Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 09:40
becker 7928 - odblokowanie, inny program nawigacyjny
Autor Wiadomość
misiek823 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 37
Dołączył: 29 Wrz 2012
Posty: 5
Wysłany: 2012-10-01, 11:54   

___Olivia_, dzieki wielkie to co mi napisalas to pomoglo mirko1, jasie nie chowie na gg
 
 
 
jacakk
Waypoint


Dołączył: 20 Cze 2011
Posty: 19
Wysłany: 2013-04-04, 17:15   

co z wersją żeby dało się wgrać na stałe odblokowanie? :)
 
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2013-04-04, 19:32   

To nie jest realne.Wykonal juz ktos wlasne FW?

[ Dodano: 2013-05-31, 22:02 ]
Panowie.
Mam jeszcze popracowac nad ulepszeniami?
Temat troche umarl ;-)
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
czesiekwiesiek 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Maj 2013
Posty: 10
Wysłany: 2013-06-05, 16:05   

Witam

Mam problem z sygnałem Automapy, ale od początku. Z karty pamięci Beckera 7928 usunąłem stare mapy i zainstalowałem spatchowaną AM PL 6.12. Wszedłem do Windowsa i klikając w ikonę wceam.exe uruchomiłem AM. Momentalnie złapała sygnał.
Chciałem, aby AM ruszała po naciśnięciu ikony nawigacja więc do urządzenia w folderze MNAV podmieniłem plik MNAVDCE.ex na wceam.exe i oczywiście zmieniłem nazwę na MNAVDCE.ex. Teraz AM rusza zamiast nawigona, ale nie może złapać sygnału. Auto COM2 i 9600 ustawiłem w GPS, ale pojawia się bardzo słaby sygnał lub w ogóle. Wiecie co jest nie tak?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4552
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-06-05, 18:21   

czesiekwiesiek
Jeśli to gotowiec, to usuń dwa pliki z katalogu Settings Files ---> gps.settings i gps.info.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
wifi20 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Sty 2010
Posty: 60
Wysłany: 2013-06-11, 01:16   

@czesiekwiesiek
Jeżeli, jak napisałeś, z poziomu Windowsa wszystko jest jak trzeba, a po przeróbce czyli wgraniu do My Flash Disk pliku wceam.exe i zmianie nazwy itd, nie funkcjonuje prawidłowo, może to być problem o którym już wspomniano w poradniku AutoMapy (post Olivii). Tam zwraca się uwagę żeby nie instalować AutoMapy w My Flash Disk, tylko na karcie. Możliwe że już sam tylko plik wceam.exe w My Flash Disk powoduje ten sam efekt – niewłaściwą pracę. To są tylko moje przypuszczenia. Nie sprawdzałem, czy rzeczywiście tak jest.
Linki które podała Olivia to jest ta właściwa wiedza którą trzeba zastosować. Ale: Aby na Beckerze startować AutoMapę z menu, należy to menu oprogramować. Inaczej nie pójdzie. Jak to zrobić? Wszystko co potrzeba zamieściłem w moim poście na http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=30
Temat dotyczy urządzeń BE 7926 i 7927. Twój (7928) ma tylko większy ekran, a resztę tak samo. W przypadku AutoMapy możesz wszystko tak przyjąć jak jest w moim opisie. Dla innych programów nawigacji (mam tam poza AutoMapą jeszcze iGO8, Primo, Medion) należy zastosować program z właściwą rozdzielczością ekranu (nie 320x250 tylko 480x272) a mój program obsługi i opis do niego pozostaje ten sam.

Pozdrowienia.
 
 
koliber6
azymut


Dołączył: 18 Lip 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-07-18, 15:58   

proszę o informację co źle zrobiłem?

- becker 7928 chyba odblokowany, chyba ponieważ na pulpicie brak logo AM tylko sama ikonka.
Poza tym AM włącza się z pulpitu i działa poprawnie.

- brak sterowania głośnością przez pokrętło w urzadzeniu

- brak funkcji sterowania jasnością wyswietlacza
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2013-07-21, 08:34   

Zrob spokojnie jeszcze raz.Musi dzialac.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
Bolo1512 
Waypoint


Wiek: 52
Dołączył: 29 Wrz 2009
Posty: 30
Skąd: podkarpacie
Wysłany: 2014-01-02, 20:08   

Witam.Po dwóch latach wziąłem się jeszcze raz za odblokowanie mojej "Beksy",no i udało się, jeszcze nie testowałem wszystkiego ,ale powoli.Mam jeszcze pytanie jakie pliki wrzucić do desktop aby mieć na pulpicie ikony konkretnych nawigacji np. Navigon Automapa i uruchamiać z pulpitu.Podziękowania dla mirko1 i innych kolegów za kawał dobrej roboty. OK. z ikonami już sobie poradziłem , jeszcze walczę z internetem,no i BT nie mogę uruchomić może się uda , mam nadzieję że nie po dwóch latach.
 
 
vvafel
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Maj 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-05-27, 21:48   Automatyczne chowanie się menu start, mały problem.

Witam, dostałem ostatnio nawigację becker BE 7928 z WINDOWS CE 5.0 CORE z paskiem start oraz wgrana AM, problem jest taki, że po każdym on/off urządzenia wszystkie ustawienia wraz z rejestrem wracają do stanu fabrycznego :-( , więc za każdym razem muszę odznaczać "allways on top" w ustawieniach taskbara żeby pasek startu nie zasłaniał mi nawigacji, następnie szukać na karcie pamięci aplikacji automapy. Dodam jeszcze że wszystkie ikony na pulpicie jak i ustawienia taskbara kasują się za każdym razem. Czytałem, że jest możliwe zrobienie tego z automatu za pomocą mortscript, niestety nie mam większego pojęcia na jego temat, proszę o pomoc. Pozdrawiam Damian :-)

Przyszło mi jeszcze do głowy, że może jest możliwość pozbycia się tego paska całkowicie i ustawienie żeby AM odpalało się wraz ze startem navi.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4552
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-05-27, 22:19   

vvafel,
Czytaj tu :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=144982#144982 punkt 12 i 15.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
vvafel
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Maj 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-05-27, 22:28   

Wertowałem już punkt 12 niestety wszystkie zmiany w rejestrze wracają do normy nawet po użyciu aplikacji off.exe. Co to punktu 15 to doczytałem, że aplikacja showtaskbar.exe powinna włączać oraz wyłączać menu start, niestety jednak tak nie robi.. :-( nie ma żadnej reakcji po kliknięciu na nią.
 
 
bixmixer 
Waypoint


Dołączył: 17 Sty 2013
Posty: 51
Wysłany: 2014-05-28, 01:19   

vvafel Witaj
Może zamiast kombinować z tym odblokowaniem do windowsa powróć do oryginalnego menu i odpal AM zamiast oryginalnego programu podmieniając plik "wceAm.exe"
Zawsze możesz uruchomić program z karty SD plikiem "autorun.exe" np.(lub) zastosować wtyczkę AutoMapy dla navi Becker dostępną podczas instalacji na karcie, bądź całkiem nowe menu uruchamiane z karty np.TO TUTAJ i dostosować je do swoich wymagań.
Pozdrawiam
 
 
vvafel
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Maj 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-05-28, 13:33   

Chętnie bym powrócił do oryginalnego menu lecz nie wiem jak to zrobić, próbowałem także zastosować wtyczkę AutoMapy dla navi Becker dostępną podczas instalacji na karcie niestety nie ma tam mojego modelu;( Na wtyczkach dla innych beckerów nie działa tak jak ma na 1 nie startuje navi a na drugiej navi się włącza ale AM trzeba itak odpalać ręcznie. Co do menu z linku fajnie by było jakbyś podpowiedział mi co muszę dokładnie zrobić żeby to wszystko
ruszyło :-D ponieważ po wrzuceniu tego menu na kartę pamięci mój becker zatrzymuje się na ekranie startowym :-( jednak gdy uruchomię urządzenie następnie włożę kartę pamięci przejdę do folderu menu i ręcznie uruchomię je to wszystko działa poza tym że pasek start nadal przysłania mi część tego menu.

Może ktoś poradzi jak pozbyć się całkowicie tego paska menu start(może wystarczy usunąć jakiś plik??);] oraz sprawić by menu bixmixer ładowało się automatycznie wraz ze startem navi bądź napiszę jak wrócić do oryginalnego menu :roll: ?
Ostatnio zmieniony przez vvafel 2014-05-28, 16:59, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2014-05-28, 16:57   

vvafel napisał/a:
doczytałem, że aplikacja showtaskbar.exe powinna włączać oraz wyłączać menu start, niestety jednak tak nie robi.. :-( nie ma żadnej reakcji po kliknięciu na nią.

Do pokazania menu start służy aplikacja showtaskbar.exe, do ukrycia TaskbarHide.exe
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12