 08 Sty 2011
Posty: 67
Wysłany: 2020-03-09, 20:37   

Western i Eastern jest ok
jak jest Full Europe samo po usunieciu w/w to jest czerwono chcialem zostawic Full Europe
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6332
Wysłany: 2020-03-09, 20:53   

Twoje licencje - z jakiejś przyczyny - nie czytają full_europe.
Przypuszczam, ze po prostu nie masz jakiegoś kraju i to jest przyczyna, ten błąd zazwyczaj likwidują wpisy , ktore podalem, ale napisaleś wyjątkowo precyzyjnie
przemys2 napisał/a:
pisze cos ze jest blad wersji
, więc......
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10