Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-01-29, 20:49
backup Navia II
Autor Wiadomość
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-12-16, 17:17   backup Navia II

W załączniku - backup dziewiczego rejestru z Navii II

Backup.zip
Pobierz Plik ściągnięto 1665 raz(y) 9,26 KB

_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
Ostatnio zmieniony przez Hukkle 2008-12-16, 18:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
kmy 
Navi Expert


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Paź 2008
Posty: 401
Wysłany: 2008-12-16, 18:13   

to ja dodam od siebie kopię plików na flash_storage i katalogu Navia - z dziewiczej Navi

flash_storage.rar
Pobierz Plik ściągnięto 730 raz(y) 44,32 KB

 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-12-16, 19:13   

Hukkle napisał/a:
To ja weedytuję tutuł wątku...

to ja dodam do plikomanii backup podstawowy czyli dziewictwo na zapas razem z jego autorem ;-)




---
a jak widzicie potrzebę to resztę zróbcie sami coby wprawiać się w rzemiosło kowalskie 8-)
 
 
 
Dagi 
Waypoint
Dagi Dagers


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 28 Wrz 2008
Posty: 60
Skąd: Zamosc TL
Wysłany: 2008-12-16, 22:56   

Wiec ja dodam kopie rejestru kazdego klucza osobno z dziewiczej navi II
_________________
 
 
 
ruto2
Waypoint


Dołączył: 01 Maj 2008
Posty: 61
Wysłany: 2008-12-16, 23:46   

A ja dodam swoje "dwa grosze" :mrgreen:
 
 
dominik58
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Maj 2008
Posty: 8
Wysłany: 2009-01-20, 11:24   

A ja mam prośbę może powiecie jak zrobic ten backup w navii ?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-01-20, 12:31   

rejestru czy flash-a
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
dominik58
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Maj 2008
Posty: 8
Wysłany: 2009-01-21, 06:21   

Bo mam problem z NAVIa II nie moge jej odblokowa i chciałbym zrobi backup i tego i tego.
Może coś wyjdzie z tego i da sie odblokowac.
 
 
wojewoda 
Waypoint
Navia II



Pomógł: 8 razy
Wiek: 37
Dołączył: 15 Gru 2008
Posty: 129
Skąd: E 16 N 51
Wysłany: 2009-01-21, 15:35   

dominik58 napisał/a:
Bo mam problem z NAVIa II nie mogę jej odblokować i chciałbym zrobić backup i tego i tego.
Może coś wyjdzie z tego i da się odblokować.


Backup służy do przywracania oryginalnej konfiguracji i rejestru, w wypadku gdy coś nie tak dzieje się ze sprzętem (wiesza się, jakieś błędy itp). Odblokowanie to całkiem inna sprawa, przywrócenie backupu wykonanego np: ActiveSync nic ci nie da.

Przepis na odblokowanie Navii II >> tam masz też opisane jak zrobić backup

Edit: Jak to nie działa :shock: , tym sposobem opisanym w powyższym linku, oraz wielu innych miejscach na tym forum, tą Navię odblokowały tysiące osób :-) . Może masz jakąś felerną sztukę. Jednak moim zadaniem robisz coś nie tak i przez to nie udaje ci się jej odblokować. Postępuj dokładnie jak tam piszą i nie ma bata, musi się odblokować.
Ostatnio zmieniony przez wojewoda 2009-01-22, 16:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dominik58
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Maj 2008
Posty: 8
Wysłany: 2009-01-22, 16:05   

Odblokowanie według tego linku co podałes nie działa. Juz próbowałem i nic. Podejżewam że coś jest z rejestrem albo z windą, bo w czesniej nawet nie dało sie odpalić normalnej mapy z NAVII. Dlatego chcę aby Navia była jak nowa czyli rejestr itp.

[ Dodano: 2009-01-23, 06:37 ]
Robiłem dokładnie według tego linku już przynajmniej kilkanascie razy i nic. Może jest coś z nią nie tak . To nie jest moja Navia tylko kolegi. Dlatego chcę zrobić z niej tak jakby była świeża dlatego chce przywrócić rejestr dziewiczy itp. Dlatego pytam jak to zrobić a tu mi wszyscy piszą o odblokowaniu. A ja chcę sie dowiedzieć jak zrobić backup do navii.
 
 
relim 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 189
Wysłany: 2009-01-23, 14:32   

dominik58 napisał/a:
Odblokowanie według tego linku co podałes nie działa. Juz próbowałem i nic. Podejżewam że coś jest z rejestrem albo z windą, bo w czesniej nawet nie dało sie odpalić normalnej mapy z NAVII. Dlatego chcę aby Navia była jak nowa czyli rejestr itp.

[ Dodano: 2009-01-23, 06:37 ]
Robiłem dokładnie według tego linku już przynajmniej kilkanascie razy i nic. Może jest coś z nią nie tak . To nie jest moja Navia tylko kolegi. Dlatego chcę zrobić z niej tak jakby była świeża dlatego chce przywrócić rejestr dziewiczy itp. Dlatego pytam jak to zrobić a tu mi wszyscy piszą o odblokowaniu. A ja chcę sie dowiedzieć jak zrobić backup do navii.


dominik58 strasznie się miotasz, a wystarczyło by czytać ze zrozumieniem, jeśli w ten sposób postępujesz przy odblokowywaniu navi to wcale się nie dziwię że Ci nie wychodzi. W info o odblokowaniu masz napisane jak zrobić backupa, ale trzeba czytać ze zrozumieniem.

teraz łopatologicznie Ci napiszę bo zaśmiecasz forum i to w różnych miejscach:

1 Ściągasz plik z pierwszego postu Backup.zip i wypakowujesz na swoim kompie.(po wypakowaniu będzie tam plik Backup.stg)
2. Podłączasz navie do PCeta.
3. Uruchamiasz program ActveSync (rozumiem że masz go już na kompie)
4. Wybierasz w AktiveSync "Narzędzia" i "Tworzenie kopi zapasowej"
5. W okienku "utwórz kopię zapasową w tym pliku" klikasz na "Zmień" i wskazujesz na ściągnięty wcześniej plik "Backup.stg" i klikasz "Zapisz"
6. Po komunikacie że "taki plik istnieje............" potwierdzasz "TAK"
7. Teraz UWAGA nie robisz żadnej kopi, tyko zmieniasz okienko na "Przywracanie"
i przywracasz Cierpliwie czekając

8. teraz do katalogu flash_storage wrzuć plik "autorun.inf" z zawartością "\Windows\explorer.exe" (bez cudzysłowów, zawartość dokładnie taka, żadnych spacji czy innych znaków tam nie może być).

Zresetuj navie i ciesz się windowsem CE.
potem możesz dalej się bawić w rejestrach i zrobić pełne odblokowanie w/g info na forum.

A jeśli chcesz mieć dziewiczą navie jak ze sklepu to jeszcze musisz zmienić potem zawartość "flash_storage łącznie katalogami "Navia, MapaMap i MapaMap30" (podejrzewam że tam masz coś wykasowane i dlatego Ci oryginalna mapa wcześniej nie chodziła) i zmienić plik autorun.inf na oryginalny tzn ma być w nim wówczas "\flash_storage\Navia\menu.exe"

Jeśli to jeszcze jest dla Ciebie nie jasne to zwróć nawigację kumplowi, może sam sobie poradzi.
_________________
Navia nv35
 
 
dominik58
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Maj 2008
Posty: 8
Wysłany: 2009-01-24, 13:19   

I o to mi chodziło konkretnie i takchciałe. Kumpel tego nie zrobi bo jest kompletnie zielony. Mapę na Navi udało, mi sie zaistalować i jest ok. Teraz spróbuję zrobić backup. Dzięki za opis. Moze faktycznie czytam nie uwaznie, ale teraz dzieki tobie juz wszystko wiem i spróbuję zrobić backup. Co mi z tego wyjdzie napiszę Jeszcze raz serdeczne dzięki .
 
 
manekinn
Waypoint


Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 24
Wysłany: 2009-05-21, 11:34   

Ok poradziłem sobie . Zrobiłem to tak : BACKUP :) poprostu przywrociłem orginalne ustawienia.
 
 
maras
Waypoint


Dołączył: 14 Mar 2008
Posty: 30
Wysłany: 2009-06-26, 15:42   

Witam. Panowie jak zrobić backup rejestru pod vistą bo pod xp było z active a pod vistą kompletnie zgłupiałem chodzi o plik.stg.
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2009-06-26, 16:34   

maras napisał/a:
jak zrobić backup rejestru pod vistą

Pod wiśtą nie zrobisz backupu.
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 12