Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Programy nawigacyjne pod Yakumo EazyGo
Autor Wiadomość
indrukt
azymut


Dołączył: 30 Sie 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-08-30, 01:19   Yakumo EAZYGo

Mam problem z Yakumo Eazygo. Zainstalowny system to 4.2 Core. Nie dam rady zainstalowac TT6. Sciagalem juz wiele wersji, nie moge nigdzie znalezc pliku wininet.dll a wszystkie dostepne wersje z packow z bibliotekami nie pasują. Mam ogromna prosbe do posiadaczy 4.2 jesli komus udalo sie odpalic TT6 o udostepnienie potrzebnych bibliotek. Ewentualnie jesli ktos z 4.2 umie zgrac zawartosc swojego katalogu Windows o udostepnienie. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz


-=========================-
WĘDROWCA'
Proszę nie dublować takich samych postów w różnych działach! Skasowałem dubel.
-=========================-
Ostatnio zmieniony przez Wedrowca 2008-08-30, 01:23, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
indrukt
azymut


Dołączył: 30 Sie 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-09-02, 15:17   Yakumo Eazygo DUZY PROBLEM

Witam! Pisze juz po raz drugi bo nikt mi nie odpowiedzial do tej pory. Mam Yakumo Eazygo z systemem 4.20. Probowalem zainstalowac tomtom 6, konkretnie uruchomic wersje bezinstalacyjna i ni cholery nie da rady. Szukam juz 2 tydzien plik wininet.dll i nie moge dopasowac do systemu 4.20. Przegladnalem juz chyba z 20 romow i z tych wczesniejszych nie podchodzi, albo pisze ze za stary albo ze z 4.21 a moj sytem to 4.20 i moge sie pocalowac w d... Mam 2 pliki z romami pod 4.20 i akurat te dwa jak na zlosc nie chca sie cale rozpakowac przy uzyciu dumprom. Mam prosbe do kogos kto siedzi w temacie, daje link do jednego na ktorym raczej na 100% jest 4.20 o wypakowanie pliku wininet.dll bo ja juz nie mam sily do tego.

http://hpcmonex.net/roms/...ood1_mio210.zip

Ewentualnie jak ktos ma 4.20 o zgranie pliku wininet.dll
Dozgonnie bede wdzieczny
 
 
drrobi
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-05-20, 14:15   Programy nawigacyjne pod Yakumo EazyGo

Witam,
poszukiwałem rozwiazania problemu jakim jest Yakumo EazyGo, na dzień dzisiejszy udało mi się uruchomić tylko 1-en typ programu - IGO 8
Link od oprogramowania podaje poniżej.
Sciagasz z link, rozpakowujesz (uwaga pliki branding i data maja zostac nadal spakowane), i przegrywasz przez kabelek na karte.
Uwaga pierwsze uruchomienie trwa z 15 do 30 min, program tworzyw wtedy sobie nowe pliki.
Potem ten czas bedzie trwal "TYLKO" jakies 5 min :-? , ale to i tak lepiej niz brak navi.

GPS ustawiamy na com2 przy 9600.

Odblokowanie Yakumo przez program Ceregedit.
1. sciagasz link i instalujesz
2. odpalasz i laczysz sie z navi - 1-a ikona od lewej
3. katalog HKEY_LOCAL_MACHINE/INIT/launch80 - zmieniasz z mainpage.exe na explorer.exe.
4. wysyłasz do navi - 2-a ikona od lewej
5. miękki reset - 3-a ikona od lewej

i navi odblokowane ;-)

Gdyby moduł gps nie się nie odpalał to w katalogu windows masz program/plik o nazwie GPS_ON_OFF.exe (plik ukryty) odpalasz go i gps rabota.

Program do navi znalazem i zassałem z: link

PS jesli komus udalo sie w pelni uruchomic inne oprogramowanie prosze piszcie ponizej.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-12-28, 06:46, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-05-27, 23:56   

drrobi napisał/a:
PS jesli komus udalo sie w pelni uruchomic inne oprogramowanie prosze piszcie ponizej.

Nawigacja pracuje pod systemem WinCE.NET 4.2 i każy program do nawigacji, który chodzi na WinCE 4.2 można uruchomić, np. AutoMapę.
Ściągnij AutoMapę, ale do wersji 5.3.0 bo do 5.5.1 nie ma witamin na ten system, zainstaluj, podmień witaminki i uruchamiaj z pliku wce42Am.exe
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
drrobi
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-05-28, 21:17   

Witam,
mam wielka prosbe, temat powstal po to by ulatwic uzytkownikom Yakumo EasyGo proces poszukiwania i instalacji oprogramowania i map na tym sprzęcie.
Temat nie powstal po to by teoretyzowac tylko zapisac i opisac co i jak bedzie dzialalo na tym sprzecie. Wiemy jaki system jest platforma na tym PNA, wiemy co teoretycznie na nim pojdzie. Praktycznie można się niestety zdiwic :cry:
W tym temacie prosze - PROSIMY o praktyke!!!!!
Najlepiej z opisami i linkami.

pozdrawiam
robert

PS Jak dotad nie znalazlem nikogo, na zadnym forum kto uruchomilby Auto Mape na tym urzadzeniu :cry: . Jesli ktos taki sie znajdzie to mam nadzieje ze to opisze. Niestety to co teoretycznie i praktycznie dziala na win ce 4,2 nie zawsze dziala na yakumo......... ...

JESZCZE RAZ BARDZO PROSZE O PRAKTYKE, A NIE TEORIĘ. ;-)
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-05-28, 21:34   

drrobi napisał/a:

Temat nie powstal po to by teoretyzowac tylko zapisac i opisac co i jak bedzie dzialalo na tym sprzecie. Wiemy jaki system jest platforma na tym PNA, wiemy co teoretycznie na nim pojdzie. Praktycznie można się niestety zdiwic :cry:
W tym temacie prosze - PROSIMY o praktyke!!!!!
Najlepiej z opisami i linkami.

PS Jak dotad nie znalazlem nikogo, na zadnym forum kto uruchomilby Auto Mape na tym urzadzeniu :cry: . Jesli ktos taki sie znajdzie to mam nadzieje ze to opisze. Niestety to co teoretycznie i praktycznie dziala na win ce 4,2 nie zawsze dziala na yakumo......... ...

JESZCZE RAZ BARDZO PROSZE O PRAKTYKE, A NIE TEORIĘ. ;-)

Forum właśnie po to jest żeby szukać rozwiązań i wspólnie dochodzić w jaki sposób tego dokonać, aby to co chcemy zadziałało.
Z całym szacunkiem, ale stwierdzenie, cyt. "Najlepiej z opisami i linkami", "JESZCZE RAZ BARDZO PROSZE O PRAKTYKE, A NIE TEORIĘ", może nasuwać myśl, że najlepiej mieć podane na tacy, niż szukać rozwiązania z innymi zainteresowanymi.
Nie raz na tym forum wspólnymi siłami, metodą prób i błędów zostało rozwiązanych wiele problemów i wołanie o sprawdzone gotowe rozwiązania, konkrety, a nie teorię, jest co najmniej nie na miejscu. ;-)
A teraz trochę teorii,
a próbowałeś podczas instalacji zaznaczyć że instalujesz na system WinCE 5.0 i po instalacji wrzucić witaminkę wce42Am.exe ? jeżeli nie to spróbuj takiego zabiegu.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
drrobi
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-05-28, 21:52   

na yakumo niestety plik pod 4.2.exe wywala jako program z pod innego systemu. Prosze o pliki i linki zeby pomoc innym i moze sobie (po mc zona zagrozila mi reperkusjami jezeli nie odpuszcze tej maszynie, ale sie udalo) , .... hmm ta navi jest naprawde wyjatkowa. :-P
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-05-28, 21:56   

Potraktuj ja jak kobietę:
Przemawia delikatnie acz stanowczo próbuj poszukać pewnego punktu który jeśli znajdziesz i poruszysz ona zacznie mięknąć pod twoim dotykiem a wtedy trącaj wszystkie struny tak aby grała jak zechcesz;) w końcu się uda a jeżeli nie..zawsze pozostaje zmiana na inny model:)
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3459
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-05-30, 14:57   

Sance napisał/a:
próbuj poszukać pewnego punktu
Sance - prawie jak Starowicz... :mrgreen:
_________________

 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-05-30, 18:11   

Miałem na myśli nawigację ;)
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
Chekarvala
azymut


Dołączył: 17 Paź 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-10-17, 16:55   

Zrobiłem wszystko krok po kroku tak jak opisał drrobi, jednak za żadne skarby świata nie mogę zmienić nic w rejestrze, ciągle wraca do poprzednich wpisów tak jakbym w ogóle nic tam nie zmieniał, poza tym nie mam klucza o wartości Launch80 mainpage.exe, jest tylko Launch50 z wpisaną wartością explorer.exe. Czyżbym miał rejestr zablokowany ? a może navi już jest odblokowana i po prostu AutoMapa 5.3 na niej nie działa ?
 
 
drrobi
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-11-20, 09:45   

Automapa mi nie poszla , czemu NIE WIEM!
Ale mi sie problem zakonczyl poprostu EasyGo szlak trafil (K..a).

Co do problemu z odblokowaniem i braku Launch 80 -- nie mam pojecia u mnie byl i zadzialalo.
Fakt po twardym resecie wracalo do ustawien fabrycznych.

[ Dodano: 2012-07-31, 21:36 ]
Witam,
System Win CE. NET 4.2 Core
Nawigacja ta na pewno wystepuje rowniez pod nw nazwami:
Majestic Audiola NAV-P500 lub Yakumo_EasyGo lub axxion GPS 374
Na pewno dziala na niej Automapa, nawigo oraz IGO8.
Jesli ktoś jest ciekaw jak działa i chce sobie przetestowac i sprawdzić czy automapa działa (przed jej zakupem) polecam pliki.

Link

W plikach pod linkiem opisałem sposób i podałem pliki umożliwiające podmiane zawartości resident flash w wyniku ktorego dostaniemy nowy panel nawigacji w języku polskim.
W panelu bezposrednio link do nawigacji automapa.
( nie bedziemy bawili sie w jej odblokowywanie).
A po wgraniu na karte sddmc katalogu z autmapą mamy możliwość realnego sprawdzeia ze automapa naprawdę dziala.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12