Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: harry
2009-06-18, 08:26
AutoMapa 5.3.0 (676)
Autor Wiadomość
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-13, 19:13   

deeppurple napisał/a:
Standardowo ustawiam na com 7 z prędkością 9600, ale od razu mam komunikat, że nie może znaleźć sygnału. Zmieniam na różne prędkości, ale to samo. Jedynie na portach zdaje się com3 i 4 mam wyświetlenie, że szuka sygnału. Szuka, ale w nieskończoność.

Ustaw w AutoMapie port COM7 a prędkość 4800. Jeśli nadal nie złapie zmień prędkość na 38400 a jeśli nadal nie zechce to na 115200.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
deeppurple
azymut


Dołączył: 13 Mar 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-03-13, 19:32   

Zrobiłem tak jak radzisz Cybant. Coś chyba drgnęło, ale tylko pod tym względem, że nie mam od razu komunikatu brak sygnału GPS, a, że szuka sygnału GPS. Stałem po parę minut na balkonie, ale na żadnej z prędkości nie łapie sygnału. Szuka i szuka i tyle...
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-13, 19:38   

Zrób jeszcze tak.
Wejdź w AutoMapie w katalog Settings Files. Będą tam dwa pliki: gps.info i gps.settings. Wywal je. Gdy ponownie uruchomisz AutoMape stworzy sobie te pliki na nowo. Próbę zacznij od COM7 i 38400. Poczekaj na powietrzu nawet kilka minut bo za pierwszym razem może to trwać naprawdę długo.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
deeppurple
azymut


Dołączył: 13 Mar 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-03-13, 20:09   

Mam dość...
To chyba wina mapy bo nie sprzętu, skoro wcześniej działała inna AM. Choć sam już nie wiem skoro ani obecna AM, ani IGO8 nie chodzą.
Zrobiłem jak radzisz, ale dalej to samo.

[ Dodano: 2009-03-13, 20:24 ]
A co powiecie na to...

jeżeli jest to z allegro
w pliku au.mscr katalog \ResidentFlash\SystemNavia
musisz usunąć te dwie linijki ;
Sleep(700)
kill("GpsMC.exe")
wystarczy notepad++

taką podpowiedź dostałem na innym forum, ale żeby aż taka ingerencja była potrzebna???
Nikt wcześniej nie radził czegoś takiego jak czytam to forum.
 
 
harnasx
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Mar 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-03-13, 21:32   

Witajcie!

Jestem tu całkiem nowy:) używam AM 5.0 na palmie Dell X51 z WM5.0 i chciałbym zmienić na AM 5.3 (cokolwiek mi poradzicie dobrego) = przepatrzyłem trochę forum ale jestem za zielony żeby coś wybrać ( w sumie to sciągnąłem AM 5.3 bezinstalacyjną - która okazała się wersją na PC! :( ?) W zwiąkzu z tym mam prośbę o wskazanie linka z dobrą wersją 5.3 na mojego palma (moze byc instalacyjna/ale nie musi - dam rade)

Wyjaśnijcie mi też prosze ten "slang" słodzona/niesłodzona z witaminką/bez witaminki - domyślam się ze chodzi o rodzaj cracka - ale pewny nie jestem

czy jak jest niesłodzona to co - nie ruszy?

z góry dzięki!
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-03-13, 21:35   

wersja instalacyjna
http://chomikuj.pl/Sance/...utoMapa/ver+5.3
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-03-13, 21:45   

harnasx napisał/a:
Wyjaśnijcie mi też prosze ten "slang" słodzona/niesłodzona z witaminką/bez witaminki - domyślam się ze chodzi o rodzaj cracka - ale pewny nie jestem


Słodzona = witaminka = crack = to jest jedno i to samo pod innymi nazwami.

Niesłodzona = należy po instalacji lub skopiowaniu (gotowiec) podmienić pliki na zwitaminizowane, słodzone, scrackowane. ;-)

Niesłodzona nie ruszy, chyba że masz licencję i ją zarejestrujesz.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2009-03-13, 21:51   

Skoro pierwszy post powoduje takie problemy to chyba czas go skasować.
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-03-13, 21:55   

deeppurple napisał/a:
Nikt wcześniej nie radził czegoś takiego jak czytam to forum.


Staramy się radzić sobie sami bez pomocy allegro , dla tego może wcześniej nie było takiej podpowiedzi.
_________________

 
 
harnasx
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Mar 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-03-13, 22:03   

Hukkle napisał/a:
Skoro pierwszy post powoduje takie problemy to chyba czas go skasować.


nie do końca rozumiem o co Ci chodzi - jak musisz to kasuj a nie gadaj !

dzięki koledzy za pomoc/informację - niestety z tego "zwierza" nie moge sciągnąć mapy bo nie mam takiego limitu :(

poszukam na innym serwerze

pozdrawiam
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-03-13, 22:16   

harnasx napisał/a:
niestety z tego "zwierza" nie moge sciągnąć mapy bo nie mam takiego limitu :(


Wystarczy SMS lub dwa i po problemie. :-P
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
gawron
Waypoint


Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 40
Wysłany: 2009-03-13, 22:20   błędne hasło

ściągnąłem automape z http://odsiebie.com/profil/Domanoid hasło domanoid jest błędne jakie jest poprawne hasło? proszę o pomoc !!!już wszystko gra :lol:
Ostatnio zmieniony przez gawron 2009-03-13, 22:50, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-03-13, 22:23   Re: błędne hasło

gawron napisał/a:
ściągnąłem automape z http://odsiebie.com/profil/Domanoid hasło domadoid jest błędne jakie jest poprawne hasło? proszę o pomoc !!!


W linku widzę Domanoid, Ty napisałeś domadoid, może tu błąd ?
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
deeppurple
azymut


Dołączył: 13 Mar 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-03-14, 11:03   

elektro69 napisał/a:
deeppurple napisał/a:
Nikt wcześniej nie radził czegoś takiego jak czytam to forum.


Staramy się radzić sobie sami bez pomocy allegro , dla tego może wcześniej nie było takiej podpowiedzi.


Nie wiem co wniósł twój post do tematu i mojego pytania. Poza tym trzeba czytać ze zrozumieniem, a nie takie pisanie dla pisania. Jak chcesz komuś pomóc to pomagaj, a nie cwaniakuj. Ty nawet nie masz pojęcia komu ty, czy się tu pomaga.

Dla innych co to mojego problemu. Został on rozwiązany. Dzięki Cybant za próby pomocy. Pomógł zabieg z edycją pliku. Usunąłem z niego dwa wpisy i navi od razu ruszyła z miejsca. Działa AM jak i IGO8.

POZDRAWIAM wszystkich życzliwych!!!
 
 
dariosss 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Mar 2008
Posty: 7
Wysłany: 2009-03-14, 12:20   

renron napisał/a:
harnasx napisał/a:
niestety z tego "zwierza" nie moge sciągnąć mapy bo nie mam takiego limitu :(


Wystarczy SMS lub dwa i po problemie. :-P


na forum mnostwo tego za darmo...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 10