Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navigon 1210
Autor Wiadomość
rudee
Waypoint



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 34
Wysłany: 2009-01-12, 10:18   

wrzuć może to na kartę SD i później reset
http://rapidshare.com/fil...avigon_1210.zip
_________________
MIO Spirit 487 PL TMC
 
 
roki1990 
młodszy inspektor GPS
MasterBlaster



Wiek: 29
Dołączył: 29 Gru 2008
Posty: 7
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-01-15, 11:28   

Wrzucałem i nic nie daje.

Przez ActiveSync się nie łaczy, nie ma zadnej karty przy zakupie, trzeba posiadać swoją.

Czekam aż bialas opublikuje tutaj instrukcje bo będzie to dla wielu użytkowników.
 
 
bialas 
młodszy inspektor GPS
bialas


Wiek: 33
Dołączył: 19 Lis 2008
Posty: 9
Wysłany: 2009-01-21, 14:12   

Koledzy ściągnijcie sobie plik Navigon.zip z katalogu Navigon 1200 i 1210. Odblokowanie do gołego Windowsa. Plik z instrukcją w pliku txt.
Poniżej link....

http://www.chomikuj.pl/Ch...=bialas20&sid=4

[ Dodano: 2009-01-20, 21:22 ]
Piszcie jak poszło....
 
 
roki1990 
młodszy inspektor GPS
MasterBlaster



Wiek: 29
Dołączył: 29 Gru 2008
Posty: 7
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-02-14, 13:15   

Więc odblokowałem tym sposobem ale nie do końca chyba...



Chciałbym aby odpalając navi mieć jakieś menu, WolfToolbar się wysypuje nie wiem czemu, nakładają się okna itp.

Proszę o jakąś porade bo widze że z tym modelem navigona jest troche zabawy.

Pozdrawiam Roki.
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-02-14, 13:16   

Wypróbuj wolfncu lub systeminformation
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
roki1990 
młodszy inspektor GPS
MasterBlaster



Wiek: 29
Dołączył: 29 Gru 2008
Posty: 7
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-02-14, 13:24   

A coś konkretniej ? Bo jestem początkujący w tych kwestiach.

Dzięki za zainteresowanie i pomoc.
Pozdrawiam Roki.
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-02-14, 13:45   

wolfncu
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=606
a tu cale podforum na temat pulpitów
http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=155
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
roki1990 
młodszy inspektor GPS
MasterBlaster



Wiek: 29
Dołączył: 29 Gru 2008
Posty: 7
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-02-14, 14:12   

Dzięki bardzo, biore się za czytanie;)
Mam nadzieje że coś z tego będzie bo z activesync też mam problem ale odpuściłem.
 
 
mumcan
azymut


Dołączył: 31 Gru 2008
Posty: 1
Wysłany: 2009-02-16, 16:08   jak wgrać automapę do navigon 1200

Witam wszystkich.Otż miałem problem z tą nawigacją (navigon 1200) ,bawiłem sie przez 2 dni,nigdzie nie znalazłem odpowiedzi.Były tylko zdawkowe informacje,ale nic konkretnego.Więc w końcu zacząłem sam kombinować i wymysliłem wręcz banalny sposob
A więc dla wszystkich potrzebujących przedstawiam jak w kilka minut,bez żadnej praktycznie ingerencji w urządzenie mozna to zrobić.
1 Instalujemy automapę na karcie(oczywiscie poprzez czytnik w kompie)
2 Podłaczamy urządzenie do kompa,wyskoczy nam jako kolejny dysk.
3 Plik wykonawczy AutoMapaEu.exe z karty kopiujemy do urządzenia i zmieniamy jego nazwę na autorunce.exe
4 Spyta nas oczywiście czy zastąpić istniejący plik od navigona pod ta samą nazwą,klikamy TAK.
5 Wkładamy kartę do urządzenia i od razu odpala się AUUTOMAPA !!

Proponuję skopiować sobie gdzieś oryginalny plik autorunce.exe aby mieć możliwość powrotu do oryginalnego oprogramowania.

Pozdrawiam
 
 
piotrek87
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Mar 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-03-09, 19:15   

Witam,
mam navigona 1210 i podobny problem. Udalo mi sie sposobem bialasa dojsc do tego ze przy wlaczaniu nawigacji moge wlaczyc FileManCE co wlacza eksploerera. Dzieki temu moge wlaczyc programy nawigacyjne jakie wgram sobie na karte, ale jest to dosc niewygodne. Chcialbym miec pulpit ze skrotami. Wiem ze jest to mozliwe bo pokazane jest to tutaj: http://www.allegro.pl/ite..._1200_inne.html
Czy ktos ma pomysl jak to zrobic?
Pozdrawiam
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-03-09, 19:55   

Jesoooooooooooo <bec> 40 zł za coś co można dostać na naszym forum i to za darmola i ludzie to jeszcze kupują ???

Program systeminformation kilka minut czytania o tym programie i masz nawigacje odblokowana razem z takimi "bajerami"jak na aukcji
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-09, 20:00   

Sance napisał/a:
Jesoooooooooooo <bec> 40 zł za coś co można dostać na naszym forum i to za darmola i ludzie to jeszcze kupują ???

Się pewnie jeszcze "specjalista" nauczył wszystkiego na naszym forum ;-)
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-03-09, 20:03   

Cybant napisał/a:
"specjalista"


Dobrze że wziołeś w cudzysłowie :mrgreen:
_________________

Ostatnio zmieniony przez elektro69 2009-03-09, 20:04, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-09, 20:08   

Sance napisał/a:
ale co ja zrobię z tymi którzy to samo piszą tutaj ? Za dużo ich żeby odstrzelić ^^

Sance połącz z nimi siły ;-) i załóżcie sp. z.o.o. ;-)
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
piotrek87
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Mar 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-03-09, 23:04   

ale wlasnie mam jakis problem z tym nei moge odpalic tego w urzadzeniu. chcialbym zeby wypowiedzial sie i daj jakies wskazowki ktos kto ma ten sam model i udalo mu sie zrobic pulpit.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10