Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
TMC w iGo8 jak to uruchomic?
Autor Wiadomość
maciejb84 
Waypoint


Wiek: 35
Dołączył: 19 Lut 2009
Posty: 43
Skąd: Świdnik
Wysłany: 2009-03-06, 10:15   

no na innym dziala :/
 
 
 
jago7270
Waypoint


Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 23
Wysłany: 2009-03-10, 09:39   

może spróbuj takie ustawienia w sys.txt:
[tmc]
port=COM6
source=gns
gps_source=1,
wynalazłem to na www.peb.pl,może tobie pomoże bo mi na noki 500 niechciało zadziałać,
kombinuje dalej w miare dostepnego czasu
 
 
maciejb84 
Waypoint


Wiek: 35
Dołączył: 19 Lut 2009
Posty: 43
Skąd: Świdnik
Wysłany: 2009-03-10, 10:18   

ale czy ten com 6 to jest konkretnie z mojej nawigacji? tzn czy na com6 w blaupunkt tp300 jest tmc?
 
 
 
jago7270
Waypoint


Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 23
Wysłany: 2009-03-10, 14:57   

spróbuj wkleić to co napisałem,może ruszy
 
 
lary504 
Waypoint


Dołączył: 16 Mar 2008
Posty: 99
Skąd: net
Wysłany: 2009-03-11, 19:57   

W najnowszej wersji iGo nie działa autowykrywanie TMC, działa w wersji 8.0.0.49545, wgrałem tą wersję do Navigona 2110 i wykryło mi odbiornik TMC. W katalogu iGO8/Save jest plik system.ini i tam po wykryciu TMC zapisują się dane odnośnie tego wpis zaczyna się [TMC] . Skopiowałem ten wpis do tego samego pliku w wersji 8.3 i TMC jest wykryte.
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2732
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2009-03-11, 22:46   

lary504 napisał/a:
...plik system.ini i tam po wykryciu TMC zapisują się dane odnośnie tego wpis zaczyna się [TMC]...

Jak możesz to wstaw tutaj zawartość [TMC] dla potomnych ;-)
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
lary504 
Waypoint


Dołączył: 16 Mar 2008
Posty: 99
Skąd: net
Wysłany: 2009-03-12, 07:08   

Kod:

...
[tmc]
saved_config_available="1"
saved_config_classname="RDS_GPSTMC_SILICONLAB"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="4"
auto_tuning="1"
saved_last_tuning_mode="1"
...


To są ustawienia TMC do Navigona 2110max.

@WEDROWCA'
Dzięki.
Ostatnio zmieniony przez Wedrowca 2009-03-12, 09:42, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
scieplorek 
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Wiek: 46
Dołączył: 10 Sty 2009
Posty: 71
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-12, 10:01   

Witam,
sposób Lary504 u mnie zadziałał na nawigacji yakumo z podłączonym zew. odbiornikiem tmc navigona tylko zminiłem port com na 1.

Pozdrawiam i dzięki za pomoc.
 
 
arztek
Waypoint



Dołączył: 18 Sty 2009
Posty: 22
Wysłany: 2009-03-13, 22:01   

lary504 napisał/a:
Kod:

...
[tmc]
saved_config_available="1"
saved_config_classname="RDS_GPSTMC_SILICONLAB"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="4"
auto_tuning="1"
saved_last_tuning_mode="1"
...


To są ustawienia TMC do Navigona 2110max.

@WEDROWCA'
Dzięki.



Czesc..

Wlasnie dzisiaj sobie zaladowalem igo8.3.2 (64873) i probuje roznych rzeczy.
Jest to dla mnie calkowicie nowy soft i musze przyznac ze jest troche skomplikowany.Mysle ze ma za duzo tego wszystkiego na displayu.
Zepewne jest to sprawa przyzwyczajenia...

W czy rzecz?

Mam tego samego Navigona 2110max i niestety TMC nie dziala u mnie...a zeby bylo smieszniej to nie mam w ogole tego system.ini !

Moze bedziesz mi mogl usiwadomic gdzie go znajde - aczkolwiek przeszukalem wszystkie pliki - albo byc moze po wgraniu czegos tam, sam mi sie utworzy.

Porownujac ilosc bitow dla tego co ja posiadam, to Polska jest malutka ( troche powyzej 37 MB ! )

Moze mam stare daty .. moze juz przechodzona wersje tego igo ...

Nie mam niestety do niego polskich tekstow - sciagnalem niemiecka wersje.

Jak masz ochote, to wrzuc mi kilka danych by mnie uswiadomic.

Dzieki i pozdrawiam..

arztek
 
 
lary504 
Waypoint


Dołączył: 16 Mar 2008
Posty: 99
Skąd: net
Wysłany: 2009-03-14, 07:00   

po pierwszym uruchomieniu igo utworzy sobie nowy katalog save i tam będzie
 
 
piotrekbb
Waypoint


Dołączył: 24 Sty 2009
Posty: 15
Wysłany: 2009-03-15, 09:12   

Panowie ale po "wykryciu" działa wam skanowanie częstotliwości ? tz. szuka w FM stacji? Wiem ,że w PL nie dziala TMC ale powinno szukać.
 
 
jago7270
Waypoint


Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 23
Wysłany: 2009-03-20, 20:57   

coś mi się wydaje,że nikt nie jest zainteresowany tym tematem,ach.....,szkoda
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-03-20, 20:59   

Większość mieszka w Polsce a u nas to nie działa.
tzn działa ale nie ma stacji która nadaje.
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
darq73
Waypoint


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 171
Skąd: Białystok,Düsseldorf
Wysłany: 2009-03-20, 21:10   

Mieszkam w Niemczech i potwierdzam ,ze zarowno igo 8.0 jak i 8.3 wykrywaja TMC ale nie skanuja czestotliwosci :Brak sygnalu TMC! Szkoda. Jakies pomysly? Navigon 2110 max.
 
 
strowger
azymut


Dołączył: 10 Wrz 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-09-11, 09:42   RDS TMC na iGO 8 - nie wykrywa odbiornika MEDION P4420

Szukam ustawień ręcznych, żeby to w końcu ruszyło. Komuś się udało?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10