Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navigon 1210
Autor Wiadomość
navi 
Waypoint


Dołączył: 14 Sie 2007
Posty: 33
Wysłany: 2009-05-01, 15:37   gotowa paczka do odblokowania navigo 12xx 21xx i inne

zamieszczam link do gotowej paczki ktora w kilka sekund odblokuje naszego navigona
wystarczy wgrac na czysta karte zawartosc archiwum hard reset i gotowe

link link link link

prosze administratora o przypiecie sprawdzone na navigon 1200 działa w 100%
 
 
aartur
azymut


Dołączył: 06 Maj 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-05-06, 15:15   

navi - a czy po zastosowaniu tego co podales jest mozliwosc powrotu do oryginalnej wersji?
 
 
Piotrek3218
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Maj 2009
Posty: 8
Wysłany: 2009-05-22, 16:09   Re: gotowa paczka do odblokowania navigo 12xx 21xx i inne

navi napisał/a:
zamieszczam link do gotowej paczki ktora w kilka sekund odblokuje naszego navigona
wystarczy wgrac na czysta karte zawartosc archiwum hard reset i gotowe

link link link link

prosze administratora o przypiecie sprawdzone na navigon 1200 działa w 100%


link nie działa

[ Dodano: 2009-05-31, 18:53 ]
chciałbym potwierdzić że ten navigon 1210 jest do zrobienia. AM iGO8 śmiga aż miło do tego odtwarza pliki z muzyką obrazem i wideo.
 
 
Macias2002 
azymut


Wiek: 39
Dołączył: 01 Lip 2009
Posty: 1
Skąd: 3 miasto
Wysłany: 2009-07-03, 07:27   

Witam.
Piotrek3218 napisałeś że:
"chciałbym potwierdzić że ten navigon 1210 jest do zrobienia.AM iGO8 śmiga aż miło do tego odtwarza pliki z muzyką obrazem i wideo."
Mam wgraną automapę z całą europą 1,8 GB i wszystko śmiga ładnie tylko mam problem z wejściem do systemu operacyjnego Navigona :(
ActivSync w wersji 4.2 i 4.5 nie widzi mojego navigona i nie mam możliwości wejść do systemu. Celem moim jest możliwość odtwarzania plików filmowych zdjęć i muzy.
Możesz pomóc ?
Z Poważaniem: Macias
Ostatnio zmieniony przez Macias2002 2009-07-03, 12:03, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-07-03, 10:24   

Macias2002, przeskoczy do działu "Wyślane" jeśli Piotrek3218 ją przeczyta.
PS. Teraz to wiadomość możesz edytować
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jjacek25 
młodszy inspektor GPS
Lark 35,0 2GB


Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 5
Wysłany: 2009-09-24, 17:17   

Piotrek3218, Witam. Można prosić o ponowne wstawienie tej paczki bo tamten link juz jest nieaktywny.
 
 
januszek2245 
Navi Expert
januszek2245



Pomógł: 4 razy
Wiek: 45
Dołączył: 27 Kwi 2008
Posty: 274
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2010-03-29, 20:38   

Idąc tropem kolegi bialas w sprawie odblokowania Navigon 1200 po wrzuceniu skryptu do urządzenia i kilku korektach w wpisie autorun.mscr zrobiłem nowe malutkie menu, aby program nawigacyjny, który otwieramy mógł się ładnie zamknąć. Bez tego menu program nie zamykał się i wisiał na ekranie końcowym.Oczywiście menu do różnych modyfikacji oraz podpięcia swoich ikon czy programów.Wszystko jak wiadomo na zwierzaku w dziale o Navigon 1200.

12.jpg
Plik ściągnięto 8225 raz(y) 15,53 KB

 
 
Bzyku
azymut


Dołączył: 07 Mar 2008
Posty: 3
Wysłany: 2010-04-30, 19:11   

Koledzy , a jest gdzieś instrukcja jak odpalić AutoMape na Navigonie 1210 , bo szukam ale nigdzie nie ma konkretnej recepty :(
Swoją drogą jaki która wersja WinCe w niej siedzi ?
Pozdrawiam i z góry dziękuje
 
 
januszek2245 
Navi Expert
januszek2245



Pomógł: 4 razy
Wiek: 45
Dołączył: 27 Kwi 2008
Posty: 274
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2010-04-30, 19:20   

Windows ce 5.0 każda AutoMapa na tym chodzi,instrukcja na moim zwierzaku w odpowiednim dziale.
 
 
Bzyku
azymut


Dołączył: 07 Mar 2008
Posty: 3
Wysłany: 2010-05-01, 11:43   

No więc pliki znalazłem na tym zwierzaku :)
Wrzuciłem te pliki jedne na urządzenie a drugie na kartę i nic się nie odpala :(
Jest tylko napis Navigon i tyle.
A instrukcji nie znalazłem tam żadnej :(
 
 
mariocom 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Maj 2010
Posty: 9
Skąd: z Miasta
Wysłany: 2010-06-30, 21:29   

Hmm ja podobnie :] ogolnie nie da sie jakos odpalic z samej pamieci wewnetrznej bez karty pamieci tego skryptu ? W pliku jest autorunce.mscr

If ( DirExists("\Storage Card"))
Run( "\Storage Card\Autorunce.exe" )
Else
Run( "\My Flash Disk\Autorunce.orig.exe" )
EndIf

Ale czy czasami pamiec wewnetrzna nie nazywa sie Navigon ? Zmienic 3x na navigon zeby odpalic skrypt z pamieci wewnetrznej ?

Ps. albo poprostu kupie microSD jakies hehe :P

Pozdrawiam
 
 
dior3
Waypoint


Dołączył: 02 Mar 2011
Posty: 16
Skąd: Skierniewice
Wysłany: 2011-06-02, 22:08   

Witam wszystkich :-D
Mam pytanko dotyczące NAVIGON 1200.
Mianowicie po zainstalowaniu AUTOMAPY 6.7 nie wykrywa żadnych satelit. Przynajmniej w opcji gdzie zawsze można podejrzeć nic się nie dzieje nawet na żółto się nie palą. Czy może to być wina samego odbiornika?? Ustawiałem różniaste porty i prędkości odczytu ale nie chodzi i tak.
Raz jak ustawiłem ręcznie com2 i prędkość odczytu na 4800 to złapał sygnał, po czym się powiesił. Postanowiłem przywrócić pierwotny system oraz odpalić mapę oryginalną ale tam się nie da zobaczyć z jakich portów korzysta i z jakimi prędkościami odczytu. Może ktoś z was drodzy koledzy ma taką wiedzę?? Bo mnie już lekko irytuje ta sytuacja, nadmieniam że, nie chcę instalować innego programu niż AUTOMAPA ponieważ ten odpowiada mi najbardziej. Może trzeba inna wersję ściągnąć czy coć.
Jak ktoś zna odpowiedzi na moje pytania to chętnie posłucha (poczytam) :) :lol:

[ Dodano: 2011-06-03, 18:35 ]
Witam Ponownie
Problem z ładowaniem się satelit rozwiązany, zmieniłem wersję AutoMapy i poszło, lecz nie do końca bo w opcji gdzie wyświetlana jest informacja o ilości złapanych satelit nic się nie dzieje :) niby nie problem ale drażni mnie takie coś może ktoś wie dla czego tak się dzieje??
 
 
rolok82 
Waypoint



Dołączył: 03 Gru 2009
Posty: 63
Wysłany: 2014-04-09, 21:23   

januszek2245 napisał/a:
Idąc tropem kolegi bialas w sprawie odblokowania Navigon 1200 po wrzuceniu skryptu do urządzenia i kilku korektach w wpisie autorun.mscr zrobiłem nowe malutkie menu, aby program nawigacyjny, który otwieramy mógł się ładnie zamknąć. Bez tego menu program nie zamykał się i wisiał na ekranie końcowym.Oczywiście menu do różnych modyfikacji oraz podpięcia swoich ikon czy programów.Wszystko jak wiadomo na zwierzaku w dziale o Navigon 1200.


A skąd wziąć skrypt na kartę sd by odpalał adję w 1210?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2014-04-10, 06:27   

Przerobić istniejący
Podaj nazwe pamięci wewnętrznej, ścieżkę dostepu do pliku exe AdJi oraz zawartośc *.mscr
_________________

 
 
rolok82 
Waypoint



Dołączył: 03 Gru 2009
Posty: 63
Wysłany: 2014-04-10, 09:55   

jacekp1313 napisał/a:
Przerobić istniejący
Podaj nazwe pamięci wewnętrznej, ścieżkę dostepu do pliku exe AdJi oraz zawartośc *.mscr

Hmmmm, wszystko fajnie tylko tu nie ma żadnego mscr-a a powiem, że nie wiem jaki plik musiałbym wy-edytować by zmienić ścieżkę. Próbowałem wczoraj z mscrem z zwierza januszek2245 do 1200, jest tam plik o nazwie urządzenie i próbowałem go wy-edytować i zmienić ścieżkę jednak nie wiem czemu wywalało mi że nie może znaleźć pliku Autorunce.mscr chociaż go wrzucałem na pamięć flash urządzenia. Jak się okazało plik był a w środku nawigon zmieniał wpisy na jakieś krzaczki, po zmianie wpisu na poprawny bez restartu urządzenia odpalała się adja ale zwieszona i nic się nie dało zrobić, po restarcie zmiana na krzaczki od początku. Nie wiem jak to ugryźć. Pozdrawiam.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 12