Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-01-27, 11:36
Navigon 8110 - Odblokowanie i programy
Autor Wiadomość
ediusnx
azymut


Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-10-01, 12:57   Odblokowanie Navigon 8110

Jestem nowicjuszem w tym temacie. Kupiłem sobie to cudeńko i tu prośba ...jak je odblokować by móc zainstalować w nim AutoMapę. Jeśli można to tak krok po kroku. I pytanie do osób które mają to urządzenie z zainstalowaną AM ....jakie wrażenia...jak się sprawuje w praktyce? Dziękuję
 
 
Ripper007 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 21
Wysłany: 2008-10-18, 13:54   

Mam ten sam problem. Widać nikt z forum go jeszcze nie rozwiązał, a płacic 40 zł dla jakiegoś gościa z Allegro raczej nie mam zamiaru.
 
 
 
ediusnx
azymut


Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-10-18, 19:32   

W sumie z problemem poradziłem sobie....ale nie do końca. W tej chwili korzystam równolegle z map AutoMapy i Navigona....ale . No właśnie ....ale. Pracując na Automapie nie mam dostępu do transmitera FM oraz do zestawu głośno mówiącego Navigona. Po wyjściu z AutoMapy by przejść do mapy Navigona muszę zrobić twardy reset. Jest to troche uciążliwe. Wgranie explorera otwiera nowe możliwości tego fajnego urządzenia. Między innymi można oglądać filmy. Jeśli chodzi o współpracę urządzenia z AutoMapą tu nie mam zastrzeżeń, współpracują ze sobą bardzo ładnie. Zainstalowanie AutoMapy w Navigonie jest całkowicie uzasadnione.Bardzo dużo tej drugiej brakuje do AutoMapy....chociaż czasami miło zaskakuje i pokazuje nawet nazwy ulic w bardzo małych miejscowościach gdzie AutoMapa tego nie robi. Czyli doskonale uzupełniają się. Jeśli ktoś ma receptę na moje dolegliwości bardzo proszę o jakieś wskazówki. Dziękuję i pozdrawiam
 
 
Ripper007 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 21
Wysłany: 2008-10-19, 09:23   

Navigona już mam odblokowanego dzięki pomocy naszego kolegi z forum. W tygodniu dostanę nową kartę 8GB SDHC to będę mógł zainstalowac automape i tomtom. Zobaczymy czy te same problemy po wyjściu z Automapy będę miał co Ty.
 
 
 
pepe32
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Gru 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-12-09, 09:55   

możesz podpowiedziec jak to zrobiłeś
_________________
Navigon8110
 
 
Ripper007 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 21
Wysłany: 2008-12-09, 09:59   

Jak odblokowałem? Czy jak wgrałem mapy?

Wszystko już zrobiłem łącznie z rozwiązaniem problemu wychodzenia z aplikacji i zawieszania się menu.

W najbliższym czasie postaram się wszystko wrzucić na Rapida i na PW będę podawał linki zainteresowanym.
 
 
 
pepe32
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Gru 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-12-09, 19:45   

jak odblokowałeś mapy w nawigonie są OK dziś wgrałem Q4
_________________
Navigon8110
 
 
Ripper007 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 21
Wysłany: 2008-12-09, 20:48   

Odblokowanie polega na zrobieniu menu, które odpala się przy starcie urządzenia oraz które pozwala nam wybrać aplikacje które chcemy uruchomić.
 
 
 
biczyslaw
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 5
Wysłany: 2008-12-14, 09:49   Navigon 8110 - brak plików na SD

Witam, mam Navigona 8110. Przez pomylke usunalem wszystkie pliki z karty SD. Po uruchomieniu nawigacji, mam dostep tylko do podstawowych funkcji.Instalowalem MN7, ale nic sie nie zmienilo.Czy ktos jest w stanie pomoc?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-03-07, 10:22, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dodoxp 
azymut


Dołączył: 21 Gru 2008
Posty: 2
Wysłany: 2009-01-04, 17:12   

Czy jest możliwość odblokowania tej nawigacji? Również nie mam oryginalnej karty pamięci. Czy może ktoś mi podać jakie foldery i pliki znajdują się na karcie oryginalnej, będę wdzięczny za każą pomoc.
 
 
Ripper007 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 21
Wysłany: 2009-01-07, 13:04   Navigon 8110 - Odblokowanie i programy

W związku z dość dużą liczbą PW postanowiłem przygotować programy do Navigona 8110 wraz z menu.

http://rapidshare.com/fil...110SD.part1.rar
http://rapidshare.com/fil...110SD.part2.rar

Wystarczy przegrać zawartość katalogu na karte SD, dograc mapy i ruszać w drogę.

Gdyby były jakieś pytania służę pomocą - tylko cierpliwości bo nie korzystam z netu bez przerwy.
 
 
 
Ripper007 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 21
Wysłany: 2009-01-07, 14:41   

Mogę wrzucić na rapida oryginał karty Navigon 8110, ale nie wiem gdzie zapisana jest licencja. Sam program Navigona masz na Flashu.

Spróbuj pobrać mapę ze strony navigona i wrzuć ją do katalogu "Navigon" na SD.

Powinno się udać przywrócić pierwotną wersję.

PS
Nowe mapy navigona (Q4) nie mieszczą się na 2GB SD - musisz mieć większą.
 
 
 
biczyslaw
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 5
Wysłany: 2009-01-08, 00:58   

Właśnie odesłali mi kartę SD z serwisu z oryginalnymi plikami Navigona, ale problem nabrzmiał jeszcze bardziej, ponieważ mimo oryginału nawigacja nie odpala. Mam dostęp tylko do podstawowych ustawień, a ikona NAWIGACJA w ogóle nie reaguje. Mało tego, w górnym rogu mam tylko ikonkę stanu baterii, a z tego co pamiętam powinna być jeszcze co najmniej ikonka GPS. Poza tym na mój gust tych plików na karcie jest o wiele za mało niż powinno.
Przyznam, że kiedy padła karta grzebałem trochę we Flashu, ale przed uruchomieniem nawigacji z nową kartą wgrałem spowrotem backupa i nic. Wersja oprogramowania to 7.0.8 a mapy wgrali Q3, czy to może mieć związek?Ponieważ kolega tutaj pisze że najnowsze mapy to Q4. Brak mi już koncepcji. Jeśli ktoś zna odpowiedz choć na część problemu, będę wdzięczny.
Pozdrawiam.
P.S. Zdaje się że licencja jest w folderze NAVIGON/Device.xml
 
 
Ripper007 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 21
Wysłany: 2009-01-08, 07:16   

Spróbuj zainstalować na kompie oprogramowanie Navigona i uaktualnić sprzęt i mapy.
Powinno pomóc.
 
 
 
biczyslaw
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 5
Wysłany: 2009-01-09, 00:12   

Niestety, nic to nie daje. Myślę żę uwalony jest Flash (pewnie brakuje jakichś plików). Ale już zacząłem kombinować z programem, który wrzuciłeś na rapida. Zaczyna mi się podobać. Wielkie dzięki.
P.S. Poczekam jakiś czas, może pojawi się Flash Navigona do zassania, póki co pojeżdżę na Automapie ;-)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12