Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
zainstalowałem pulpit z paskiem windows a teraz nie wiem jak
Autor Wiadomość
kafi333 
Waypoint


Wiek: 36
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 51
Skąd: warszawa
Wysłany: 2009-03-21, 12:36   zainstalowałem pulpit z paskiem windows a teraz nie wiem jak

przejsc do starego interfejsu, miałem taki zainstalowany interfejs ala pavco sance itp:) i pomyslalem zeby sprawdzic jak to jest z tym paskiem windowsa menu start i wzialem opcje w nawigacji zainstaluj a teraz nie umiem przejsc do starego typu interfejsu:(
czy ktos mi poradzi?
z gory dziekuje
_________________
navia n35->nv47->nv33
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-03-21, 12:37   

Wgraj backup który zapewne zrobiłeś przed zmianami.
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
kafi333 
Waypoint


Wiek: 36
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 51
Skąd: warszawa
Wysłany: 2009-03-21, 13:02   

czesc Seba a nie wiesz czy mozna tak robic zeby przełączac sie miedzy tym pulpitem a interfejsem bez tego backupa? i gdzie go wgrac?
_________________
navia n35->nv47->nv33
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-03-21, 13:30   

Postępujesz dokładnie w odwrotnej kolejności niż przy instalowaniu
pulpit możesz uruchomić klikając na jego ikonkę np w explorerze
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
jamper3
azymut


Dołączył: 26 Mar 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-03-27, 20:49   

A pomożę mi ktoś wyłączyć pasek manty w nv 45 bo mnie strasznie denerwuje jak włanczam mape a on mi zasłania ją, da się go ukryć całkowicie ale jak wejdę na pulpit to znowu muszę- mój komputer-ukryj pasek zadań.
 
 
sw123 
Waypoint
subaruk


Dołączył: 25 Gru 2008
Posty: 66
Wysłany: 2009-03-27, 21:39   

Odblokowanie paska
Start->Settngs->Taskbar and Start Menu->General
odznacz "Always on top" i NIE ZAZNACZAJ! "Auto hide", bo sie schowa tak, że bez wykałaczki ani rusz
 
 
maxpl 
GPS instruktor



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 684
Skąd: Polska
Wysłany: 2009-03-27, 21:59   

Jeżeli skróty na pulpicie nie znikają po resecie to użyj programu TTBar.exe z APTECZKI tylko najpierw zrób skrót na pulpit.
_________________
Jeżeli myślisz, że jesteś "cienki" to nie jesteś sam. Każdy kto tu trafi stanie się ekspertem tylko musisz dużo czytać zanim zadasz pytanie.
 
 
Mirek__S 
Waypoint



Dołączył: 23 Lut 2009
Posty: 20
Wysłany: 2009-04-17, 10:09   

jamper3 napisał/a:
A pomożę mi ktoś wyłączyć pasek manty w nv 45 bo mnie strasznie denerwuje jak włanczam mape a on mi zasłania ją, da się go ukryć całkowicie ale jak wejdę na pulpit to znowu muszę- mój komputer-ukryj pasek zadań.


Klikasz na kwadracik z okienkami w lewym górnym rogu i pasek się chowa :!:
Klikasz po raz drugi i pasek się pojawia :!:
Ten mały kwadracik z symbolem okienek nie przeszkadza w żadnej nawigacji i jest lepszy od paska na dole, który po ukryciu trudno się włącza i trzeba cudować z kalibracją ekranu :!:
Que viva Manta :!:
_________________
Mirek__S
Garmin eTrexH, Navia Nv45, GoClever5070
Nawet najlepsza nawigacja nie zwalnia od myślenia, a czytanie instrukcji obsługi nie boli;)
 
 
QbasQ1 
GPS instruktor



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Cze 2009
Posty: 661
Skąd: sosnowe klimaty
Wysłany: 2009-06-23, 13:01   

maxpl napisał/a:
Jeżeli skróty na pulpicie nie znikają po resecie to użyj programu TTBar.exe z APTECZKI tylko najpierw zrób skrót na pulpit.

Witam.Czy jest spsób na to aby po resecie, skróty będące na pulpicie nie zmieniały swojego miejsca? Po resecie działa autorozmieszczanie niestety.
:)
_________________
ALGA An50 Pro (480x272) oraz Galaxy S5 - Android 6.0.1
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-06-23, 13:03   

Pododawaj do skrótów numerki.
Np. 1Automapa
2MapaMap
3Kosz
4Arvale
5Bejeweled

Po resecie skróty poustawiają się po numerkach.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
QbasQ1 
GPS instruktor



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Cze 2009
Posty: 661
Skąd: sosnowe klimaty
Wysłany: 2009-06-23, 14:45   

Dzakus napisał/a:
Pododawaj do skrótów numerki.
Np. 1Automapa
2MapaMap
3Kosz
4Arvale
5Bejeweled

Po resecie skróty poustawiają się po numerkach.

Dzięki.Działa tak jak napisałeś. Chodzi mnie jadnak o to aby wyłączyć autorozmieszczanie.Nie wiem jak i czy wogóle mozna.
:)
_________________
ALGA An50 Pro (480x272) oraz Galaxy S5 - Android 6.0.1
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-06-25, 15:00   

Nie da się
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10