Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: harry
2009-06-18, 07:26
AutoMapa 5.3.0 (676)
Autor Wiadomość
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-02-17, 21:38   

Rafal17pl napisał/a:
Nie no przerzucam się na 5.3, ale nie wiem czy ten problem nie będzie się powtarzał w tej nowszej wersji.


Problemu nie ma z żadną z tych wersji 5.0.5, 5.1.1, 5.3.0 jedynym problemem to mogą być ustawienia opcji w AutoMapie lub problem sprzętowy, czyli Twojej navi, wszystkie te wersje działają na niezliczonej ilości urządzeń nawigacyjnych różnej maści.
Jak prawidłowo zainstalujesz, ustawisz opcje i masz sprawny sprzęt z odpowiednim systemem to nie powinno być problemu.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Rafal17pl 
Waypoint
Navia II


Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 45
Wysłany: 2009-02-17, 22:31   

Dobra panowie, to jeszcze jedna pomoc :). Co zrobić, żeby chodziło mi na Navii II, bo mi wyskakuje komunikat, ze rozdzelczość się nie zgadza i trzeba ją gdzieś zmienić tylko, że w kwestji Automapy jestem zielony :).
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-02-17, 22:38   

Rafal17pl napisał/a:
Dobra panowie, to jeszcze jedna pomoc :). Co zrobić, żeby chodziło mi na Navii II, bo mi wyskakuje komunikat, ze rozdzelczość się nie zgadza i trzeba ją gdzieś zmienić tylko, że w kwestji Automapy jestem zielony :).


Jeżeli wgrałeś gotowca to mają one to do siebie że wiele z nich są w mniejszym lub większym stopniu modyfikowane (nie wszystkie) i robione są na różnych urządzeniach, później na jednych działają bez zająknięcia na innych stwarzają problemy.
Proponuję najprostsze rozwiązanie, ściągnąć wersję instalacyjną, zainstalować, podmienić witaminki i nie powinno być problemu.
A jeszcze prościej wersję instalacyjną już zwitaminizowaną, nic się nie podmienia, instalka i w drogę.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Rafal17pl 
Waypoint
Navia II


Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 45
Wysłany: 2009-02-17, 22:41   

Trudno to zainstalować ? W sumie znalazłem na tym formu wersję 320x240 taką jak potrzebuje, ale nie chce mi się ściągać, ale widzę, że nie mam wyjścia :).
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-02-17, 22:46   

Rafal17pl napisał/a:
Trudno to zainstalować ? W sumie znalazłem na tym formu wersję 320x240 taką jak potrzebuje, ale nie chce mi się ściągać, ale widzę, że nie mam wyjścia :).


Szybko i bezproblemowo, należy tylko na którymś tam ekranie dialogowym odznaczyć opcję Rejestruj.
Jeżeli wersja czysta to po instalacji podmienić witaminki, jeżeli zwitaminizowana to tylko instalka i nic wiecej.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Rafal17pl 
Waypoint
Navia II


Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 45
Wysłany: 2009-02-17, 22:59   

A no to to wiem, bo czytałem, tylko poprostu myślałem, że to długo potrwa i nie chciałem tracić czasu na te instalowanie. Dzięki za pomoc.
 
 
da_biker_boy 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 36
Dołączył: 19 Lut 2009
Posty: 10
Skąd: Ireland/Poland
Wysłany: 2009-02-19, 21:22   

Co to znaczy wersja slodzona i nieslodzona? Czym sie roznia?
Bezinstalacyjne wersje to rozumiem ze wrzucam na karte i jade?

Rozjasnijcie mi umysl prosze hehe
pozdro
_________________
Burn rubber... not your soul !!!
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-02-19, 21:25   

Słodzona=z witaminowaną
Niesłodzona=bez witaminowany
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
qwerter 
GPS instruktor



Pomógł: 16 razy
Wiek: 65
Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 691
Wysłany: 2009-02-19, 21:41   

da_biker_boy napisał/a:
Co to znaczy wersja slodzona i nieslodzona? Czym sie roznia?
Bezinstalacyjne wersje to rozumiem ze wrzucam na karte i jade?

Rozjasnijcie mi umysl prosze hehe
pozdro

Słodzona= można "testować"...
Niesłodzona= kup sobie to pojedziesz...
_________________
MODECOM MX3 marzenia się spełniają...
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2009-02-19, 22:49   

da_biker_boy napisał/a:
Co to znaczy wersja slodzona i nieslodzona? Czym sie roznia?

Zawartością cukru. Skoro nie łapiesz instynktownie różnicy to pomiń pierwszy post w wątku i nie zawracaj sobie nim głowy. Nic nie tracisz ;-)
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
da_biker_boy 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 36
Dołączył: 19 Lut 2009
Posty: 10
Skąd: Ireland/Poland
Wysłany: 2009-02-19, 23:11   

Czy mozna byloby dokleic do pierwszego postu z linkami dokladne wersje do kazdej z map? bo jak narazie to nazwa mapy typu "europa" czy "polska" niewiele mowi o jej wersji... a chodzi mi szczegolnie o najnowsze pelne finalne i sprawdzone wersje map...

rowniez brakuje linka do samego programu jak w temacie "AutoMapa 5.3.0 (676) witaminizowana"
_________________
Burn rubber... not your soul !!!
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-02-19, 23:41   

da_biker_boy napisał/a:
Czy mozna byloby dokleic do pierwszego postu z linkami dokladne wersje do kazdej z map? bo jak narazie to nazwa mapy typu "europa" czy "polska" niewiele mowi o jej wersji... a chodzi mi szczegolnie o najnowsze pelne finalne i sprawdzone wersje map...


Tam są same wersje 5.3 do wyboru i koloru PL, EU. EU mini, same witaminki, wybierz jaka Ci pasuje i wyluzuj. :-P

da_biker_boy napisał/a:
rowniez brakuje linka do samego programu jak w temacie "AutoMapa 5.3.0 (676) witaminizowana"


Wywal mapę będziesz miał sam program ;-)

A po drugie nie piszesz co potrzebujesz, tylko dajcie, dajcie i dajcie, przeczytaj co pisze pod moim chomikiem i oczywiście zwolnij.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
KrystianR
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lut 2009
Posty: 14
Wysłany: 2009-02-20, 01:23   

Witam, mam win ce5.0 navi to sevico chodzi ok jak dotad na am5.0.5 chcialem zainstalowac 5.3. sciagnalem am5.3 z polska po wgraniu witaminy pokazuje ze "mapa jest uszkodzona lub nie jest poprawnie zarejestrowana". to samo po sciagnieciu z pierwszej strony z rapida mini europy , calosc bezinstalacyjna tak jak poprzednia wersje automapy jednak tu ani jedna mapa ani druga niechce ruszyc tylko te bledy wywala...ktos ma jakies pomysly??
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18816
Wysłany: 2009-02-20, 09:47   

Wykasuj wszystkie wesje AM, wyczyśc rejestr w nawigacji i zacznij z wersji instalacyjnej http://www.my-navia.pl/vi...?t=7126&start=0
_________________

 
 
da_biker_boy 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 36
Dołączył: 19 Lut 2009
Posty: 10
Skąd: Ireland/Poland
Wysłany: 2009-02-21, 11:23   

Dzieki renron!

hehe ja na luzie zyje ;) Lenistwo to mnie nie dotyka a raczej braku czasu na wszystko, zbyt duzo zajec. Tylko za grom nie moglem sie doczytac w tym temacie o wersji map. No ale juz sie doczytalem przy Twojej pomocy;) dziex
Jednak nadal twierdze ze link do samego programu by sie przydal ;)

Pozdro!
_________________
Burn rubber... not your soul !!!
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 11