Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: jacekp1313
2019-04-02, 20:02
Nawigacje Lark nie łapią fixa 14-06-2009
Autor Wiadomość
biskup2k 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Maj 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-06-15, 17:09   

tyzeusz napisał/a:
Pliki wgrać bez katalogu - ja włożyłem SD przed odpaleniem Larka i samo się wszystko zaktualizowało tylko go zresetowałem po aktualizacji.
Najlepij to zrobić jak kolega npisał czyli włorzyć kartę przy wyłączonym urządzeniu i włączyć, wtedy nie trzeba zmieniać ścieżki do domyślej nawigacji na autorun.exe
 
 
Centauri
azymut


Dołączył: 08 Lut 2009
Posty: 4
  Wysłany: 2009-06-15, 17:10   

I tym pięknym akcentem proponuję zakończyć najbardziej emocjonujące dwa dni na naszym forum:-)
 
 
xmtx 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-06-15, 17:11   

Jak nie mam karty to lipa?
 
 
biskup2k 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Maj 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-06-15, 17:14   

Dobry pomysł bo zaraz dojdzie kilkaset postów ludzi którzy się chwalą osiągnięciami naprawie i ostatnie posty z odpowiedzą jak wrzucić „bez katalogu” żeby nie wyskoczyło:
Failed To Get Version [][] - dwa kwadraciki ;)
Recovering...
Can't Open FW File

zginą i leniwi ludzie zaczną znowu o to pytać. Bo nie będzie się chciało poszukać i poczytać. Albo zrobić oddzielny FAQ
Ostatnio zmieniony przez biskup2k 2009-06-15, 17:19, w całości zmieniany 4 razy  
 
 
nolanhonda 
azymut


Wiek: 50
Dołączył: 15 Cze 2009
Posty: 2
Skąd: Rzeszow
Wysłany: 2009-06-15, 17:14   

Takie coś dostałem w odpowiedzi na e-mail do Larka:
Szanowni Państwo,
Uprzejmie informujemy, że w dniach od 14 do 20 czerwca 2009 niektóre urządzenia do nawigacji GPS mogą mieć problemy z ustaleniem aktualnej pozycji. Dowiedzieliśmy się od producenta modułów GPS MSTAR, że przyczyną problemu jest niewłaściwe przeliczanie daty przez chipset urządzenia GPS, spowodowane zmianami pewnych ustawień systemu GPS wprowadzonymi przez administrację USA. Nawigacje, w których występuje moduł nawigacyjny MSTAR, mogą mieć przejściowy problem z ustaleniem pozycji GPS ('złapaniem fixa'). W naszych urządzeniach moduł ten występuje w modelach35.0 35.0 / 35.4 / 35.5c / 35.6 / 43.0. Za zaistniałą sytuację przepraszamy i prosimy o uzbrojenie się w cierpliwość. Planowane usunięcie usterki nastąpi do dnia 20.06.2009. Aby móc wcześniej korzystać z urządzenia GPS, wystarczy zaktualizować oprogramowanie - potrzebny upgrade umieściliśmy na stronie www.lark.com.pl/pliki/dopobrania/gps.zip wraz z instrukcją jego wgrania. Po zaktualizowaniu oprogramowania urządzenie będzie natychmiast działać poprawnie. Po 20 czerwca nawet niezaktualizowane urządzenia także powrócą do normalnej pracy. Raz jeszcze przepraszamy za niedogodności. Nasi serwisanci w razie konieczności pomogą Państwu telefonicznie przeprowadzić aktualizację oprogramowania.

sprawdziłem działa uwaga na końcówkę nie sugerujcie sie ostatnim wpisem
 
 
isak123
azymut


Dołączył: 27 Lip 2008
Posty: 4
Wysłany: 2009-06-15, 17:15   

xmtx napisał/a:
Jak nie mam karty to lipa?


A masz ActivSync - ? wtedy kopijesz na pamięć Larka i odpalasz nie przez wybór navi StorageCard\ tylko wybór :NandaFlash\autorun.exe
 
 
pawel_ka3or
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-06-15, 17:15   

Cóż za emocje... Proponuje nie kończyć i poczekać do 20.06 ;] Ciekawe co zrobią..? ;] Pożyczy mi ktoś kabel USB :::)))

A i nie załamujcie mnie pytaniam "Co to znaczy BEZ katalogu". To już dziecko w przedszkolu wie....
 
 
Tomi_KrK
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Cze 2008
Posty: 11
Wysłany: 2009-06-15, 17:17   

Model na których testowałem poprawkę to 35.0 35.4 35.5 43.0 na wszystkich ruszyło bez problemu urządzenie wystawione za okno.
ps. A mi lark napisał iż moduł MStar to pochodna Modułu SirfStar III :> heh zostawiłem jedną nawi żeby zobaczyć czy faktycznie 20 złapie fix-a
Ostatnio zmieniony przez Tomi_KrK 2009-06-15, 17:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
xmtx 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-06-15, 17:17   

isak123 napisał/a:
xmtx napisał/a:
Jak nie mam karty to lipa?


A masz ActivSync - ? wtedy kopijesz na pamięć Larka i odpalasz nie przez wybór navi StorageCard\ tylko wybór :NandaFlash\autorun.exe


tak próbowałem ale to nic nie daje...
 
 
spammtrapp
Waypoint


Dołączył: 15 Cze 2009
Posty: 42
Wysłany: 2009-06-15, 17:18   

Tomi_KrK napisał/a:
Model na których testowałem poprawkę to 35.0 35.4 35.5 43.0 na wszystkich ruszyło bez problemu urządzenie wystawione za okno.
ps. A mi lark napisał iż moduł MStar to pochodna Modułu SirfStar III :>


Wiele dzisiaj bajek napisali :)
 
 
motero
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Sie 2008
Posty: 12
Wysłany: 2009-06-15, 17:19   

Dziennik.pl podłapał temat. Zobaczcie jakie herezje wypocili :-D http://www.dziennik.pl/wy...Amerykanow.html albo skrócony http://tiny.pl/3pq8
 
 
Mariusz005
Waypoint


Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 20
Wysłany: 2009-06-15, 17:19   

Da się jakoś zresetować larka 43.0 i wgrać od nowa tą aktualizację?
 
 
jerzu 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Wiek: 48
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 142
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-15, 17:21   

yackoo napisał/a:
Witam forumowiczów z problemem Larka i łączę się w bólu ;)

Gdyby ktoś chciał reklamować nawigację, to warto pamiętać że poza możliwością reklamacji istnieje coś takiego, jak rękojmia - odpowiedzialność sprzedającego względem kupującego za wady fizyczne oraz prawne sprzedawanej rzeczy.

(...)

http://strefa.org/definicje/rekojmia.html


Te przepisy już nie obowiązują.
_________________
Dariusz "jerzu" Niemczyński
SonyEricsson Xperia Neo V ICS 4.0.4
AutoMapa Android 1.4.1 (0178) PL 1206, NaviExpert 8.0
 
 
 
Tomi_KrK
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Cze 2008
Posty: 11
Wysłany: 2009-06-15, 17:21   

No i pewnie jeszcze dużo napiszą:P niestety z nimi tak jest np.serwis to jakaś porażka złożyć reklamację to miesiąc nie twój.
 
 
biskup2k 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Maj 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-06-15, 17:21   

xmtx napisał/a:
isak123 napisał/a:
xmtx napisał/a:
Jak nie mam karty to lipa?


A masz ActivSync - ? wtedy kopijesz na pamięć Larka i odpalasz nie przez wybór navi StorageCard\ tylko wybór :NandaFlash\autorun.exe


tak próbowałem ale to nic nie daje...
Już chyba era dominacji dyskietek 3,5” minęła, poszukaj kogoś kto użyczy kartę pamięci na chwilę.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11