Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-10, 16:48
Znikająca mapa AutoMapa w odblokowanej MANTA
Autor Wiadomość
Arto 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Kwi 2009
Posty: 97
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2009-05-20, 14:15   

Kerik napisał/a:
Gdzie i w jakim urządzeniu można sformatować kartę SD


Najlepiej w czytniku kart
_________________
Gość pazdrawiam - Arto

 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-05-20, 14:24   

Kerik napisał/a:
Gdzie i w jakim urządzeniu można sformatować kartę SD
Kerik/b]

Tak jak pisali poprzednicy, karta do czytnika i w Mój komputer pojawią Ci się litery napędu tego czytnika, prawoklik na napęd w którym masz włożoną kartę SD i wybierasz Formatuj, po formacie na nowo instalacja AM i wtedy się zobaczy. :lol:

Co do programu GadwinPrintScreen to jest on do robienia zrzutu ekranu, podałem Ci go bo nie wiedziałeś jak dać na forum screen ekranu nawigacji, bo przez MyMobiler nie mogłeś zapisać.
Więc jak byś chciał umieścić zrzut z navi to wyświetl go na MyMobiler, uruchom Gadwin-a i zaznacz obszar do zrzutu, prawoklik i zatwierdzasz.
Wcześniej ustaw opcję w Gadwinie Źródło - Obszar prostokątny i Przeznaczenie - Kopiuj przechwycony obraz do pliku oraz ustal miejsce gdzie te pliki będą kopiowane, czyli Katalog zapisywania przechwyconego obrazu, w tym właśnie katalogu będą Twoje przechwycone obrazy.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1199
Wysłany: 2009-05-20, 16:52   

Renon pliki wziąłem na pulpit , kartę sformatowałem , pliki przeniosłem z powrotem na kartę wgrałem mapy no i klops!!!!!!??? nawigacja nie widzi karty SD!!!?? tragedia nie wiem co mam dalej robić !!?? chyba siąść i płakać po utraconych mapach!!!???
Kerik
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-05-20, 17:10   

Kerik napisał/a:
Renon pliki wziąłem na pulpit , kartę sformatowałem , pliki przeniosłem z powrotem na kartę wgrałem mapy no i klops!!!!!!??? nawigacja nie widzi karty SD!!!?? tragedia nie wiem co mam dalej robić !!?? chyba siąść i płakać po utraconych mapach!!!???
Kerik

Spróbuj z inną kartą, może to ona stwarzała Ci problemy, na początek zainstaluj samą AutoMape i zobaczysz co będzie.
A tak na przyszłość, po co wszystko wrzucałeś na jedną kartę, przecież jak sfiksuje to tracisz wszystko.
Podchodź do tego bez emocji i pośpiechu, to zły doradca.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
tomery
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 30 Paź 2008
Posty: 427
Wysłany: 2009-05-20, 17:18   

Kerik napisał/a:
Renon pliki wziąłem na pulpit , kartę sformatowałem , pliki przeniosłem z powrotem na kartę wgrałem mapy no i klops!!!!!!??? nawigacja nie widzi karty SD!!!?? tragedia nie wiem co mam dalej robić !!?? chyba siąść i płakać po utraconych mapach!!!???
Kerik


Manta jest takim sprytnym urządzeniem , że można je "odblokować", czyli dostać się do systemu operacyjnego windows poprzez utworzenie na karcie SD PUSTEGO FOLDERU o nazwie "Explorer.exe".
Utwórz więc na karcie folder "Explorer.exe" (oczywiście bez cudzysłowów) , wsadź kartę z tym folderem do Manty , zresetuj ją tylnym suwakiem i po ponownym uruchomieniu będziesz miał pulpit windowsa , a na pulpicie windowsa folder SDMMC a w nim wszystkie zainstalowane rzeczy (czyli programy nawigacyjne, mapy i co tyllko na karcie posiadasz)
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-05-20, 17:34   Re: Znikająca mapa AutoMapa w odblokowanej MANTA

Kerik napisał/a:
Znikająca mapa AutoMapa (tak samo znikła IGO8)zainstalowana na karcie SD w odblokowanej MANTA. Miałem zainstalowaną AutoMapa 5.3.0 i w trakcie robienia porządków na karcie SD ,przeniosłem mapę do kompa a później z powrotem na kartę ale niestety Windows mapy nie widzi...

Wg mnie tu popełniłeś błąd, bo powinieneś zrobić reset nawigacji, często się zdarza że po dograniu, czy zmianach na karcie SD navi tych zmian nie widzi, po resecie przyswaja sobie zmienioną sytuację i jest OK.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-05-20, 17:57   

Kerik również wydaje mi się, że po takich zabiegach czyli kopiowanie na komputer z nawigacji i następnie z komputera na nawigację narobiło Ci bałaganu i dlatego nie widać AM i iGO. Tak jak radzi renron zrób reset.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1199
Wysłany: 2009-05-20, 20:24   

Zrobiłem reset - zainstalowałem nowego Entera i dalej nic !!!!! i długo chyba nic nie będzie dalej Manta nie widzi karty SD teraz to już nie wiem co mam zrobić bo nie mam czynnej żadnej mapy - trzeba nie było ruszać miałbym przynajmniej dwie map a tak nie mam NIC.!!!!???
Kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-05-20, 20:42   

Kerik napisał/a:
Zrobiłem reset - zainstalowałem nowego Entera i dalej nic !!!!!

Jeżeli to zrobiłeś w takiej kolejności to nie za bardzo, najpierw się instaluje, wkłada kartę do urządzenia i robi się reset.
Jeżeli jest tak jak piszesz, Manta odblokowana to zainstaluj AutoMapę przez czytnik kart, włóż kartę do urządzenia zrób reset i uruchom AM z pliku wceAm.exe.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3460
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-05-20, 20:47   

Kerik napisał/a:
trzeba nie było ruszać
Kerik przyjacielu, przestań narzekać bo sam ściągasz na siebie kłopoty... :mrgreen:
Moim zdaniem ten przypadek i tak mógł się zdarzyć później; teraz trzeba spokojnie znaleźć właściwe wyjście z tej sytuacji.
Zgodnie z nabytym doświadczeniem życiowym zachowaj spokój i wolnym krokiem zmierzaj do celu; nerwy, rozpacz i takie tam zostaw młodszym - dla nich taki stres to tylko większa mobilizacja.

Nie napisałeś, czy rada kolegi tomery w praktyce zadziałała u Ciebie; radzę spróbować...
_________________

 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1199
Wysłany: 2009-05-20, 22:34   

Harry masz w zupełności 100% rację trzeba zachować spokój z tego wszystkiego przeoczyłem podpowiedź tomery - zrobiłem tak jak napisał <tomery> - na karcie utworzyłem folder "Explorer.exe" (oczywiście bez cudzysłowów)i kłopoty się skończyły , człowiek uczy się na błędach niech to będzie nauczka dla innych - tomery jesteś wielki !!! dzięki twojej podpowiedzi skończyły się moje kłopoty.
wszystkie mapy śmigają do celu.

Kerik
Ostatnio zmieniony przez Kerik 2009-05-21, 08:51, w całości zmieniany 5 razy  
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-05-20, 23:19   

Kerik napisał/a:
wszystkie mapy śmigają do celu.
Kerik

Kerik, ale będziesz dzisiaj spał, po takich emocjach będziesz miał trudności z obudzeniem się jutro. :mrgreen: :lol: :mrgreen:
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1199
Wysłany: 2009-05-20, 23:30   

Myślałem że to już koniec mojej przygody z mapami .jeszcze przy okazji zaciął mi się komp nie mogłem ustawić połączenia ActiveSync ,myślałem że będę musiał od nowa formatować dysk na kompie , ( dwa dni temu Formatowałem) ale wszystko jest dobre co się dobrze kończy dzięki kolegom z FORUMw między czasie musiałem wypić piwo żeby opanować nerwy, dziękuję b.wszystkim jeszcze raz za wyrozumiałość i okazaną pomoc.
Kerik
Ostatnio zmieniony przez Kerik 2009-05-21, 08:33, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-05-20, 23:42   

Kerik napisał/a:
w między czasie musiałem w.... parę p.. żeby opanować nerwy,

Kerik do nawigacji musisz podchodzić z przymrużeniem oka ;-) nerwy to zły doradca ale jak Cię już dopadną to najlepiej Kubusiem je ostudzić ;-)
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3460
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-05-21, 07:38   

Kerik napisał/a:
zrobiłem tak jak napisał
Na przyszłość: przyswajaj właściwe określenia techniczne i zwracaj szczególną uwagę na wpisywane znaki; inaczej będziesz miał masę problemów i wiele jeszcze pytań będziesz musiał zadać.
Przykład:
tomery: Utwórz więc na karcie folder Explorer.exe
Ty: wpisać pusty Wpis Explorer .exe .

To jest masakra - chyba tylko Hukkle wiedziałby o czym piszesz... :mrgreen:
No i ta kropka po spacji wcale nie kończąca zdania... i ta w środku po spacji...
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10