My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: navigator
2008-01-14, 22:31
Odblokowanie clarion map770
Autor Wiadomość
grizly
Waypoint



Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 93
Wysłany: 2008-10-16, 16:22   

<kidzi>
Witam, odbłokowałem Clariona 770 w sposób opisany na forum ( Reset + Flaga przez 8 sekund), zainstalowałem Automapę na karcie, wszystko śmiga, ale problem jest z paskiem windy na dole, po odblokowaniu był widoczny, później zrobiłem skróty do map i programów. Przy następnym uruchomieniu urządzenia wszystkie ikony programów są aktywne na pulpicie, ale za to zniknął pasek zadań i za nic nie mogę go wydobyć aby dalej wejść w system. Jak go wydobyć na wierzch?
_________________
Akira 3518-A3
 
 
bonus
azymut


Dołączył: 10 Wrz 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-10-16, 17:48   

grizly napisał/a:
<kidzi>
Witam, odbłokowałem Clariona 770 w sposób opisany na forum ( Reset + Flaga przez 8 sekund), zainstalowałem Automapę na karcie, wszystko śmiga, ale problem jest z paskiem windy na dole, po odblokowaniu był widoczny, później zrobiłem skróty do map i programów. Przy następnym uruchomieniu urządzenia wszystkie ikony programów są aktywne na pulpicie, ale za to zniknął pasek zadań i za nic nie mogę go wydobyć aby dalej wejść w system. Jak go wydobyć na wierzch?


Pasek windy jest schowany musisz kilka razy kliknąć rysikem na samym dole ekranu i napewno uda Ci się go otworzyć.
 
 
grizly
Waypoint



Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 93
Wysłany: 2008-10-16, 18:55   

Zazwyczaj widać górną krawędź paska, tak było i tutaj na początku, teraz znikł na dobre i żadne klikanie nie pomaga.
_________________
Akira 3518-A3
 
 
Kidzi
Waypoint



Dołączył: 29 Wrz 2008
Posty: 19
Wysłany: 2008-10-20, 08:32   

Mam u siebie podobny błąd - po uruchomieniu iGO6 ze skrótu na pulpicie, a następnie wyjściu z tej aplikacji - pasek znika. Przy iGO8 i Automapie nie ma czegoś takiego. Szukałem na ten temat, ale nic nie znalazłem. Po prostu robie resecik i pasek jest ... ;-)
Poza tym nie korzystam już z iGO6, więc problem mi nie przeszkadza ...
_________________
Clarion MAP770 + iGO8
Ostatnio zmieniony przez BladeX 2011-05-04, 14:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
rygwer38 
azymut


Wiek: 45
Dołączył: 24 Paź 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-10-24, 14:40   

czy to tez dzila na clarionie 770 moze ktos ma nowa mapamap 5.1 i pomoze mi to zainstalowac pozdro
 
 
funnaki
azymut


Dołączył: 26 Lis 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-11-26, 19:52   

witam.. czy ma ktos moze backup do clariona map770..? bo odblokowalem ale chcialbym wrocic do oryginalu.. ;)
 
 
gar_ret
azymut


Dołączył: 10 Mar 2009
Posty: 1
  Wysłany: 2009-03-10, 15:47   

niestety mi sie nie udalo odblokowac clariona map770:( nie mam zadnego katalogu documents and settings do ktorego moglbym wkleic plik modifed.reg ...prosze o pomoc co i jak bo sam chyba nie dam rady nic wymyslec
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9757
Wysłany: 2009-03-15, 00:26   

Post wycięty: http://www.my-navia.pl/vi...p=255090#255090

kosz.zip
Plik potrzebny do utworzenie skrótów na pulpicie
Pobierz Plik ściągnięto 851 raz(y) 724 Bajtów

odblokowanie.zip
Plik odblokowujący na trwale.
Pobierz Plik ściągnięto 372 raz(y) 2,09 KB

Clarion MAP770.rar
Kopia ActiveSync po hard resecie.
Pobierz Plik ściągnięto 464 raz(y) 174,58 KB

Ostatnio zmieniony przez BladeX 2011-01-01, 09:15, w całości zmieniany 42 razy  
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2009-03-15, 09:49   

Jak juz bedzies edytowac nie zapomnij o tym.

Cytat:
4.Trze kamy


:mrgreen:
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9757
Wysłany: 2009-03-20, 17:57   

To artykuł już prawie skończony. Czekam na oceny.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jackech
azymut


Dołączył: 31 Paź 2008
Posty: 4
Wysłany: 2009-03-20, 18:54   

bartus200002 napisał/a:
CLARION MAP770

Tak jak pisałem na mojej MAP770 chodzi wszystko idealnie. Problemem jest oczywiście to że przezz dłuższy czas nie użytkowania bateria się rozładowuje co powoduje twardy reset inaczej pisząc wszystkie pliki z katalogu windows powracaja do pierwotnego stanu. I to ma też zalety bo jak ktoś popieprzy tam to nie ma odwrotu.

Co do marcin123 stosuj sie dokładnie do kroków chris_m to najprostszy sposób.
Acha musisz ustawić sobie opcje folderów. Start>Panel Sterowania>Opcje folderów>WidokTam sobie wszystko poustawiaj tak żebyś nie miał ograniczeń.

[ Dodano: 2008-06-18, 13:00 ]
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9757
Wysłany: 2009-03-20, 19:05   

:?: . Nie rozumiem.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jackech
azymut


Dołączył: 31 Paź 2008
Posty: 4
Wysłany: 2009-03-20, 19:08   

jak chcecie mieć automape w clarionie czy innej nawi na stałe nawet po rozładowaniu
trzeba zmienić nazwe pliku automapy np wceAm.exe (jesli macie mapemap to na przykładowo map.exe)skopiować i zamienić istniejący plik do folderu z waszą starą mapą i bedzie się odpalała nawet po wyjęciu bateryjki nawet na 100 lat automapa
nie rozumiecie to piszcie jacek452@wp.pl
inny sposób na http://www.jackech.enetia.pl/mobile.html

[ Dodano: 2009-03-20, 19:15 ]
narkopril napisał/a:
Witam.

Ja mam takie pytanko czy istnieje taka możliwość żeby zamienić plik uruchamiający orginalną mapę na plik uruchamiający automape.


Pozdrawiam/

tak jest taka możliwość i to do tego najprostrza ze wszystkich jakie istnieją na tym forum
zmieniasz nazwe pliku startowego automapy na ten ze starej mapy kopiujesz podmieniasz plik jak cracka i cieszysz sie automapą (najpierw ją zainstaluj na karte pamięci oczywiście)
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9757
Wysłany: 2009-03-20, 19:21   

Miejsce czeka. :lol:
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
peres12 
Waypoint


Dołączył: 07 Wrz 2008
Posty: 82
Skąd: Nurnberg
Wysłany: 2009-04-11, 19:52   

witam a mam takie pytanie czy da rade odblokować system w clarionie map770 jak w mio np: c720b bez ruszenia systemu za pomocą miopocket.Czy trzeba grzebać w systemie jednak.?
_________________

Pozdrawiam wszystkich :)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 13