My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 
Goclever NAVIO 520 DVR Polska
Goclever NAVIO 520 DVR Polska
199.00 PLN
TomTom Start 60 Europa
TomTom Start 60 Europa
499.00 PLN
TomTom Via 135 Europa
TomTom Via 135 Europa
345.00 PLN
Manta GPS470 Easy Rider Europa
Manta GPS470 Easy Rider Europa
136.53 PLN
Garmin Nuvi 54 LM Europa
Garmin Nuvi 54 LM Europa
528.00 PLN
TomTom Start 25 M Europa
TomTom Start 25 M Europa
389.00 PLN
Garmin Nuvi 3597 LMT Europa
Garmin Nuvi 3597 LMT Europa
1054.18 PLN
Goclever NAVIO 525 Polska
Goclever NAVIO 525 Polska
259.00 PLN
 
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: jacekp1313
2012-01-10, 14:09
Pytania od osób nieczytających instrukcji
Autor Wiadomość
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8847
Wysłany: 2009-05-20, 21:13   

bolobol napisał/a:
Pod warunkiem, że owe współrzędne wskazywać będą punkt na drodze. Jeśli nie, to doprowadzi tylko do punktu drogowego, który jest najbliżej do punktu wyznaczonego przez współrzędne.

Ja zrozumiałem że chodzi czy w AutoMapie można wyszukiwać, planować trasę po współrzędnych geograficznych.
Przecież AutoMapa to nie jest oprogramowanie nawigacyjne stricte dla pieszych wędrówek, spacerów po lesie, czy w końcu eskapad po bezludnych wyspach :mrgreen: , dlatego nie brałem takiego zastosowania pod uwagę. ;-)
_________________



Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.15
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2807
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2009-05-20, 21:18   

bolobol napisał/a:
jeśli punkt wyznaczony przez współrzędne znajduje się np. w szczerym polu, do którego nie prowadzi żadna droga uwidoczniona na mapie, lub na środku jeziora, AM nie doprowadzi bezpośrednio do niego, lecz do najbliższego miejsca, zlokalizowanego na drodze.

Owszem, doprowadzi do najbliższej drogi a dalej wskaże kierunek linią przerywaną. Jeśli komuś ta droga bardzo przeszkadza może ustawić typ trasy "przełajowa" i tam już nie ma żadnych dróg.
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
feliks 
guru



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 1599
Wysłany: 2009-06-17, 20:48   Pytania od osób nieczytających instrukcji

Przepraszam ale zapomialem jak ustawić Dom w Automapie
_________________

POMOGŁEM ? Naciśnij
MIO Moov 500v2 - AutoMapa 6.10 PL i Samsung Galaxy Note
http://w492.wrzuta.pl/aud...reussens_gloria
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-11-30, 12:05, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Arto 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Kwi 2009
Posty: 96
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2009-06-17, 20:52   

Wskaż punkt, kliknij przycisk menu kontekstowego i na 2 stronie masz "Dom"
_________________
Gość pazdrawiam - Arto

 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8847
Wysłany: 2009-06-17, 20:54   Re: jak ustawić Dom w Automapie

feliks napisał/a:
Przepraszam ale zapomialem jak ustawić Dom w Automapie

Albo wpisujesz adres i ustawiasz jako dom w sposób Prowadź do /szukaj ustalasz adres i w wyświetlonym okienku 2 strona Oznacz jako "Dom".
Drugi sposób to klikasz w miejsce gdzie masz dom, najlepiej przybliżyć mapę żeby precyzyjnie ustawić punkt, klikasz na dole ekranu po prawej w menu kontekstowe i tak samo druga strona Oznacz jako "Dom"
_________________



Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.15
 
 
feliks 
guru



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 1599
Wysłany: 2009-06-17, 21:48   

Nie mam takiej obcji jest tylko dodaj do POI i Ulubione Dom nie ma
_________________

POMOGŁEM ? Naciśnij
MIO Moov 500v2 - AutoMapa 6.10 PL i Samsung Galaxy Note
http://w492.wrzuta.pl/aud...reussens_gloria
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8847
Wysłany: 2009-06-17, 21:54   

feliks napisał/a:
Nie mam takiej obcji jest tylko dodaj do POI i Ulubione Dom nie ma

Co Ty gadasz, musi być, spróbuj jeszcze raz obu sposobów jakie Ci podałem.
_________________



Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.15
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2771
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2009-06-17, 21:55   

Przełącz się z menu prostego na zaawansowane.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8847
Wysłany: 2009-06-17, 22:04   

Wedrowca napisał/a:
Przełącz się z menu prostego na zaawansowane.

Ta opcja jest też w menu prostym. ;-)

A to dla feliks-a. po zaznaczeniu punktu (domu) na mapie robisz to co na obrazku.

_________________



Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.15
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2796
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-06-18, 08:40   

Możesz skorzystać również z opcji dla zaawansowanych

Kod:
Budowa domu trwa wiele miesięcy. Jej tempo zależy od naszych możliwości finansowych i terminów określanych przez wykonawców. Organizację robót z pewnością ułatwi przygotowanie orientacyjnego harmonogramu.
Budowę domu wolno rozpocząć pod następującymi warunkami:

    * mamy wydane przez urząd gminy pozwolenie na budowę,
    * zatrudniliśmy kierownika budowy,
    * zgłosiliśmy zamiar rozpoczęcia robót w powiatowym inspektoracie budowlanym.

Przygotowania do budowy można rozpocząć wczesną wiosną, gdy grunt już rozmarznie.
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
feliks 
guru



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 1599
  Wysłany: 2009-06-18, 19:18   

Wszystko gra dzięki za poświęcony czas.
_________________

POMOGŁEM ? Naciśnij
MIO Moov 500v2 - AutoMapa 6.10 PL i Samsung Galaxy Note
http://w492.wrzuta.pl/aud...reussens_gloria
 
 
Arto 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Kwi 2009
Posty: 96
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2009-06-18, 21:44   

Sance napisał/a:
Możesz skorzystać również z opcji dla zaawansowanych

Kod:
Budowa domu trwa wiele miesięcy. Jej tempo zależy od naszych możliwości finansowych i terminów określanych przez wykonawców. Organizację robót z pewnością ułatwi przygotowanie orientacyjnego harmonogramu.
Budowę domu wolno rozpocząć pod następującymi warunkami:

    * mamy wydane przez urząd gminy pozwolenie na budowę,
    * zatrudniliśmy kierownika budowy,
    * zgłosiliśmy zamiar rozpoczęcia robót w powiatowym inspektoracie budowlanym.

Przygotowania do budowy można rozpocząć wczesną wiosną, gdy grunt już rozmarznie.


:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
_________________
Gość pazdrawiam - Arto

 
 
tytus1976
azymut


Dołączył: 07 Maj 2009
Posty: 4
  Wysłany: 2009-06-25, 08:32   CZAS, DO CELU... - jak ustawić?

Problem mam:

Tam gdzie Automapa pokazuje w małych kwadracikach "kilometry dotarcia do celu", "dojazd o", "prędkość" i inne potrzebuję żeby mi pokazywało np. aktualny czas i kolejny manewr. Ale za Chiny Ludowe nie mogę tego zmienić! Próbowałem w czasie postoju i w czasie jazdy, ale bez rezultatu. Po kliknięciu w te miejsca pokazuje mi się tylko ekran komputera (czyli statystyki jazdy). Kiedyś mi się to udało, ale instalowałem AutoMapę jeszcze raz i teraz nie wiem jak to zrobić.

Pomocy, bo jutro jadę 600 km nad morze.
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2796
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-06-25, 08:45   

Klikasz w czerwone tak żeby pokazało się niebieskie następnie w strefie zielonej pojedyncze kliknięcie zmienia ustawienie wyświetlanej informacji

Przyklejam w związku z wieloma pytaniami na ten temat
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
tytus1976
azymut


Dołączył: 07 Maj 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-06-25, 09:12   

Pomogło!

Błędem było to, że miałem wyłączone ikony na ekranie mapy (czerwona ramka na zdjęciu powyżej, ta z dłonią). I chyba dlatego było zablokowane. Fenks. :-D
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 1,04 sekundy. Zapytań do SQL: 15