Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-13, 09:50
AutoMapa dla Androida
Autor Wiadomość
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 792
Wysłany: 2020-02-09, 21:40   

Bismar napisał/a:
Na to wychodzi , że kupujac w sklepie play jest inaczej niż jak kupisz w internecie. bo ja jak zmieniałem telefon to musiałem pisać o odpięcie AM z tamtego telefonu i dopiero licencja zadziałała na drugim .
W sklepie Play też tak może być, bo tam chyba są dwie możliwości zakupu. Kupując pierwszy raz aAutomapę miałem kupioną licencję był numer licencji itp. Jak się skończyła licencja, przy ponownym zakupie nie wybrałem licencji (był taki wybór - subskrypcja, licencja), tylko wybrałem subskrypcje. Być może gdybym wybrał licencje w takim wypadku byłoby tak jak opisujesz. Przy zakupie subskrypcji na wyznaczoną ilość dni nie ma numeru licencji. Przy ponownym zakupie właśnie nie wybrałem licencji tylko subskrypcję i gdy telefon "na który była kupowana" "siadł" zadzwoniłem do supportu aAm z zapytaniem co zrobić aby przenieś na drugi, nowy telefon. Wtedy dowiedziałem się że można używać na dwóch urządzeniach zarejestrowanych na to samo konto Google, nie wiem jak by to było z licencją która ma numer i inne "pierdoły".
 
 
Tazior102 
Waypoint


Dołączył: 09 Maj 2011
Posty: 42
Wysłany: 2020-03-02, 13:45   

Chciałbym na swoim smartphonie zainstalować automapę 4.5. Potrzebuję mapy Europy, ale mam za mało miejsca w pamięci wewnętrznej telefonu. Czy mogę zainstalować aplikację w pamięci wewnętrzenej, a mapy na karcie microSd? będzie automapa wtedy działać?
 
 
stif45 
guru



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 1030
Wysłany: 2020-03-02, 14:40   

Tazior102...można, zrób tak:
Folder AutoMapa z katalogami: Colors, Data, Downloads, Settings, Sound, Trace: skopiuj
na pamięć wbudowaną urządzenia. Folder Maps z mapą Europe skopiuj na kartę do:
Android/obb/pl.aqurat.automapa/AutoMapa/
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
Tazior102 
Waypoint


Dołączył: 09 Maj 2011
Posty: 42
Wysłany: 2020-03-09, 10:16   

stif45 napisał/a:
Tazior102...można, zrób tak:
Folder AutoMapa z katalogami: Colors, Data, Downloads, Settings, Sound, Trace: skopiuj
na pamięć wbudowaną urządzenia. Folder Maps z mapą Europe skopiuj na kartę do:
Android/obb/pl.aqurat.automapa/AutoMapa/


jest problem bo nie mam na karcie pamięci takich fiolderów do których mógłbym skopiować mapę
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1254
Wysłany: 2020-03-09, 11:30   

Tazior102 napisał/a:
jest problem bo nie mam na karcie pamięci takich fiolderów do których mógłbym skopiować mapę

To je utwórz - masz z tym problem?
 
 
Tazior102 
Waypoint


Dołączył: 09 Maj 2011
Posty: 42
Wysłany: 2020-03-09, 13:36   

szwagier22 napisał/a:
Tazior102 napisał/a:
jest problem bo nie mam na karcie pamięci takich fiolderów do których mógłbym skopiować mapę

To je utwórz - masz z tym problem?


nie mam z tym problemów...po prostu nie dało się utworzyć folderu o nazwie obb...każda inna działała...ale okazało się że niektóre pliki były przez system ukryte...już wszystko gra :D
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 245
Wysłany: 2020-03-12, 12:41   

Zainstalowałem na tablecie LG G Pad 8'' najnowszą wersję aAM 5.5.19 wszystko działa poprawnie, ale w pam.wewn. nie znalazłem folderu Auto Mapa z Colors, Data, Downloads, Settings, Sound, Trace.Nie wiem gdzie to jest ukryte ,przeglądałem całą pam.wewn. kartę i nigdzie nie widzę,Mapy są na karcie /android/obb/pl.aqurat.automapa/AutoMapa/Maps. Ale Gdzie Foler AutoMapa?Chciałem dodać swój kolor map i tu klapa,Gdzie ukryte? :oops:
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1254
Wysłany: 2020-03-12, 15:16   

A czytałeś post wyżej? ;-)
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 245
Wysłany: 2020-03-12, 20:46   

szwagier22 napisał/a:
A czytałeś post wyżej? ;-)


Czytałem .I nic nie wyjaśniają posty przeczytane z kilkunastu stron przeczytanych moim zdaniem bardzo uważnie gdyż dalej nie mogę znaleźć tych plikow ani w pamięci wewn.ani na karcie pamięci.Przeglądałem wszystkie foldery i pod foldery wielokrotnie bardzo dokładnie i niestety nie mogę znaleźć.Nie pierwszy raz mam do czynienia z a.AM i nigdy nie było takich problemów.Nadmieniam że przeglądałem przed podłączeniem do kompa jak i przez komputer i nici.Jeśli wiesz gdzie to naprowadz mnie na trop.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 792
Wysłany: 2020-03-12, 21:09   

U mnie wszystkie foldery i pliki automapy (wersja legal. 5.5.19) których poszukujesz są w takiej lokalizacji (nie wszystkie widać na obrazku, ale zapewniam że tam są):



Ja bym doradził abyś posłużył się wyszukiwarką plików na tablecie, wpiszesz nazwę folderu lub pliku (oczywiście właściwą) to na pewno znajdziesz.
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1254
Wysłany: 2020-03-13, 07:24   

jenks napisał/a:
Czytałem .I nic nie wyjaśniają posty

A może wystarczy wejść w ustawienia przeglądarki plików i zaznaczyć "Pokaż ukryte pliki systemowe" ?
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 245
Wysłany: 2020-03-13, 15:30   

Dotarłem do poszukiwanych plików.Próbowałem wcześniej restartować tablet poprzez włącz ponownie i to nie pomagało i bardzo wkurzony wyłączyłem go całkowicie a dzisiaj po włączeniu około 14-stej wszystko ukazało się we właściwym miejscu czyli pam.wew.android/obb/pl aqurat.automapa/automapa/ color.data.itd. Po instalacji w tym miejscu nie było tych plików przeglądałem bardzo dokładnie kończyło się na pliku pl.aqurat.automapa który był pusty .
 
 
navigator2020 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 40
Dołączył: 31 Mar 2020
Posty: 9
Skąd: Kraków
Wysłany: 2020-04-01, 20:29   

Mam pytanie o umieszczenie map na karcie pamięci, ale sprawa wygląda nieco inaczej.
Chodzi o radio samochodowe na Androidzie 5.1.1 Ma specjalny slot na kartę pamięci do map, ale pamięć flasch ma drugą partycję która się nazywa SD i aplikacja widzi mapy tylko na tej partycji, po stworzeniu tych katalogów. Natomiast nie widzi mapy kiedy umieszczę ją w katalogach na tej fizycznej karcie SD. Czy ktoś ćwiczył temat? Robiłem to na Automapie 4.5. Może na 5-ce tak się da? Tylko musiałbym najpierw root temu radiu zrobić.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 10