Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
INITIALIZING WARNING DATA
Autor Wiadomość
mustafa 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Sie 2008
Posty: 92
Wysłany: 2008-11-11, 12:52   iGO8 sam się wyłącza.

Mam taki problem, szukałem na forum, ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi. Również sam próbowałem coś robić, ale niestety bez żadnych pozytywnych skutków. Próbuję włączyć iGo8 bądź iGO8.3 Program włącza się lecz potem przy wyborze pilota przy początkowych ustawieniach GPS sam się wyłącza. Próbowałem i tak jest z każdym iGO, Miałem niedawno formatowaną pamięć w Larku, może dlatego..

[ Dodano: 2008-11-11, 13:15 ]
Kombinowałem dalej i po wrzuceniu na SD program się włącza lecz zawiesza się na ekranie startowym , na dole widnieje napisa INITIALIZING WARNING DATA
 
 
prusax 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Maj 2008
Posty: 13
Wysłany: 2008-11-11, 15:39   

usuń z katalogu content speedcam pliki i odpali ci sie
 
 
 
mustafa 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Sie 2008
Posty: 92
Wysłany: 2008-11-11, 16:09   

Już mi się udało. kombinowałem inaczej. Wrzuciłem najpierw iGo8 na SD, uruchomił się, potem wrzuciłem go na flash, zmieniłem wartość w sys.txt na ściężkę dostępu do iGO8.exe i poszło. Jeśli chodzi o tamten ekran, który niby się zawieszał, to jednak nie miałem racji. Program się nie zawieszał, program wtedy 'myśłał', niestety zjęło mu to jakieś 20 minut, ale wszystko jest ok. Także jakby ktoś miał kłopoty z iGO8(szczególnie po formacie Larka, jak ja) to niech się do mnie zgłasza jeśli to, co napisałem jest niejasne.
_________________
Ta strona pomaga wielu osobom ;)
Nie niszczmy tego i kto może niech daje, a nie tylko bierze.
Jeßli ktos pomogl, wcisnij pomogl , bedzie mu milo.
 
 
freesamen
Waypoint


Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 32
Wysłany: 2009-05-20, 00:19   problem z IGO 8.3...

Witam mam problem z programem IGO

mianowicie gdy odpalam u siebie na telefonie (Samsung Omnia)

to mam cos takiego: Initalizing warning data

i wiesza mi sie wszystko musze wylaczyc telefon i wlaczyc od nowa


co powienienem zrobic?
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-05-20, 06:43   

freesamen napisał/a:
co powienienem zrobic?


Nic poczekaj , aż skończy. Aktualizuje bazę radarów , może to potrwać nawet kilkanaśćie minut.
_________________

 
 
tom2611
azymut


Dołączył: 15 Mar 2008
Posty: 3
Wysłany: 2009-05-20, 07:22   

Masz za duży plik speedcam.txt i program przetwarza go bardzo długo, możesz go troche odchudzić lub czekać aż zakończy. Program robi to tylko raz przy pierwszym uruchomieniu.
 
 
freesamen
Waypoint


Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 32
Wysłany: 2009-05-20, 08:38   

a co zrobic jesli mam taki error:

Out of memory.
Request: 4111
Cache: 6486
 
 
Mirkok 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Wiek: 53
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 208
Skąd: Kłodzko
Wysłany: 2009-05-20, 08:45   

freesamen napisał/a:
a co zrobic jesli mam taki error:

Out of memory.
Request: 4111
Cache: 6486


Witam.
A ja wnioskuję z tego, że czekałeś aż program skończy. Inicjalizacji więc nie przeszedł i napisał Ci coś takiego.
Może wgraj odchudzony Speedcam.txt.
_________________
Pozdr.
Mirkok
 
 
 
Mirkok 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Wiek: 53
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 208
Skąd: Kłodzko
Wysłany: 2009-05-20, 08:56   

freesamen napisał/a:
a co zrobic jesli mam taki error:

Out of memory.
Request: 4111
Cache: 6486


Witam.
A ja wnioskuję z tego, że czekałeś aż program skończy. Inicjalizacji więc nie przeszedł i napisał Ci coś takiego.
Może wgraj odchudzony Speedcam.txt.
_________________
Pozdr.
Mirkok
 
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-05-20, 09:02   

freesamen napisał/a:
Out of memory.
Request: 4111

Poczytaj tutaj:
Cytat:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8873
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Lucas76 
azymut


Dołączył: 24 Sty 2009
Posty: 3
Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2009-06-10, 14:39   Lark 35.0 i IGO8

Witam wszystkich,
na początku taka prośba, jeśli temat był juz poruszony to proszę o informacje na ten temat, jeśli nie, to jest szansa na pomoc....
Od jakiegos czasu mam Larka35.0 i śmigam sobie na AutoMapie 5.3.0 i jest ok, nawet bardzo.
Ale zachciało mi sie zmienić mapy i pomyślałem o IGO8.
Nie pamietam wersji IGO w tym momencie (pisze z pracy) ale ta wersja, którą ściągnąłem z torrent'ów ma 623Mb wielkości.
Po rozpakowaniu i skopiowaniu na kartę SD program zaczyna sie ładować, jest wybór języka i "głosu", do momentu, kiedy pojawia sie "initializing warning data"...
5 minut to trwa i wyskakuje komunikat" Error
Out of memory
Requested: 4064
Cache: 76080

i nie wiem co dalej....

Może miał ktoś taki problem? Jak to rozwiazać?

Pozdrawiam

P.S. wersja iGO8 8.3.2.80621

[ Dodano: 2009-06-10, 21:51 ]
sam sobie odpowiem....Intializing warning data to właśnie tworzenie fotoradarów przy pierwszym uruchomieniu.
będzie problem z urządzeniami z 64 ramu i mniej .... To co powoduje problemy to fotoradary . Fotoradary są dla całej europy i iGo bardzo długo tworzy plik a jak jest mało ramu to wywala komunikat . Wystarczy usunąć z katalogu iGO8/content/speedcam te wszystkie pliki i problem zniknie . .... dla tych co mają mało ramu proponuję radary dla poszczególnych państw tylko włożyć i problem zniknie
_________________
Lucas76
Alan48Multi+Alan9Plus
Lark35.0+AutoMapa5.3.0_EU
Ostatnio zmieniony przez Wedrowca 2009-06-14, 23:12, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Misiek82
azymut


Dołączył: 07 Cze 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-06-10, 15:51   iGO8 nie odpala

witam zainstalowałem sobie iGo8 i nie chce się odpalić wie ktoś w czym tkwi problem?? Wypisuje mi INITIALIZING WARNING DATA i na tym się zacina ;-( Prosze o pomoc
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-10, 15:53   

Czekać cierpliwie aż wszystko się załaduje.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
QbasQ1 
GPS instruktor



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Cze 2009
Posty: 660
Skąd: sosnowe klimaty
Wysłany: 2009-06-10, 16:06   Re: iGO8 nie odpala

Misiek82 napisał/a:
witam zainstalowałem sobie iGo8 i nie chce się odpalić wie ktoś w czym tkwi problem?? Wypisuje mi INITIALIZING WARNING DATA i na tym się zacina ;-( Prosze o pomoc

Jeżeli masz mało pamięci i chcesz załadować wielki plik to może się nie dokonać inicjalizacja.

Przed odpaleniem usuń folder speedcam i sprawdź czy odpala ok?
:)
_________________
Lucca 5.3 (480x272) i TravelPilot 500 (480x272) / TravelPilot 700 (480x272) oraz Galaxy S5 - Android 6.0.1
Ostatnio zmieniony przez QbasQ1 2009-06-10, 22:34, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Misiek82
azymut


Dołączył: 07 Cze 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-06-10, 18:49   

wiecie co zostawiłem na pare godzin i się nie odpaliło... cały czas jest to napisane i tak zostaje... miejsce jest a pamięci operacyjna 64MB
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10