Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-10, 16:48
Znikająca mapa AutoMapa w odblokowanej MANTA
Autor Wiadomość
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1201
Wysłany: 2009-05-20, 00:36   Znikająca mapa AutoMapa w odblokowanej MANTA

Znikająca mapa AutoMapa (tak samo znikła IGO8)zainstalowana na karcie SD w odblokowanej MANTA. Miałem zainstalowaną AutoMapa 5.3.0 i w trakcie robienia porządków na karcie SD ,przeniosłem mapę do kompa a później z powrotem na kartę ale niestety Windows mapy nie widzi , ale co najdziwniejsze mapa zajmuje na karcie taką ilość MB jak by tam była (to samo mam z IGO8)>
Kerik
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-05-20, 00:46   

A jak wchodzisz przez explorera w zawartość karty to AM i iGO uruchamiają się?
Jeśli nie to zainstaluj od nowa.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1201
Wysłany: 2009-05-20, 00:52   

Nie nie uruchamiają się bo niestety ich wcale nie widać.
Kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-05-20, 00:54   

Pozostaje instalacja tak jak robiłeś to pierwszy raz.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1201
Wysłany: 2009-05-20, 01:21   

Instalacja map czy coś innego???
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-05-20, 01:23   

Nie wiem co miałeś na karcie i co wywaliłeś.
Włóż kartę w czytnik, zainstaluj na początek od nowa AutoMapę i sprawdź czy ruszy.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
ksiadz666 
Waypoint


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 07 Sie 2007
Posty: 189
Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-05-20, 04:36   

A przed instalacja najlepiej sformatuj karte :)
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1201
Wysłany: 2009-05-20, 07:51   Znikająca mapa AutoMapa w odblokowanej MANTA

Ja mam takie pliki na karcie:Enter, Windows , Mapy MapaMap(które się zainstalowały po aktualizacji)Amigo poza tym jakiś plik gpslog, device ,backup -mapy mapaMap i Amigo normalnie działają - jak to wszystko ruszę to cały mój trud pójdzie na marne , próbowałem skopiować ale się nie da piszę że plik nie pełny . Próbowałem to pokazać za pomcą MuMobilera ale nie wiem jak widzę obraz z nawigacji na monitorze komputera ale nie mogę go - skopiować.
Kerik
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-05-20, 08:39   

Cytat:
widzę obraz z nawigacji na monitorze komputera ale nie mogę go - skopiować.

PrintScreen i masz pulpit w schowku, następnie kopiujesz do np. Painta, albo innego programu graficznego, przycinasz interesujący Cię fragment (ekran nawigacji), umieszczasz na serwerze zewnętrznym i wrzucasz screen tutaj.

Możesz tez ściągnąć programik GadwinPrintScreen i zrobisz to bezpośrednio na pulpicie.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1201
Wysłany: 2009-05-20, 10:04   

Programik ściągnąłem ale dalej to jest dla mnie chińszczyzna z powodu nieznajomości angielskiego wszędzie on występuje , nie wiem dalej jak to zrobić??????.
Kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-05-20, 10:11   

Kerik napisał/a:
Programik ściągnąłem ale dalej to jest dla mnie chińszczyzna z powodu nieznajomości angielskiego wszędzie on występuje , nie wiem dalej jak to zrobić??????.
Kerik

GadwinPrintScreen jest też w wersji PL, takiego poszukaj, np. tu:
http://dobreprogramy.pl/i...PrintScreen+4.4
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1201
Wysłany: 2009-05-20, 10:16   

Taki właśnie ściągnąłem ale nie wszystko jest po polsku???
Kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-05-20, 11:28   

Kerik napisał/a:
Taki właśnie ściągnąłem ale nie wszystko jest po polsku???
Kerik

To ściągnij tą wersję 4.3, ja ją mam i jest w PL
http://www.egrafik.pl/dow...screen-4.3.html

A jeszcze lepiej pobierz z tego linku, jest to wersja z moich zasobów, którą ja używam i jest w całości w PL:
http://odsiebie.com/pokaz/2954534---9d0b.html
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1201
Wysłany: 2009-05-20, 14:11   

Program ściągnąłem i dalej nie wiem jak to zrobić ???? Na karcie w/g widzialnej zawartości mam 990MB a jak zmierzy program MANTY to jest wykorzystane 1.7GB i wolnego miejsca na karcie o poj. 2.0GB - jest 133 MB . Wgrałem jeszcze raz AutoMape raz zastartowała i więcej jej nie widzi i nie można jej wykasować , najprawdopodobniej na karcie jest trzy AutoMapy i IGO8 których nie widać??!!! .Renon jak byś mógł to podaj mi w punktach jak to mam zrobić b. Cię oto proszę ( ja niestety jestem laikiem komputerowym i pewne rzczy co dla innych są oczywiste dla mnie są trudne)bo chyba bez formatowania się nie obejdzie !!!??[b]Gdzie i w jakim urządzeniu można sformatować kartę SD
Kerik/b]
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-05-20, 14:15   

Kerik na spokojnie wyjmij kartę z nawigacji i włóż ją do zewnętrznego czytnika. Podłącz pod kompa czytnik i wejdź w zawartość karty i jeśli zobaczysz te AutoMapy i iGO8 to je usuń. Potem zainstaluj AutoMape jeszcze raz i włóż kartę do nawigacji.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11