Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 09:40
becker 7928 - odblokowanie, inny program nawigacyjny
Autor Wiadomość
Strato 
Waypoint


Dołączył: 15 Sty 2011
Posty: 78
Skąd: N.D.Maz
Wysłany: 2011-03-18, 21:23   

mirko1 napisał/a:
Mozna konfigurowac BlueSoleil


pomogło

pod prawym dolnym przyciskiem obudowy - "domek" jest klawiatura, czy pozostałe trzy zagospodarowałeś ?
_________________
Becker 7928
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2011-03-18, 21:31   

Nie,bo uzywam tylko DUN.
Sprobuj sie polaczyc z komputerem po Active Sync przy pomocy BT
Powinienes tez uzyskac polaczenie z internetem.
No,o ile na kompie masz BT.

Szybko przeczytalem i zle odpowiedzialem.
Chodzilo o przyciski hardwarowe.
Te mozna przypisywac dowolnie przy pomocy programu WinCERemapper.

[ Dodano: 2011-03-18, 21:43 ]
Swoja droga,to rozeslijce kolegom posiadajacym Beckera 7928 link do tego tematu.
Im wiecej bioracych udzial w tym temacie=lepiej.
Szybciej skonfigurujemy to cacko ;-)

[ Dodano: 2011-03-19, 07:45 ]
Backup-M1 zostal poprawiony,nalezy ponownie go pobrac i umiescic na karcie w folderze Backup.Teraz WinCERemapper dziala.
Ostatnio zmieniony przez mirko1 2011-03-31, 18:50, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Strato 
Waypoint


Dołączył: 15 Sty 2011
Posty: 78
Skąd: N.D.Maz
Wysłany: 2011-03-19, 09:09   

mirko1 napisał/a:
O tym jeszcze nie wspominalem,ale w \My Flash Disk\Mnav. sa dwa pliki aygshell.dll.
Jeden z nich nazwalem 1 AYGSHELL.dll,to wlasnie ten jest odpowiedni dla BlueSoleil.
No ale co i jak?
Nazwe tego aygshell.dll zmieniamy na 2aygshell.dll i potem w 1AYGSHELL.dll
usuwamy 1,czyli nazywamy:AYGSHELL.dll.


po zastosowaniu się do instrukcji uaktywniła się możliwość "zarządzania" BT
natomiast na otwartej operze pojawił się pasek na górze ekrany przesłaniający częściowo

[ Dodano: 2011-03-19, 09:12 ]
mirko1 napisał/a:
Nie,bo uzywam tylko DUN.
możesz rozwinąć co to jest -ja żeby uzyskać połączenie nie musiałem nic konfigurować
_________________
Becker 7928
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2011-03-19, 09:27   

Becker dziala troche inaczej.
W pierwszej kolejnosci uruchamia dll's,ktore znajduja sie w folderze MNAV.
Nastepnie szuka dll's w Windows.
Wiec zeby testowac z innymi aygshell's,trzeba je umieszczac w folderze MNAV i oczywiscie zrestartowac navi.
Moze ktos poszuka innego aygshell.dll,ktory by pasowal dla Opery i zarazem B'Soleil?
 
 
Strato 
Waypoint


Dołączył: 15 Sty 2011
Posty: 78
Skąd: N.D.Maz
Wysłany: 2011-03-19, 13:29   

mirko1 napisał/a:
Nie,bo uzywam tylko DUN.
możesz rozwinąć co to jest -ja żeby uzyskać połączenie nie musiałem nic konfigurować
_________________
Becker 7928
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2011-03-19, 16:30   

Strato napisał/a:
-ja żeby uzyskać połączenie nie musiałem nic konfigurować


No jak?
Sparowales tylko telefon z Beckerem i miales internet?
Strato napisał/a:
Witaj, po zastosowaniu instrukcji zadziałało, uzyskałem połączenie z netem opera śmiga , ale tylko przez telefon samsung, przez nokie n73 niestety nie

Ja tez posiadam Nokia N73 i internet z niej smiga na Beckerze ;-)
W BlueSoleil trzeba wejsc do BT Manager i tam otworzyc polaczenie DUN.
Jako numer telefonu podac *99# albo *99#***1#,bo juz nie pamietam dokladnie.
Z Windows Mobile jest trudniej.
 
 
Strato 
Waypoint


Dołączył: 15 Sty 2011
Posty: 78
Skąd: N.D.Maz
Wysłany: 2011-03-19, 20:06   

Dokładnie, nie konfigurowałem połączenia, włączyłem BT w telefonie - samsung wyszukałem urządzenia połączyłem i to wszystko, w oknie status incoming connetion pokazuje się jakiś wpis i tyle, mało tego teraz i na noki się łączę ale już żadnego wpisu nie ma stąd nie wiedziałem co to i po co DUN

zasłużyłeś na dobrą szkocką

Pytanie czy odpaliłeś w primo na tym połączeniu TMC ?
_________________
Becker 7928
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2011-03-19, 20:15   

Strato napisał/a:
Pytanie czy odpaliłeś w primo na tym połączeniu TMC ?


Nie,bo mi dziala TMC hardwarowe.
Mieszkam okolo 1000 km dalej niz TY i szkockiej latwo mi nie postawisz ;-)
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
Strato 
Waypoint


Dołączył: 15 Sty 2011
Posty: 78
Skąd: N.D.Maz
Wysłany: 2011-03-19, 21:35   

mirko1 napisał/a:
Nie,bo mi dziala TMC hardwarowe.


proszę rozwiń myśl, to tak poza tematem wiodącym

Próbowałem na youtube odtworzyć na operze filmiki to niestety program do odtwarzania nie pociągnął, powalcz proszę z odpaleniem bocznych paneli,
nie działa program Vsnap,
_________________
Becker 7928
 
 
varth 
Navi Expert
Radek



Pomógł: 7 razy
Dołączył: 01 Kwi 2009
Posty: 389
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-03-19, 22:00   

A ja chyba wiem o co chodzi koledze Strato ;-)
IGO Primo w wersji 1.2 ma możliwość odbierania komunikatów TMC przez internet niezależnie od standardowego TMC via odbiornik TMC. A ponieważ w naszym pięknym kraju z tego dobrodziejstwa korzysta tylko oprogramowanie Navigona więc zwykłe TMC w Primo jest tylko pustym wpisem. Dlatego opcja "ruch drogowy online" (do której potrzebne jest połączenie z internetem) w Primo 1.2 może być przydatną opcją.
Mam rację?
_________________
Lark 43.1 -> Navigon 2110 Max -> Becker 7928 -> Alga AS-6005 BT HD TMC Wi-FI -> Alga AN-5050 -> NavRoad Leeo S6 (soft Auro S6) (szykuję do zabudowy w Mazdzie 6)
Ostatnio zmieniony przez varth 2011-03-19, 22:23, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Strato 
Waypoint


Dołączył: 15 Sty 2011
Posty: 78
Skąd: N.D.Maz
Wysłany: 2011-03-19, 22:19   

varth napisał/a:
Dlatego opcja "ruch drogowy online" (do której potrzebne jest połączenie z internetem) w Primo 1.2 może być przydatną opcją.
Mam rację?
Kolega Varth ma rację :lol:

Dlatego "wierciłem w brzuchu" koledze Mirko1 żeby pomógł uruchomić BT na 7928 - i zrobił to !!!, a teraz to już w samym 1.2 muszę powalczyć
_________________
Becker 7928
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2011-03-19, 22:40   

Program vSnap poprawie.
Igo to troche inny dzial,nawet tej wersji jeszcze nie mam ;-)
Strato,daj znac o rezultatach bo nawet mnie to ciekawi.

W tej chwili walcze z driverami USB .
Chce zeby chodzila mysz i klawiaturka USB.

Nad bocznym podswietleniem nigdy jeszcze nie myslalem.
Jak bede mial wiecej wolnego czasu,to pomysle.

Opera nie odtwarza filmow z YouTube a niestety Skyfire przestal dzialac.

Pomyslcie czego jeszcze brakuje w tym unlocku.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
varth 
Navi Expert
Radek



Pomógł: 7 razy
Dołączył: 01 Kwi 2009
Posty: 389
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-03-20, 10:53   

To mój AllReader

AlReader.part1.rar
Pobierz Plik ściągnięto 66 raz(y) 250 KB

AlReader.part2.rar
Pobierz Plik ściągnięto 60 raz(y) 121,84 KB

_________________
Lark 43.1 -> Navigon 2110 Max -> Becker 7928 -> Alga AS-6005 BT HD TMC Wi-FI -> Alga AN-5050 -> NavRoad Leeo S6 (soft Auro S6) (szykuję do zabudowy w Mazdzie 6)
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2011-03-20, 11:08   

varth napisał/a:
To mój AllReader


Czy potrzebna jest jeszcze jakas konfiruracja?
Nigdy nie uzywalem tego programu,dlatego pytam.

Moglbys jeszcze podeslac cos do czytania ;-)
 
 
varth 
Navi Expert
Radek



Pomógł: 7 razy
Dołączył: 01 Kwi 2009
Posty: 389
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-03-20, 13:30   

Program jest skonfigurowany bo zrzuciłem go z nawigacji. W opcjach masz możliwość ustawienia trybu "dziennego" i "nocnego" a także ustawienie ekranu (portrait lub landscape). W trybie nocnym lepiej ustawić aby wyświetlało się "do góry nogami" (lepiej widać jasną czcionkę na ciemnym tle). Czyta pliki txt tylko czasami trzeba zmieniać kodowanie pliku który akurat chcesz czytać ponieważ nie pokazuje polskich znaków. Zapamiętuje miejsce gdzie przerwałeś czytanie i po ponownym uruchomieniu pokazuje je. W załączniku jest parę książek.

Powalczyłem trochę z tym internetem via BT (numer dostępowy DUN - *99***1#)i oto wyniki:
SE C905 - DUN wywala na telefonie "błąd połączenia" (Becker wybiera numer prawidłowo), PAN działa ale nie łączy;
HTC Kaiser (Win 6.1) - "błąd wybierania numeru" na nawigacji (usługi DUN są dostępne);
Samsung Galaxy S (Android 2.2.1) - tak jak wyżej;
na koniec ciekawostka
Motorola Milestone ( Android 2.1) - połączenie internet -> wi-fi -> telefon (włączony PDANet do tetheringu) -> BT -> Becker - Opera zadziała (bez żadnych błędów) :mrgreen:
Co ciekawe używałem aygshella w którym można konfigurować BlueSoleila.

mirko1 przy działającym połączeniu z netem Primo 1.2 będzie miało odpowiednik funkcji Live z TomToma, Garmina albo Navigona. To Chyba dość ciekawe co?

ksiazki.part1.rar
Pobierz Plik ściągnięto 61 raz(y) 250 KB

ksiazki.part2.rar
Pobierz Plik ściągnięto 75 raz(y) 250 KB

ksiazki.part3.rar
Pobierz Plik ściągnięto 58 raz(y) 155,95 KB

_________________
Lark 43.1 -> Navigon 2110 Max -> Becker 7928 -> Alga AS-6005 BT HD TMC Wi-FI -> Alga AN-5050 -> NavRoad Leeo S6 (soft Auro S6) (szykuję do zabudowy w Mazdzie 6)
Ostatnio zmieniony przez varth 2011-03-20, 13:50, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 12