Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: navigator
2008-03-08, 14:11
Jaka program nawigacyjny dla tirów ? (truck)
Autor Wiadomość
wozny22 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Lut 2008
Posty: 11
Skąd: Gliwice
  Wysłany: 2008-02-15, 22:20   Jaka program nawigacyjny dla tirów ? (truck)

Witam zakupilem nawigacje AKIRA MM512 i mam problem jaka mape wgrac dla tirow :(...Sluchajcie kupilem bo byla w promocji nie mam pojecia co trzeba zrobic zeby wykasowac ta strasznie slaba mape "MAPAMAP" i dac cos lepszego....Powiedzcie mi co mam robic aha mam jeszcze karte pamieci 2GB....Czekam na odp jak ktos moze mi pomoc to czekam...GG 2609637 lub wozny_87@op.pl
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2016-05-02, 07:02, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
bob_budowniczy 
Waypoint



Pomógł: 5 razy
Dołączył: 14 Gru 2007
Posty: 81
Skąd: 3miasto
Wysłany: 2008-02-15, 22:57   

znam paru dużych mobili - chwala sobie MioMap...
Jeżeli chodzi o Automapę, to zdaje się nie ma wyboru pojazd: ciężarówka, ale są dostępne punkty POI z wysokościami wiaduktów i ograniczeniami masy...

Ja jeżdże Masterkiem, ale do 3,5t więc nigdy mnie to nie interesowało...POI dla Automapa
_________________
Akira MM517; SD1GB; Oblatywacz: MioMap 3.3; AutoMapa 4.1.2; MapaMap
 
 
 
wozny22 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Lut 2008
Posty: 11
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2008-02-15, 23:25   

no ok ale jak to zrobic co zainstalowac bo ja nie bardzo jaze tego :)
 
 
 
galica01 
Waypoint


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Lut 2008
Posty: 63
Wysłany: 2008-02-15, 23:55   

Pierwsze chcąc coś zrobić z nawigacją musisz ją odblokować
bo inaczej nic w niej nie zmienisz poczytaj ten http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=134 temat.
Następnie najlepiej zainstaluj AutoMape i MioMap (chyba najczęściej urzywane w polsce) i ruszaj w trase w celu przetestowania co lepsze :mrgreen:


Ile userów na forum tyle różnych opinij o mapach niema to jak samemu testnąć. :roll:
 
 
molloch11
azymut


Dołączył: 16 Lut 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-02-16, 21:33   mapa dla ciezarowek

witam

stalem sie posiadaczem navigacji freebird 35.1 i mam pytanko czy jest mozliwosc wgrania mapy lub aplikacji zeby omijala drogi o ograniczeniu 3,5 tony lub niskie mosty i wiadukty??
 
 
wozny22 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Lut 2008
Posty: 11
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2008-02-16, 22:26   

Koledzy mam problem z instalacja Automapy :( chca zebym wpisal licencje a nie znalazlem jej nigdzie :( pomocy :(((((
 
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-02-16, 23:13   

wozny22 napisał/a:
...problem z instalacja Automapy :( chca zebym wpisal licencje a nie znalazlem jej nigdzie :( pomocy :(((((

odpowiedź masz już w przepisie na wgranie tej AM, ten cytacik mówi wszystko:
Cytat:
- wybór map
tutaj nic nie zaznaczamy

a więc przy opcjach przedinstalacyjnych nie zaznaczaj mapki to i nie będzie monitu o licencję ;-)
 
 
 
wozny22 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Lut 2008
Posty: 11
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2008-02-16, 23:53   

dzieki wszystkim bardzo wszystko juz jest ok. pozdrawiam co ja bym bez was zrobil :):D
 
 
 
nicolas
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Sty 2008
Posty: 12
Wysłany: 2008-02-17, 08:29   

bywam tu rzadko no ale tym razem miałem chyba pecha
niestety nie było mnie tu kiedy rozdawali te puszki z pifkiem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-02-17, 09:02   

jak wieść niesie TIRowcy często browarki transportują to i nie dziwota, że wozny22 ma tego dobra w nadmiarze... to i rozdaje na prawo i lewo ;-)

ot szczodra dusza i na pragnienie bliźnich wrażliwa :mrgreen:
więcej takich gości na forum to przy takim złocistym dopingu każdy o wiele szybciej by odblokował swojego sprzęta :idea:


----
no ale temat z mapek na browarki zszedł to i pewnie zaraz nas wyekspediują z tego forum do jakiejś prowincjonalnej gorzelni... więc milczę i idę bo słyszę, że nastepny TIR podjeżdza :-D
 
 
 
adas01 
GPS instruktor



Pomógł: 19 razy
Dołączył: 02 Sty 2008
Posty: 559
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-02-17, 10:10   

miomap lub automapa z doinstalowanymi POI powyżej 3,5t
 
 
wozny22 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Lut 2008
Posty: 11
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2008-02-17, 14:24   

Witam mam nastepny problem :D....bob_budowniczy napisal mi ze moge sciagnac tonarze i wiadukty na http://pdaclub.pl/dl/?sor...rt=asc&f_cat=95 no i tak zrobilem to co chcialem to mam :D no ok ale teraz to rozpakowalem i w jakie miejsce mam wrzucic do mojej Akiry :)....Pozdro :)
 
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-02-17, 18:51   

spróbuj pliczki wrzucić do głównego folderu AM

potem w Automapie kolejno wybierasz:
menu>ustawienia>poi użytkownika>plik>wczytaj plik

chyba tak, ale głowy nie dam ;-)
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
wozny22 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Lut 2008
Posty: 11
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2008-02-17, 23:46   

no ok ale jak cos to piszcie dalej :) bo narazie mapy nie mam bo juz jest w tirze :D....Pozdro i dzieki
 
 
 
Waldi33 
Waypoint
użyszkodnik


Pomógł: 4 razy
Wiek: 46
Dołączył: 12 Lut 2008
Posty: 111
Skąd: Lubin, Oława
Wysłany: 2008-02-18, 18:54   

MioMap, ma w opcjach, możliwość ustawienia trasy, na "ciężarowy"
W AutoMapie, możesz dograć POI, dla samochodów, powyżej 3,5 tony.
POI, do pobrania stąd http://pdaclub.pl/dl/?sor...rt=asc&f_cat=95
_________________
Waldi 33
GPS + Cb to jest to.

SmartGPS 310
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 11