Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Najnowszy sposób na odblokowanie NAVI Nv45
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18779
Wysłany: 2009-06-04, 22:32   

Z tego, co widzę w menu.ini, WYJŚCIE prowadzi do Windowsa, a MEDIA do odtwarzacza tcpmp
_________________

 
 
soolus19 
Waypoint



Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 21
Wysłany: 2009-06-04, 22:36   

Nie wyjście prowadzi do głównego menu , a media do tcpmp .


@edit 05.06

Prawdopodobnie dzisaj wstawie na froum wersję ze zmienioną "szatą graficzną" i z parę bajerów ; )
 
 
credo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-06-05, 11:00   

mam pytanie do tego sposobu. dziwne twoj plik mial 2 MB a gdzie sa mapy ?? przeciez automapa zajmuje kolo 200 MB bo nie kumam tego
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18779
Wysłany: 2009-06-05, 11:09   

To jest tylko menu. Mapy wraz z programami nawigacyjnymi musisz ściągnąć i doinstalowac oddzielnie.
_________________

 
 
credo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-06-05, 11:17   

najlepiej jak by ktos wrzucil gotowca na jakis serwer np. odsiebie.com
 
 
soolus19 
Waypoint



Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 21
Wysłany: 2009-06-05, 16:14   

Dzisaj wieczorem wrzuce to wszystko na jakiś serwer.
_________________


 
 
Mastafaray 
azymut


Dołączył: 27 Maj 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-06-06, 09:44   player się zawiesił

Hm... a czy komuś wiesza się player po odpaleniu? Mam na myśli to, że pojawia się jego okno ale np przycisk options nie reaguje, jedynie suwak głośności czasami. Jestem nowy, dużo czytałem zanim zacząłem grzebać. Glaser pisał, że player za pierwszym razem długo się odpala i zaleca cierpliwość, ale ile można? Dziękuję i pozdrawiam.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-06-09, 16:30   

Wersja by Dzakus, Glaser(only SD-tylko SD)
Ta wersja odblokowania nie ingeruje w wewnętrzne oprogramowanie nawigacji.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Glaser 
Waypoint


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 20 Cze 2008
Posty: 82
Wysłany: 2009-06-09, 16:49   

No,Dzakus jezeli to działa to jestem pod wrazeniem...dobra robota z tym "shell.ini"
Nie wnikając w szczegóły to jak wykumałeś ze autostart wyłapie ten plik na karcie?
W kazdym bądz razie "Pomógł" :)
_________________
Lark 35.3 User
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-06-09, 16:55   

Notatnikiem przeglądałem pliki exe z katalogu Windows :-P

[ Dodano: 2009-06-09, 16:58 ]
Na serio ;-)
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Korsarz50
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 5
Wysłany: 2009-06-15, 11:59   

JA o navie NV47. Interesuje mnie odblokowanie windowsa CE-lecz w taki sposób bez SD. Zmodyfikować plik w navi tak by startował windows. Lub chociasz podajcie mi gdzie navia ma autorun bo nie widzę. Pozatym po prubie modyfikacji ?.ini i resecie navi wszystko przywraca do ustawień fabrycznych. Jak znaleść plik zapasowy by ten zmodyfikować tak by przywracało ją na moje ustawienia. Czyli uruchamiało windowsa z pulpitem i paskiem;) ?
_________________
Korsarz50
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-06-15, 15:36   

HKEY_LOCAL_MACHINE\init
Skasuj wpis z launch.exe
Zmień wpis z explorer.exe na \ResidentFlash\explorer.exe
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
polo222
azymut


Dołączył: 02 Sie 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-08-02, 05:57   jak odblokowac navi



Dodano: 2009-08-02, 05:55
Proste
A teraz do rzeczy potrzebne porogramy:
Microsoft ActiveSync 4.5PL
Nastepnie pobieramy ten program http://hostuje.net/file.p...5c4210373149f1b
albo ten link
http://odsiebie.com/pokaz/4543253---ce54.html
Podpinamy naszzza NAVI do kompa
odpalamy ActiveSync i ten program do odblokowania i klikamy YES na kompie i na ekranie NAVI
GOTOWE
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-08-02, 06:56   

polo222, może jakieś zdjęcie.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
polo222
azymut


Dołączył: 02 Sie 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-08-02, 13:54   odblokowanie navi

NIESTETY nie mam zdjecia jak teraz zrobic ale naprawde polecam ten program znalazłem go na niemieckiej stronce sam sie zdziwiłem jak to fajnie idzie zrobiłem nim MEDIONA i Clariona polecam w 30 sek navi odblokowana i dosłownie dwa klikniecia na kompie i na wyswietlaczu nawi pojawia sie pytanie YES i NON klikamy yes i po robocie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 10