Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-03-29, 17:15
mio moov 500 - odblokowanie róznymi sposobami
Autor Wiadomość
adamo64
Waypoint


Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 49
Wysłany: 2009-05-25, 09:41   

Sorry Cybant ale ten MioPocket jest nakładką ,a ja szukam odblokowania do czystego windowsa np TAKIEGO
Jak nic nie znajdę to kupię to na aukcji ,tylko teraz czekam bo mam Mio w serwisie i poszukuję różnych sposobów (nakładka mnie nie interesuje z wiadomych powodów).Pozdrawiam i przepraszam za upierdliwość ;-)
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-05-25, 10:02   

Nic nie szkodzi :-)
To co podałem Ci w pierwszym poście również odblokowuje nawigacje do pełnego wina a tapety i skróty zawsze można dodać do pulpitu. Pozostaje kwestia znikających ikon po HR. Problem był poruszany na forum i chyba jest na to lekarstwo. Poszukaj.

_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
adamo64
Waypoint


Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 49
Wysłany: 2009-05-25, 11:13   

Kolego KonJarek na którym MioPocket to działa (mam MioPocket 2.0 Release 46).
Napisz jak na kartę wrzucić pliki z Mio Pocket (luzem czy w katalogu?).Pozdrawiam ;-)
 
 
dlugi64 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Kwi 2009
Posty: 247
Wysłany: 2009-05-25, 14:14   

adamo64zobacz tutaj: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5301
 
 
KonJarek 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Wiek: 42
Dołączył: 16 Sie 2008
Posty: 65
Wysłany: 2009-05-26, 13:39   

Powinno działać z każdym Mio Pocketem.
Na karcie w root powinny być pliki:
MioAutoRun.mscr
MioAutoRun.exe
MortScript.exe
i cała reszta czyli katalog MioAutoRun itp.
 
 
maxpl
GPS instruktor



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 684
Wysłany: 2009-05-27, 00:07   

Widzę iż nie rozróżniacie oryginalnego paska systemowego od pseudo podobnego (nakładki).
Zobaczcie 2 posty wyżej i link pod postem. To nie jest pełne odblokowanie do czystego windowsa. Taki pasek proponowałem dawno temu (2007.10). Nawet podana aukcja pokazuje odblokowanie do pseudo paska systemowego.
_________________
Jeżeli myślisz, że jesteś "cienki" to nie jesteś sam. Każdy kto tu trafi stanie się ekspertem tylko musisz dużo czytać zanim zadasz pytanie.
 
 
adamo64
Waypoint


Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 49
Wysłany: 2009-05-27, 07:43   

Czyli ,nie ma sposobu na stałe odblokowanie do czystego windowsa ?. :-(
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-05-27, 07:47   

Faktycznie maxpl masz rację. Różnicę widać tu http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=40046
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Oliie
azymut


Dołączył: 26 Maj 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-05-27, 14:26   

Mam pewien problem. Próbuję wgrać MioPocket i wrzuciłem wszystko tak, jak w oryginalnym readme ze sposobem na SD. Udało mi się odpalić setup, ale jak wcisnę Yes lub No to Mio się wiesza. Udało mi się jednak dwa razy odpalić tak, by zadziałało, ale gdy tylko zresetowałem, trzeba uruchamiać install od nowa. Pomoże ktoś?
 
 
Łosiu 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Mar 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-05-27, 19:27   

mam Mio 500. z MioPocket 2.0 realase 46.

Robimy wszystko tak jak w opisie..
Odpalamy Mio bez karty... CZEKAMY AŻ ZŁAPIE ZASIĘG GPS i dopiero potem wkładamy kartę i czekamy aż zatrybi...


też miałem problem z odpaleniem póki orginalne Mio Map nie załapał sygnału GPS

PS. wyszedł nowy Mio Pocket 3.0 lecz na nim Automapa 5.5.1 nie widzi mi GPS.?
podaje link może ktoś sprawdzi:
Mio Pocket 3.0 realase 47
Kod:
http://gpspassion.com/forumsen/topic.asp?TOPIC_ID=126303
 
 
maxpl
GPS instruktor



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 684
Wysłany: 2009-05-27, 22:23   

adamo64 napisał/a:
Czyli ,nie ma sposobu na stałe odblokowanie do czystego windowsa ?. :-(


Zawsze jest możliwość tylko trzeba znaleźć. Otrzymałem MIO MOOV 200 do testów i udało się odblokować do windowsa z paskiem to i tu też można przetestować. Jak trafi mnie się jakiś sprzęt to zawsze opisuje jak odblokować.
co do paska trzeba by sprawdzić czy w windowsie jest plik explorer.exe, jaka jest jego wielkość, i nie zapomnijcie o ustawieniu pliki systemowe i ukryte by pokazywało.
_________________
Jeżeli myślisz, że jesteś "cienki" to nie jesteś sam. Każdy kto tu trafi stanie się ekspertem tylko musisz dużo czytać zanim zadasz pytanie.
 
 
k33l 
Navi Expert
NaviN00b


Pomógł: 13 razy
Wiek: 34
Dołączył: 19 Maj 2009
Posty: 394
Wysłany: 2009-05-29, 17:45   

Bardzo łatwo można zainstalować paczkę kolegi maxpl. Miałem problemy z autostartem z karty ale pomogłem sobie trochę ingerując w nawigację. Wystarczy trochę pomyśleć i mamy windows ce na Mio 500.
Duże gratki dla kolegi maxpl za poświęcony czas, piwo ode mnie i to nie jedno 8-)
_________________
Mio Moov 500 + 4GB SDHC + WinCE 5.0
Automapa 6.6.0 beta 2 Polska + iGO Primo 8.5.9.153032
Wszyscy mnie pozdrawiają to i Ciebie Gość pozdrowię :-)
 
 
adamo64
Waypoint


Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 49
Wysłany: 2009-05-29, 19:16   

Kolego k33l podziel się z innymi jak to zrobić (krok po kroku) .Pozdrawiam ;-)
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-05-29, 19:35   

adamo64 napisał/a:
jak to zrobić (krok po kroku)


Tekst źródłowy: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5301
_________________

 
 
k33l 
Navi Expert
NaviN00b


Pomógł: 13 razy
Wiek: 34
Dołączył: 19 Maj 2009
Posty: 394
Wysłany: 2009-05-29, 23:36   

No właśnie że całkowicie proces odblokowania nie działa tak jak na Mio Moov 200. Nie uruchamia się automatycznie instalacja. Może robiłem coś nie tak ale poradziłem sobie z tym podmieniając ścieżkę w pliku appstartupsec tak aby uruchamiała instalację zamiast Mapy Mio.
_________________
Mio Moov 500 + 4GB SDHC + WinCE 5.0
Automapa 6.6.0 beta 2 Polska + iGO Primo 8.5.9.153032
Wszyscy mnie pozdrawiają to i Ciebie Gość pozdrowię :-)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10