Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Najnowszy sposób na odblokowanie NAVI Nv45
Autor Wiadomość
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-08-21, 08:40   

jacekp1313, Raczej
Kod:
Kill("JBShell.exe")
Run("\SDMMC\menu.exe")
Plik
launch.exe* - sprawdza czy na karcie pamięci jest folder "explorer.exe" i wtedy uruchamia explorer.exe z katalogu Windows inaczej uruchamia JBShell.exe z katalogu Windows
launch.exe** - sprawdza czy na ResidentFlash jest plik JBShell.exe, jeśli tak uruchamia go, później sprawdza czy na karcie jest folder "explorer.exe" jeśli tak uruchamia uruchamia explorer.exe z katalogu Windows, inaczej uruchamia JBShell.exe z katalogu Windows
JBShell.exe - menu

*Plik standardowy wgrywany przez fabrykę( Bez poprawki Sigmy)
** Plik poprawiony przez Sigma Team
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18790
Wysłany: 2009-08-21, 08:42   

Dzakus, dzięki za skorygowanie.
Jeśli już jesteśmy przy JBShell.exe, czy mógłbys podac jego położenie?
_________________

 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-08-21, 08:44   

Oryginalny jest w katalogu Windows, ale po poprawce można wgrać drugi do głównego katalogu ResidentFlash
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
marexx 
azymut


Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 2
Wysłany: 2009-11-08, 12:09   

Dzakus napisał/a:
Wersja by Dzakus, Glaser(only SD-tylko SD)

Czy ktoś ma link do plików na innym serwerze?
www.odsiebie.com jest zablokowane...

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2009-11-16, 21:35 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Przystrzygłem przydługi cytat
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-11-16, 21:34, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
zmien 
Waypoint


Wiek: 30
Dołączył: 21 Sie 2009
Posty: 27
Wysłany: 2009-11-16, 19:55   

Jak dobrze, że zachowałem pliki na dysku. Proszę oto paczka z plikami:
http://filebase.to/files/...5_by_GLASER.rar

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2009-11-16, 21:33 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Z maniackim uporem proszę o nie przytaczanie całej wypowiedzi bezpośredniego poprzednika
_________________
Lark 35.0
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-11-16, 21:33, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
MuNg0
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 9
Wysłany: 2010-04-11, 17:00   

Odblokowanie bardzo fajne, ale u mnie Automapa bardzo zwolniła po wgraniu tego odblokowania. Przechodzenie przez menu odbywa się z opóźnieniem, reakcja na kliknięcia też jest zdecydowanie opóźniona. Wyznaczanie trasy to prawie masakra, trzeba czekać nawet kilkanaście sekund. Nie wiecie dlaczego tak się może dziać? Przy odblokowaniu za pomocą folderu explorer.exe wszystko śmigało płynnie.
_________________
Navia NV45
 
 
janusz755
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lis 2010
Posty: 13
Wysłany: 2010-11-06, 22:02   odblokowanie NAVI Nv45

Zrobiłem tak jak polecił Glaser i wszystko gra. Tylko jak zrobić żeby mieć możliwość wyboru między mapami i można było korzystać z mapamap lub automapa bo w tej sytuacji nie mogę korzystać z mapamap czy może zrobiłem coś nie tak jak trzeba??
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18790
Wysłany: 2010-11-06, 22:25   

Bez karty w slocie powinna startować MapaMap, z kartą - dodatkowy panel.
Na co zmieniłes nazwę pliku MapaMap3.exe?
_________________

 
 
janusz755
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lis 2010
Posty: 13
Wysłany: 2010-11-07, 10:17   

Robiłem odblokowanie pierwszy raz i chyba ogarnęła mnie panika. Nie za bardzo jestem kumaty w tych sprawach ale popchnęła mnie do tego nieodparta ciekawość. W folderze mapamap30 nie widzę MapaMap3.exe i w tej sytuacji nie umiem odpowiedzieć na twoje pytanie.
Podaję link do zrzutu zawartości folderów>>

http://picasaweb.google.c.../AlbumBezTytuU#
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18790
Wysłany: 2010-11-07, 10:24   

Włącz pokazywanie rozszerzeń plików - zobaczysz mapamap3.exe
I ustaw pokazywanie szczegółów - zobaczysz, ile ma bajtów (plik exe do mapamap ok.3MB, plik startowy menu Glaser - kilkadziesiąt kB)

potarzam pytanie: na co przemianowałeś plik mapamap3.exe? Czy po prostu skopiowałeś plik mapamap3.exe z menu Glaser i pozbawiając się możliwości uruchamiania MM
Bo powinieneś:
Cytat:
2.Wchodzimy z powrotem do katalogu ResidentFlash\MapaMap30 i zmieniamy plik startowy z "MAPAMAP3.EXE" na "MAPAMAP.EXE"
_________________

 
 
janusz755
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lis 2010
Posty: 13
Wysłany: 2010-11-07, 10:47   

Gdzie mam wejść i jak mam włączyć pokazywanie rozszerzeń bo nie za bardzo się znam na tym. Druga sprawa o ile sobie przypominam to w tej panice skopiowałem mapamap3.exe od Glaser i drugi krok pominąłem nieświadomie.
Istnieje szansa na naprawę tego błędu??
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18790
Wysłany: 2010-11-07, 10:59   

Zainstaluj ponownie MapęMap z Twojego konta w Imagisie - jak http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=16033
_________________

 
 
janusz755
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lis 2010
Posty: 13
Wysłany: 2010-11-07, 13:27   

Nie mogę tego zrobić bo nie zarejestruję urządzenia brak nr seryjnego. Serwis nie odpowiada na moje prośby o pomoc. Co dalej??
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2010-11-07, 13:34   

Czwarty post z wątku z postu wyżej
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Sobolxx 
Waypoint


Wiek: 28
Dołączył: 05 Cze 2009
Posty: 50
Skąd: Knurów
Wysłany: 2011-06-30, 16:49   

Witam.
A jak odblokowac navi metoda Glasera po zmianie softu?
Znaczy navia wisiała mi na ekranie statowym i nic więcej. Wgrałem soft'a (czy jakoś tak) NAVIA II i teraz jest ok. Włącza się, zasięg łapie, tylko że nie mam nic.
A tu widzę do oblokowania potzeba mapamap a ja nawet tego nie mam.
Jak to odblokować bez tego?
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 12