Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Najnowszy sposób na odblokowanie NAVI Nv45
Autor Wiadomość
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-08-02, 13:11   

To może masz link do źródła?
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
compaq
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Sie 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-08-16, 21:49   

To ja mam takie pytanko
Przerobiłem nawigacje navie 45 sposobem by Dzakus, Glaser(only SD-tylko SD) wszystko ładnie pięknie tylko pod okienkiem MapaMap nie chce mi się otworzyć mapka pod okienkiem Automapa działa.Dodam ze Automape mam wgrana na kartę SD a MapeMap mam wgraną do nawigacji do folderu ResidentFlash czy jest możliwość ustawić tak aby można było włączyć mapemap przyciskiem z głównego menu
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18790
Wysłany: 2009-08-16, 22:36   

Popraw ścieżkę dostępu do pliku startowego MapyMap w pliku menu.ini, a konkretnie wiersz
btn_exe = "\ResidentFlash\MapaMap30\mapamap.exe"
_________________

 
 
compaq
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Sie 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-08-17, 14:44   

jacekp1313,
Pomogło musiałem tylko dorzucić do mapamap3.exe

a jest możliwość przerobienia panela żeby zostały tylko guziki do
AUTOMAPA , MAPAMAP i NAVIA
Jak tak to jak to zrobić? będę wdzięczny za pomoc :lol:
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18790
Wysłany: 2009-08-17, 16:58   

Musisz zmienic zapisy:
Kod:
[320x240_btn1]
btn_on  = "igoOnButton.bmp"
btn_off = "igoOutButton.bmp"
btn_x = 10
btn_y = 10

btn_exe = "\SDMMC\iGO8\igo8.exe"
btn_on_click_close = 0
Np ta sekcja odpowiada za wyświetlenie ikony igoOnButton.bmp i uruchomienie pliku \SDMMC\iGO8\igo8.exe
Możesz którąś usunąc, możesz zmienić bitmapę, możesz zmienić ściezkę dostępu
_________________

 
 
compaq
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Sie 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-08-17, 17:14   

jacekp1313,

Jesteś wielki :mrgreen:
Przerobiłem sobie tak jak chciałem spoko
 
 
lasocki88 
azymut


Dołączył: 02 Maj 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-08-18, 12:21   

Ogólnie super sposób ale mi jedno nie działa jak wyciągnę kartę i wył/wł navie to z głównego menu navi nie chce mi się włączyć mapamap?. Może wie ktoś jak to zrobić?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18790
Wysłany: 2009-08-18, 12:29   

Po resecie tez ten problem występuje?
MM masz fabryczną, czy instalowałeś inna wersję?
Która masz wersję? Z plikiem shell.ini na karcie SD, czy z podmienianym plikem mapamap3.exe z nawigacji?
_________________

 
 
lasocki88 
azymut


Dołączył: 02 Maj 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-08-18, 12:42   

Tak nawet po resecie nie chce się włączyć.
MapaMap mam orginalną fabryczną.
Wersja 6.0.15 PL_1260-200809.
Z podmienianym plikiem .
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18790
Wysłany: 2009-08-18, 12:44   

Przywróć oryginalny plik mapamap.exe, a na kartę SD wrzuć wersję z postu http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=94783#94783
_________________

 
 
lasocki88 
azymut


Dołączył: 02 Maj 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-08-18, 12:57   

Wielkie dzięki pomogło. Pozdro
 
 
gemaro
azymut


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-08-20, 20:37   

Witam,
Mam pytanie do twórców tego sprytnego programu, który wykrywa obecność karty SD. Otóż chciałbym użyć go w mojej Nv45, lecz z całkiem innym pulpitem (z grami, aplikacjami itp) Niestety nie wiem, jak się zabrać do tego i czy jest możliwe coś takiego.

Dziękuję za pomoc.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-08-20, 20:39   

Kopiujesz plik na kartę pamięci
Tworzysz plik shell.ini w środku podajesz ścieżkę do menu
NP.
Kod:
\SDMMC\menu.exe
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
gemaro
azymut


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-08-21, 03:19   

Dziękuje Dzakus.
Jest jednak problem.
Wpisałem ścieżkę dostępu (w moim przypadku \SDMMC\MapaMap30\mapamap3.exe ),
uruchamiam ikoną "Nawigacja"-ale nowe menu pojawia się na ułamek sekundy
i z powrotem mam fabryczny pulpit.
-menu zgrane na kartę,
-po kilu próbach dograłem Explorer.exe i próbowałem uruchomić nowe menu z poziomu
Windowsa-jest tak,że ekran na chwilę gaśnie i z powrotem mam Windows.Jednak gdy
zamknę system to pozostaje mi menu jako aktywne i mogę swobodnie się po nim
poruszać,
-wyjście z menu wgranego zamyka je całkowicie i jedyny sposób jego załączenia jak na
początku, przez Explorer.exe ....
-menu to "chodzi" przy zmianie wpisów w rejestrze od razu po załączeniu urządzenia.
Widziałem tak zrobioną NV45-jednak nie ma powrotu do fabrycznej przy braku karty.
Wgrywałem też menu pobrane z forum Manty pod tą rozdzielczość-bardziej
rozbudowane.Jest tak samo.
Pracuje normalnie przez E.e.
Nie wiem czy ma to związek, ale gdy otwieram Twoje menu wszystkie pliki są w jednym
folderze.Wgrałem tez pobrane od " januszek2245 "(http://chomikuj.pl/januszek2245/NAVIA/NV45 i jest zrobione tak samo.

Na dziś koniec.
Nie wiem jak to zrobić.
Jeśli można proszę o pomoc,rade.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18790
Wysłany: 2009-08-21, 05:48   

Musiałbys wyłączyć fabryczne menu - zapisac mały skrypcik w stylu:
Kill("Launch.exe")
Run("\SDMMC\menu.exe")

Poszukaj w nawigacji i podaj ścieżkę dostępu do Launch.exe (może być w ukrytych folderach, szukaj przez TotalCommander z wtyczką wincefs.wfx, napiszę coś takiego - z możliwościa powrotu do fabrycznego menu po wyjściu z menu
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 9