Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Nawigacja Yakumo Samsung S3C2410A.
Autor Wiadomość
niedzwiedz1
azymut


Dołączył: 27 Maj 2009
Posty: 4
  Wysłany: 2009-05-27, 23:22   Nawigacja Yakumo Samsung S3C2410A.

Potrzebana mi pomoc.Caly czas jak wlacxzamnawigacje(a taka juz kupilem)Nie moge uruchomic jej.Natomiast gdy chce wlaczyc nawigacje nie moge bo dostaje komunikat "Karta sd nie jest wlozona"NIe czyta sd.Wydaje mi sie ze jest zablokowana.Moze mi ktos pomoc?
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-05-27, 23:41   Re: Nawigacja Yakumo Samsung S3C2410A.

niedzwiedz1 napisał/a:
Potrzebana mi pomoc.Caly czas jak wlacxzamnawigacje(a taka juz kupilem)Nie moge uruchomic jej.Natomiast gdy chce wlaczyc nawigacje nie moge bo dostaje komunikat "Karta sd nie jest wlozona"NIe czyta sd.Wydaje mi sie ze jest zablokowana.Moze mi ktos pomoc?

Sprawdź na innej karcie, może próbujesz z kartą SDHC, lub o zbyt dużej pojemności, której nawigacja nie obsługuje.
Twoja navi obsługuje karty SD do 2 GB pojemności, więc jak używasz bardziej pojemnej, albo HC to nawigacja jej nie wykryje.
Za mało danych podałeś żeby coś konkretnego powiedzieć.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
niedzwiedz1
azymut


Dołączył: 27 Maj 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-05-28, 00:11   

Tu msz dane
* Samsung S3C2410A 266 MHz
* Pamięć: 64MB RAM / 32MB ROM
* Ekran: 3.5'' (8.9 cm) TMR TFT / 320 x 240 / 65 000 kolorów
* Złącza: Mini USB / Karty SD do 2GB
* Dźwięk: Wbudowany głóśnik
* Zasilanie: Wbudowana bateria litowo-jonowa (1000 mAh) / Czas działania: do 48 godz. w stanie spoczynku i do 3.5 godz. przy włączonej antenie GPS
* / Zasilacz AC 110/220 V, Output: 5 V, 2 A
* System operacyjny: Windows CE.NET 4.2
* Wymiary: 131 x 74 x 18 - 20 mm





A problem jest taki gdy wlacza sie nawigacja wyskakuja mi 3 ikkony Nawigator,photo,setup.Jak nacisne na nawigator dostaje taki komunikat "please insert SD/MMC card with preinstaled navigator and map data.
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-05-28, 06:53   

niedzwiedz1 napisał/a:
please insert SD/MMC card with preinstaled navigator and map data.

Nie masz zainstalowanych map na karcie.
każda nawigacja potrzebuje pliku który zastartuje program nawigacyjny np mobilenawigator

Spróbuj zrobić w ten sposób:
podłącz nawigację do kompa
ściągnij wersje instalacyjną AM
zainstaluj program na karcie sd włożonej do nawigacji(to trochę potrwa)
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-05-28, 08:22   

niedzwiedz1 napisał/a:
NIe czyta sd.Wydaje mi sie ze jest zablokowana..

No to źle napisałeś, kartę Ci czyta, tylko tak jak Sance napisał, brak programu do nawigacji.
niedzwiedz1 napisał/a:
dostaje taki komunikat "please insert SD/MMC card with preinstaled navigator and map data.

Musisz zainstalować na SD jakieś oprogramowanie do nawigacji np. AutpoMapę i będzie Ok.
Za AM w wersji 5.5.1 się nie bierz bo nie ma witaminek pod WinCE 4.2, ale tu masz link do wersji 5.3.0:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=7126

Tu instrukcja instalacji, gdyby była potrzebna:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8518
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
niedzwiedz1
azymut


Dołączył: 27 Maj 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-05-28, 13:23   

Chyba jestem za gluppi zeby to zrobic.Nie wiem jakie pliki podmienic.W ogole one mi sie nie instaluja na karcie sd i nie wiem.Caly czas ten sam problem..
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-05-28, 13:34   

niedzwiedz1 napisał/a:
Chyba jestem za gluppi zeby to zrobic.Nie wiem jakie pliki podmienic.W ogole one mi sie nie instaluja na karcie sd i nie wiem.Caly czas ten sam problem..

Ściągasz AutoMapę, najlepiej wersję instalacyjną, w paczce powinny być witaminki, jak ich nie będzie ściągniesz sobie, wszystko znajdziesz pod podanym linkiem do AM wersja 5.3.0.
Witaminki do podmiany mają takie same nazwy co oryginały, dla programu i Twojego systemu na nawigacji to wce42Am.exe i dla map AutoMapa.amm i map.s, pierwszą umieszczasz w katalogu głównym AutoMapy, czyli dwuklik na Katalog AutoMapa EU, który utworzy się po instalacji i tam w miejsce oryginalnego wrzucasz wce42Am.exe, dwa pozostałe kopiujesz do folderu z mapą czyli AutoMapa EU -> Maps -> Europe lub Polska w zalezności jaką wersję zainstalujesz.
Należy tylko pamiętać że dla map Europe jest inny komplet tych dwóch witamin, a dla Polska inny, nazwy mają takie same.
Instrukcję krok po kroku masz podaną w tym drugim linku, jest ona pod WinCE 5.0, ale wystarczy zaznaczyć Twój system WinCE 4.2 i gotowe.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
jurek80
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Maj 2009
Posty: 133
Wysłany: 2009-05-28, 20:00   

niedzwiedz1 napisał/a:
Tu msz dane
* Samsung S3C2410A 266 MHz
* Pamięć: 64MB RAM / 32MB ROM
* Ekran: 3.5'' (8.9 cm) TMR TFT / 320 x 240 / 65 000 kolorów
* Złącza: Mini USB / Karty SD do 2GB
* Dźwięk: Wbudowany głóśnik
* Zasilanie: Wbudowana bateria litowo-jonowa (1000 mAh) / Czas działania: do 48 godz. w stanie spoczynku i do 3.5 godz. przy włączonej antenie GPS
* / Zasilacz AC 110/220 V, Output: 5 V, 2 A
* System operacyjny: Windows CE.NET 4.2
* Wymiary: 131 x 74 x 18 - 20 mm





A problem jest taki gdy wlacza sie nawigacja wyskakuja mi 3 ikkony Nawigator,photo,setup.Jak nacisne na nawigator dostaje taki komunikat "please insert SD/MMC card with preinstaled navigator and map data.



Witam
posiadam takową nawigacje, AM nie uruchomisz, można ją całkowicie odblokować
z karty, można zainstalować bez problemu MioPocet wpełni fukcjonalny,nawigacje które
pracują na tym sprzęcie to igo,tomtom7.9,sygic7.70,amigo.
Podam link do całej paczki, oczywiście bez map,jak tylko całość zuploaduje ale to trochę potrwa.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-05-28, 20:41   

jurek80 napisał/a:
posiadam takową nawigacje, AM nie uruchomisz

A możesz napisać dlaczego AM nie można na tej navi uruchomić ? ;-)
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
jurek80
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Maj 2009
Posty: 133
Wysłany: 2009-05-28, 20:54   

jak bym wiedział dlaczego nieda się uruchomić AM to bym napisał,jedno wiem napewno, instalowałem AM na wszystkie sposoby wszystkie dostępne wersje i dziesiątki razy i nic za każdym razem ten sam komunikat aplikacja nie pod ten system.
_________________

Goclever 5066FMBT,Yakumo EazyLiteGo3600
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-05-28, 20:55   

plik wykonywalny wceam.exe?
biblioteki?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jurek80
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Maj 2009
Posty: 133
Wysłany: 2009-05-28, 21:01   

używałem tylu rodzajów bibliotek i nic a plik wykonywalny wiadomo ze pod win4.2
_________________

Goclever 5066FMBT,Yakumo EazyLiteGo3600
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-05-28, 21:17   

jurek80 napisał/a:
używałem tylu rodzajów bibliotek i nic a plik wykonywalny wiadomo ze pod win4.2

A próbowałeś podczas instalacji zaznaczyć że na system WinCE 5.0 i po instalacji wrzucić witaminkę wce42Am.exe ? jeżeli nie to spróbuj takiego zabiegu.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
drrobi
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-05-28, 21:46   

Witam, walczacych z ciemna strona mocy YAKUMO,
Mam z tym navi takie same problemy, z tego co widze powinienes odblokowac navi, (pozbywasz sie tego ekranu startowego) potem zainstalowac mape.
Probowalem sporo oprogramowania ale poszlo tylko IGO8, tomtom7 odpalal sie ale zawieszal przy mapie (brak pamieci), mapmapa niestety nie byla w stanie wyznaczyc trasy??, destinator odpala sie odpalal i tak w nieskonczonosc.
to co mi sie udalo wywalczyc masz tu:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=10034

pozdro
PS ciemna strona mocy podpowiada latwa sciezke, i wyrzucenie yakumo przez okno, ale ciemna sciezka mocy dla slabych jest..................... :mrgreen:
 
 
jurek80
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Maj 2009
Posty: 133
Wysłany: 2009-05-29, 09:05   

Witam
nie sugerujcie się PS. kolegi drrobi sprzęt jest całkiem niezły, igo pracuje bez problemów, tomtom odpowiednia wersja też bez problemów,sygic też,amigo też nawet odpaliłem garmina ale to badziewie.
Jedynie to AM nie chodzi tak jak napisałem wcześniej.
Dla potrzebujących wstawiam pliki do odblokowania windowsa, skopiować na karte odpalić z ekranu startowego 15sek i gotowe.Linki do całej paczki wstawie póżniej tak jak wcześniej napisałem.

http://rapidshare.com/fil...liteGO.rar.html
_________________

Goclever 5066FMBT,Yakumo EazyLiteGo3600
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9