Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Najnowszy sposób na odblokowanie NAVI Nv45
Autor Wiadomość
Glaser 
Waypoint


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 20 Cze 2008
Posty: 82
Wysłany: 2009-05-23, 16:29   Najnowszy sposób na odblokowanie NAVI Nv45

Witam
Chciałem sie podzielic swoja pracą z uzytkownikami NAVII Nv45 i udostepniam swoje odblokowanie...
Jest to bardzo praktyczne odblokowanie Navii NV45 poniewaz opiera się na zasadzie takiej,że malutki programik wykrywa czy jest karta SD włozona czy nie.
Zadnego grzebania w rejestrze,żadnych hard resetów tylko włącz i wyłącz.!!!

Gdy program wykryje karte SD to po nacisniecu ikony "Nawigacja" startuje menu mojego autorstwa gdzie jest wybór startu trzech map: (Automapa,iGO8-z karty) i oryginalna twoja MAPAMAP zawarta wewnątrz NaviiNV45.
Dodatkowo masz MediaPlayera (TCPMP08),który odtwarza wszystko,a wiadomo ze w oryginale jest tylko przegladarka zdjec i dokumentów.
I jeszcze na koniec BONUSIK: pod malutkim przyciskiem "NAVIA" masz wejscie do Windowsa!!!
W swojej pracy wykorzystałem programik "keksa" za co serdecznie dziekuje...
*********************************************************************
Wszystko opisane w pliku textowym i na obrazkach w załączonym pliku wraz z potrzebnymi elementami do pobrania tutaj:
http://uploadfile.pl/pokaz/1301835---zj8o.html



Menu startowe wygląda tak:
http://pliczek.net/index.php?p=34094
Pod przyciskiem "NAVIA" ukryte wejscie do windowsa.
Komentarze mile widziane...
Za pare chwil takie samo menu zamieszcze do navii Nv35 ...
PS.juz zamieszczone w postach o navii35 :)
*********************************************************************
JESZCZE JEDNA WAŻNA UWAGA:
Plik "MAPAMAP3.EXE" z mojej paczki nie jest częscią z MAPYMAP - jest to selector,który wyszukuje karte i jesli jest karta to prowadzi go sciezka dostepu taka:
\SDMMC\PANEL\Pulpit.exe
Wszystko.

18.12 2017r odnowiłem linki do plików...Glaser
http://uploadfile.pl/pokaz/1301835---zj8o.html

Ekran.jpg
Plik ściągnięto 13153 raz(y) 20,22 KB

_________________
Lark 35.3 User
Ostatnio zmieniony przez Glaser 2017-12-23, 17:45, w całości zmieniany 8 razy  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-05-23, 17:19   

Dodałem do: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=79662#79662
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
rotombox2 
Waypoint


Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 16
Skąd: Kościerzyna
Wysłany: 2009-05-23, 19:53   

Ciekawi mnie bardzo ,czy ten programik działał by np. na Mio C 520 lub na innych markach,Możesz odpowiedzieć ? było by "fajnie"
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-05-23, 20:01   

Tak tylko trzeba go "lekko" z edytować. Jutro postaram zamieścić zmodyfikowaną wersję
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Glaser 
Waypoint


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 20 Cze 2008
Posty: 82
Wysłany: 2009-05-23, 20:10   

rotombox2 napisał/a:
Ciekawi mnie bardzo ,czy ten programik działał by np. na Mio C 520 lub na innych markach,Możesz odpowiedzieć ? było by "fajnie"


Wszystko mozna zrobic,ale nie mam dojscia do mio ,robie tylko to co ludzie przyniosą .
Robie to tylko z ciekawosci i satysfakcji - reakcja klienta "wooow"-bezcenne...
_________________
Lark 35.3 User
 
 
krzysztoflk 
Waypoint


Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 70
Wysłany: 2009-05-24, 15:04   problem ciągły z odblokowaniem.

Sciągnołem program do odblokowania Navi ale ja mam navie 3.5 czy bedzie tez dobry

[ Dodano: 2009-05-24, 16:06 ]
Mam laptopa acera i niewiem jak zrobić zrzut ekranu czytałem opisy ale u mnie niema reakcji klawisz prtSc czy w acerach inaczej robi się zrzut ekranu
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-05-24, 15:09   

Na Navie nv35 jest inny sposób
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
krzysztoflk 
Waypoint


Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 70
Wysłany: 2009-05-24, 15:13   

próbowałem instalować ale mam problem u mnie niema folderu po wejsciu w exploruj resident_flash czy flash storage to tosamo czy w navi 3.5 z biedronki musi byc inny program sory za banalne pytania ale jestem w tych sprawach słaby

[ Dodano: 2009-05-24, 16:15 ]
Mysle ze taki programik jak byłby tez na 3.5 moze wtedy bym sobie poradził
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-05-24, 15:31   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=10124
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
prezess
azymut


Dołączył: 25 Maj 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-05-25, 20:21   

witam mam problem z nv45 chodzi o to , że robię wszystko co księgi opisują i niestety nie mam takiego menu i karta sd mi nie odpala mam kartę 1gb i chyba nie jest to problemem proszę o odp
 
 
Glaser 
Waypoint


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 20 Cze 2008
Posty: 82
Wysłany: 2009-05-25, 20:46   

prezess napisał/a:
witam mam problem z nv45 chodzi o to , że robię wszystko co księgi opisują i niestety nie mam takiego menu i karta sd mi nie odpala mam kartę 1gb i chyba nie jest to problemem proszę o odp

******************************************
A wogóle karta jest widziana w Actvesync jako SDMMC?
Moze jakis egzotyczny typ karty masz...Kingston działa bez problemów a Menu jako takie powinno sie ukazywac nawet bez zainstalowanych map.
Tylko trzeba wyłączyc Navie włozyc karte i włączyc.
_________________
Lark 35.3 User
 
 
gega19
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Mar 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-05-26, 10:29   

wgrałem wszystko jak opisałeś ale igo8 i automapa nie wchodzi z twojego pulpitu tylko mapamap co mam zrobić?
 
 
Glaser 
Waypoint


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 20 Cze 2008
Posty: 82
Wysłany: 2009-05-26, 14:28   

gega19 napisał/a:
wgrałem wszystko jak opisałeś ale igo8 i automapa nie wchodzi z twojego pulpitu tylko mapamap co mam zrobić?

Sprawdz sciezki dostępu obu map zgodnie z plikiem Menu.ini w katalogu PANEL:
1.Mapa IGO musi byc luzem na karcie w katalogu IGO8-plik startowy musi sie nazywac igo8.exe
2.Automapa musi byc luzem na karcie w katalogu Automapa EU-plik startowy musi sie nazywac Automapa EU.exe
MUSI DZIAŁAC!!!
_________________
Lark 35.3 User
 
 
gega19
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Mar 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-05-26, 15:32   

możesz to jaśniej wytłumaczyc?
 
 
Glaser 
Waypoint


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 20 Cze 2008
Posty: 82
Wysłany: 2009-05-26, 16:08   

gega19 napisał/a:
możesz to jaśniej wytłumaczyc?

Jasniej...Hmmm
Na przykładzie automapy...Jesli korzystasz z gotowca tzn.ze nie instalujesz tylko kopiujesz na karte to przekopiuj bezposrednio na karte - folder MUSI sie nazywac Automapa EU,nastepnie dajesz cracki do mapy i crack pliku startowego (albo nie jezeli wiesz ze juz tam są) nastepnie zmieniasz nazwe z wceAm.exe na Automapa EU.exe i wyłączasz navie i włączasz z karta i powinno ruszyc
_________________
Lark 35.3 User
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 13