Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
TomTom 7.9 na Larku z WinCE 5
Autor Wiadomość
quatro 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Sty 2008
Posty: 9
Skąd: Nowa Sól
Wysłany: 2008-02-02, 15:54   TomTom 7.9 na Larku z WinCE 5

Mam problem z TT nie widzi satelit GPS oczywiście wgrałem gotowca z forum i wszystko ok po za tym jednym problemem. Lark jest odblokowany ale tylko odpala mi TT z AM nie poradziłem sobie a iGO pokazuje się tylko mapa startowa i wraca do standardowego menu larka. Może coś pominełem albo jestem za słaby na te tematy.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-02-25, 12:27, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
adas01 
GPS instruktor



Pomógł: 19 razy
Dołączył: 02 Sty 2008
Posty: 559
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-02-02, 16:49   

quatro, AM 4.1.2 z forum - wersja do przegrania na kartę SD na pewno działa bez nawet jednej dodatkowej biblioteki dll czy jakichkolwiek innych sztuczek w windows, spróbuj tej właśnie wersji
TT z forum też chadzia, przynajmniej u mnie - ale tu nie dam głowy, że czegoś nie dogrywałem. skoro problem jest z satelitami to popróbuj może ręcznie zmieniać ustawienia GPS - zmień port czy prędkość transmisji

co do iGO - mapa startowa? czy może ekran powitalny - taki niebieski? a co potem? jakiś error czy bez słowa powracamy do windows? no i fundamentalne pytanie: to jest iGO 2006 czy iGO8?

ps. staraj się dokładnie opisywać, gdzie jest problem, wtedy zdecydowanie łatwiej będzie go rozwiązać
 
 
Kielu 
Waypoint



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 21 Paź 2007
Posty: 163
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2008-02-02, 16:59   

iGo8 bylo chyba wersja do konca stycznia i dlatego wywala, ale moge sie mylic
_________________
Manta Easy Rider 420 + 2GB + AutoMapa 5.3 + TomTom 7
"Tak filmowej akcji w historii sosnowieckiej Policji jeszcze nie mieliśmy" xD
 
 
quatro 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Sty 2008
Posty: 9
Skąd: Nowa Sól
Wysłany: 2008-02-02, 20:54   

adas01 - na TT Brak prawidłowego sygnału GPS próbowałem zmieniać w opcjach ale nie idzie nie widzi dalej. Co do iGo to tak jak opisałeś "ekran powitalny - taki niebieski" pojawia się przez 1 sek. i powraca do menu Larka. Kielu ma chyba rację to jest iGo8 więc pewnie dlatego. Powiem szczerze że przekopałem forum i tylko znalazłem AM4.1.2 ale instalke nie gotowca może coś pominołem. Larka mam od 20 stycznia a przed kupnem już czytałem jak go odblokować i wgrać inne mapy. Myślałem że łatwo mi pójdzie ale jednak się gubię w tym.
 
 
 
Luccas
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 591
Wysłany: 2008-02-02, 21:12   

Cytat:
na TT Brak prawidłowego sygnału GPS próbowałem zmieniać w opcjach ale nie idzie nie widzi dalej.


Musi widziec - ustaw dobry port, buad najlepiej 4800 .... tam w tomtomie - musisz tez wybrac odpowiedni odbiornik, o ile pamietam sa tam trzy opcje, musisz ten wbudowany wybrac bo inny nie podejdzi .... jak dalej bedziesz mial z tym problemy to daj znac to dam zdjecia co i jak

Cytat:
iGo8

A probowales Igo 2006 lub MioMap - sa instalaki tylko do przezucenia na karte, mysle ze warto sprobowac
_________________
----------------------------------------------------------
Link do gier pod wince - GRY WinCe
Dlle i inne pliki systemowe - Pliki systemowe Win Ce
 
 
 
quatro 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Sty 2008
Posty: 9
Skąd: Nowa Sól
Wysłany: 2008-02-02, 21:15   

Luccas ustawiam i nic jeżeli możesz to proszę o zdjęcia
 
 
 
Luccas
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 591
Wysłany: 2008-02-02, 21:29   

Ok zrob ta:

1. Przed uruchomieniem TomToma wykasuj z folderu gdzie jest "Tomek" pliki (oczywiwscie jezeli sa):

ttmobile.bif
ttnavigator.bif
navigator.cfg

2. Uruchamiasz oczywiscie TomTomNavigator.exe, czy jak tam w zalenosci z ktorej wersji korzystasz

3. Reszta na zdjeciach i podpisy pod nimi (patrz na obrazki od konca !!!!)

Screen006.jpg
A dostaniesz info o stalelitach
Plik ściągnięto 18478 raz(y) 50,43 KB

Screen005.jpg
Przechodzi do mapy, zobacz na dole jest wskaznik slupkowy o sat. tam juz jest jedna kartka a bylem w budynku - kliknij na to
Plik ściągnięto 18478 raz(y) 19,37 KB

Screen004.jpg
powinna sie pojawic taka opcja jak na obrazkach: u mnie com7 i u ciebie moze byc inaczej wybierasz ten com (pierwszy z gory)
Plik ściągnięto 18480 raz(y) 55,37 KB

Screen003.jpg
predkosc ustawiasz na 4800
Plik ściągnięto 18480 raz(y) 52,59 KB

Screen002.jpg
Wybor rodzaju modulu GPS - wybierasz ten co na obrazku
Plik ściągnięto 18480 raz(y) 50,64 KB

_________________
----------------------------------------------------------
Link do gier pod wince - GRY WinCe
Dlle i inne pliki systemowe - Pliki systemowe Win Ce
 
 
 
quatro 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Sty 2008
Posty: 9
Skąd: Nowa Sól
Wysłany: 2008-02-02, 21:57   

:-( wywaliłem te pliki co podałeś i odpaliłem tt przy konfiguracji odbiornika GPS wybrałem co podałeś na zdjęciu. Ale ja nie mam com - 7 :cry: mam tak:
SC2440 USB Cable:
Serial Cable on COM1: i wybierałem to ale dalej nie widzi żadnych satelit.
wybrałem USB ... i też nic :-x

[ Dodano: 2008-02-02, 22:10 ]
Dodam jeszcze że na MapieMap w domu widzi 9 satelit więc nie mam problemu z odebraniem sygnału. :cry:
 
 
 
Luccas
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 591
Wysłany: 2008-02-02, 22:12   

Wybierz to co jest zakreslone na zolto - u ciebie moze sie roznic cyferka u u mnie jest 7 u ciebie moze byc 1 lub jakis inny port. Czyli wykasuj jeszcze raz te pliki zrob tak jak mowilem.

No chyba ze ten tomek nie widzi twojego portu wtedy sciagnij wyzsza werscje tomtoma - jest na forum .......

Untitled - 2.jpg
na zolto - wybiera ta linijke nie ta pod gdzie pisze cable - cyfra portu moze sie roznic w zaleznosci od urzadzenia
Plik ściągnięto 18469 raz(y) 18,19 KB

_________________
----------------------------------------------------------
Link do gier pod wince - GRY WinCe
Dlle i inne pliki systemowe - Pliki systemowe Win Ce
 
 
 
quatro 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Sty 2008
Posty: 9
Skąd: Nowa Sól
Wysłany: 2008-02-02, 22:19   

Nie idzie dzięki za pomoc, ściągam innego TT i zrobie tak jak podałeś. Jak zainstaluje to się odezwę.
 
 
 
livefr@g 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 86
Wysłany: 2008-02-02, 22:20   

Może warto wziąć pod uwagę (oczywiście po prawidłowym skopiowaniu i ustawieniu aplikacji ) że wredny TT potrzebuje do kilku minut na złapanie fixa.
_________________

 
 
adas01 
GPS instruktor



Pomógł: 19 razy
Dołączył: 02 Sty 2008
Posty: 559
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-02-02, 22:34   

quatro napisał/a:
w domu widzi 9 satelit

nie testuj w domu, w budynkach bywa tak, że łapiesz satelity albo i nie. przy oknie też odpada. musisz być pod gołym niebem żeby mieć 100% pewności co do satelit

a tu temat z linkami do AM4 bez instalacji: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=854
 
 
Luccas
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 591
Wysłany: 2008-02-02, 22:41   

Cytat:
do AM4
adasko nie machnal ci sie temat ? nie chodzilo o automape my tu o tomku gaworzymy :lol:
_________________
----------------------------------------------------------
Link do gier pod wince - GRY WinCe
Dlle i inne pliki systemowe - Pliki systemowe Win Ce
 
 
 
quatro 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Sty 2008
Posty: 9
Skąd: Nowa Sól
Wysłany: 2008-02-02, 22:51   

Zasysam AM co podałeś asas01, TT też nowego. Powgrywam na karty i będę testował pod gołym niebem ;-) skocze do auta po antenę co by go wzmocnić. :roll: :!:
 
 
 
adas01 
GPS instruktor



Pomógł: 19 razy
Dołączył: 02 Sty 2008
Posty: 559
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-02-03, 10:24   

Luccas napisał/a:
adasko nie machnal ci sie temat

ależ absolutnie nie, kolega quatro wspomniał na początku przy okazji coś o tęsknocie za AM4, proszę bardzo:
quatro napisał/a:
Powiem szczerze że przekopałem forum i tylko znalazłem AM4.1.2 ale instalke nie gotowca
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 19