Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: navigator
2008-07-27, 18:45
Czy w Navii gdzieś w ustawieniach jest ukryty pasek zadań..?
Autor Wiadomość
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-08-03, 16:36   

no to dalej jestem ciemny, po rozpakowaniu Pocket Pc 2000 (ARM) ani żadnego setupu ani jakiegoś .exe...

dzwonek mów co i jak... jak to przeszedłeś....

..ale poza tym to jakoś chyba nie bardzo z tym paskiem ci wyszło... cisza w eterze :-|
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
dzwonek 
Waypoint



Wiek: 29
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 173
Wysłany: 2007-08-03, 16:46   

pasek mi nie wyszedł a to co ściągnąłem skopiowałem na kartę pamięci i z navi odpaliłem instalacje (klikając na to co skopiowałem) :P
_________________
NAVIA
 
 
maxpl
GPS instruktor



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 684
Wysłany: 2007-08-03, 22:06   

Poszukajcie innych programów czy działają.
http://www.phm.lu/Products/PocketPC/
_________________
Jeżeli myślisz, że jesteś "cienki" to nie jesteś sam. Każdy kto tu trafi stanie się ekspertem tylko musisz dużo czytać zanim zadasz pytanie.
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-08-03, 22:07   

dzwonek a jak ten Pocket Pc 2000 (ARM) do licha zainstalowałeś
ściągasz paczuszkę, kopiujesz do Navii i co dalej, ja jak klikam na nią to nie idzie, bo system nie wie jakim programem to otworzyć... ta paczuszka ma rozszerzenie .CAB

jak to ci poszło to nie wiem... chyba że masz w Navii cos dodatkowo zainstalowanego... :-|
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
maxpl
GPS instruktor



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 684
Wysłany: 2007-08-03, 22:09   

Navia rozpakowuje i instaluje z plików *.cab tak jak z TT plik też *.cab
_________________
Jeżeli myślisz, że jesteś "cienki" to nie jesteś sam. Każdy kto tu trafi stanie się ekspertem tylko musisz dużo czytać zanim zadasz pytanie.
 
 
dzwonek 
Waypoint



Wiek: 29
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 173
Wysłany: 2007-08-03, 22:20   

Ok:
Pominę jak to ściągnąłem:P To tak podłączyłem navie do kompa przez activesync i przenioslem ten plik z końcówką .cab na kartę sd potem odpaliłem to i pojawiło się ze aplikacja nie jest na ten system czy coś takiego kliknąłem tak i potem wybrałem folder i poszło :P

A nic dodatkowego nie mam zainstalowanego :P
_________________
NAVIA
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-08-03, 22:22   

a niech to przepiórka... :shock:

spróbowałem jeszcze raz coby sprawdzić to tt6today.cab i okazało się, że podobnie jak z tamtym regeditem tak samo woła że brak jakiejs biblioteki...

a w systemie nie mieszałem az tak bardzo...czyżby przy usuwaniu czegos i ta biblioteka poszła w odstawkę... i skąd ją teraz wytrzasnąć i jak dodać... :?:


czy to chodzi może o te DLL-ki podane w Downloadzie na forum?


dzwonek
ale jak u mnie pojawia sie ten komunikat o braku libraries to po wybraniu OK nic nie mam później, i jestem w punkcie wyjścia... :-?
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
dzwonek 
Waypoint



Wiek: 29
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 173
Wysłany: 2007-08-03, 22:37   

chris_m napisał/a:
ale jak u mnie pojawia sie ten komunikat o braku libraries to po wybraniu OK nic nie mam później, i jestem w punkcie wyjścia...


To masz problem z biblioteczkami :P ja nie miałem takiego błędu... ściągnij może te dll-ki z forum (z działu download) http://www.my-navia.pl/dl...ction=file&id=5
_________________
NAVIA
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-08-04, 00:28   

...czy ktoś wie jaka blioteka jest potrzebna żeby zadziałał pliczek o rozszerzeniu .CAB, no i jeżeli tak to gdzie takową wsadzić ??

próbowałem wgrać te DLL-ki dostępne na forum w downloadzie
najpierw do katalogu z tym pliczkiem i przy kliknięciu na ten .CAB klapa
później chciałem te DLL-ki wrzucić do windowsa ale w trakcie mówi ze brak pamieci... ale jakiej to nie bardzo rozumiem... bo np. na flash_storage to miejsca od groma i troche...

no i szukam tej jednej jedynej biblioteki coby ten .CAB ruszył

PS.
ktos tu na forum ma również problem z uruchomieniem podobnego pliku .CAB ale dotyczącego tomtoma... może to też chodzi o te wyparowane gdzieś bibloteczki... ale dlaczego to uciekło tak samo z siebie to nie mam pojecia...
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
maxpl
GPS instruktor



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 684
Wysłany: 2007-08-04, 06:06   

Z teko co oriętuję się to plik, który znajduje się w katalogu windows odpowiada za otwieranie i instalację plików *.cab jest to WCELOAD.EXE
:roll: A może to aplikacja rar powoduje przejęcie plików *.cab i nie może odpalić go.
:roll: Może jakieś ustawienia złe wpisałeś, a może poszukaj w rejestrze WCELOAD może tam jakieś opcje pomieszałeś.
Powodzenia w postępach twojego przypadku.
Z poważaniem Redakcja :mrgreen:
_________________
Jeżeli myślisz, że jesteś "cienki" to nie jesteś sam. Każdy kto tu trafi stanie się ekspertem tylko musisz dużo czytać zanim zadasz pytanie.
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-08-04, 07:09   

maxpl ty mnie prosiłeś o folder windy i teraz ja leżę pod wozem...

pamiętam, że cały windows nie pozwolił się skopiować, ale moze ktoś jednak znalazł wtedy sposób i ci go przesłał....czy mógłbyś zrobić podobną przesyłkę i np. wystawic gdzies linka czy jakoś mi go dostarczyć (moze być nawet kurierem "stolica" w ostateczności ;-) )

ewentualnie jak sie nie da to może ten pliczek tylko, o którym wspomniałeś, no ale wolałbym goscia całego...
może mi się coś porąbało jak próbowałem ci tą windę skopiować, ale jakim sposobem to licho wie

miłego dzionka zyczę i jak bedzie czas to rzuć słówkiem... a i tymi pliczkami też możesz, nawet mocno... nie obrażę się :-)

----
a w rejestrze oprócz rzeczy wspominanych na forum nic nie robiłem... jak to juz gdzieś wspomniałem to zabawa z rejestrem trąci dla mnie odrobinę horrorem... a ja strachliwy raczej... :oops:

więc jezeli ktoś z userów obdaruje mnie kopią tego windowsa lub pliku to bedę wdzięczny
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
rsms 
Navi Expert
Akira MM517


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 23 Lip 2007
Posty: 210
Wysłany: 2007-08-04, 11:55   

Z katalogu Windows niewiele się da skopiować. Zresztą wszystkie pliki w tym katalogu powinny odtwarzac sie po restarcie. Załączam programik do instalacji plików CAB, zobacz czy za jego pomocą uda sie instalacja.
A próbowałeś odtworzyć początkową konfigurację z pliku backup? Jedyna nadzieja że coś namieszłeś w rejestrze i jeśli to nie pomorze to chyba tylko przesiadka na AKIRE, kilka dni temu były jeszcze w REALU.

CAB Install.rar
Pobierz Plik ściągnięto 81 raz(y) 19,74 KB

 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-08-04, 12:12   

właśnie całkiem niedawno zmieniłem backup... i ten mój .CAB ruszył

szkoda że się wczesniej nie odezwałeś, bo spróbowałbym z tą instalką, ale to nie zmienia faktu, że bardzo ci dziekuję :-D

wszyscy pomagaja wszystkim i tak powinno być... poprosi cię ktoś o pomoc kto jest zieloną nowalijką..... a jak coś to po zmianie kolorku pomoże tobie z wyjściem z nawigacyjnego dołka... :mrgreen:

DZIĘKI i pozdrawiam.
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
amaiz 
azymut


Dołączył: 02 Lut 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-02-03, 19:30   

MOŻNA PROŚCIEJ PRZYWRÓCIĆ PASEK MENU!
przekalibrować ekran o 5mm do góry i odchaczyć atohide
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-02-03, 20:34   

amaiz a czy aby ci chodzi o Navię...?
bo raczej watpię a właśnie o ten sprzęt tu biegało

ale jezeli mówisz o Navii (...takie sprzęty kiedyś istniały, zaręczam każdemu 8-) ) to jestem gotowy cię ozłocić... albo jeszcze lepiej zaprowiantować w browarka na pół roku przynajmniej :-)



----
ale też, po datach postów widać, że raczej dawno była o tym mowa, bo aż pół roku temu :mrgreen:
więc jakby kto nie dojrzał to to info o dacie to czasem całkiem przydatny szczegół ;-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 13