Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
¤ na temat odblokowania Akiry MM4301-A3
Autor Wiadomość
askier
azymut


Dołączył: 08 Lis 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-11-09, 20:24   

Witam szanownych userów, mam prośbę o podanie oryginalnych ścieżek które były w akirze przed zmianą tapet zgodnie z tym poniżej PILNE


Działamy:
-Hkey_Current_User\ControlPanel\Desktop
klikamy dwa razy w Wallpaper
w polu Dane zmieniamy wartosć na: \flash_storage\Windows\

Przechodzimy teraz do:
-Hkey_Local_Machine\System\Explorer\Shell Folders
klikamy dwa razy na Desktop
w polu Dane zmieniamy wartosc na : \flash_storage\Windows\Desktop
 
 
miki1998
Waypoint


Dołączył: 03 Maj 2008
Posty: 33
Wysłany: 2008-11-10, 07:07   

askier napisał/a:
Przechodzimy teraz do:
-Hkey_Local_Machine\System\Explorer\Shell Folders
klikamy dwa razy na Desktop
w polu Dane zmieniamy wartosc na : \flash_storage\Windows\Desktop

Oryginalnie było: \Windows\Desktop
 
 
deepower
azymut


Dołączył: 09 Kwi 2008
Posty: 1
Wysłany: 2009-01-07, 21:55   

Prosty sposób na odblokowanie Akiry 4301-A3.

Instalujesz do Windowsa XP darmowy program "ActiveSync 4.5PL.
Podłączasz akirę do kompa i wchodzisz przez ActiveSync do plików akiry do
flash_storage tam jest plik "autorun" wchodzisz do niego i zmieniasz tylko z

\flash_storage\akira\menu.exe na \windows\explorer.exe

i już po twardym restarcie otwiera ci się Windows. Najlepiej tego autoruna sobie skopiować i mieć na dysku w kompie. Oryginał skopiowany zostaw sobie a po zmianie na kompie możesz go zamieniać kopiując i zamieniając w urządzeniu z daną ścieżką i będzie odpalał to co mu podałeś.
Teraz tylko kupujesz kilka kart i na każdej masz inną mapę wkładasz którą chcesz i sobie uruchamiasz z karty.
W Windows Vista nie trzeba programu ActiveSync nie da się go zainstalować podłączasz urządzenie i samo się zainstaluje i pokaże zawartość.

Jak ktoś chce to zainstaluje sobie Auto Mapę na karcie i poda w autorunie \SDMMC\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe i będzie mu sie odrazu odpalać mapa jak orginał a nie windows.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9