Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-09, 21:18
Jak odblokować GOCLEVER 3535 ?
Autor Wiadomość
koal007 
azymut
koal007



Dołączył: 26 Maj 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-05-26, 22:46   Jak odblokować GOCLEVER 3535 ?

To nowy model Goclevera. Jestem zadowolony. Bardzo czuły gps. Daję trochę danych z pudełka bo nie ma nic nawet na stronie firmowej.

Przekątna wyświetlacza 3,5''
Wyświetlacz 320x240 pikseli / kolorowy / dotykowy
Procesor CPU Samsung
Częstotliwość pracy 400Mhz S3C2416
Wbudowana pamięć ROM 64 MB SDRAM
Pamięć wewnętrzna 2GB
Wyjście zewnętrzne 4 GB SD slot pamięci
System operacyjny Windows CE 5.0
Wbudowana mapa Polski Mireo viaGPS 3.0 Build 2.3.6961048 - może być.

Mi chodzi na SD Kingston Elite Pro 1GB. Zrzucanie danych na kartę szybsze niż na pamięć wewnętrzną.
Wbudowany odtwarzacz wideo - oceniam na bdb. Filmy avi. ok 700 Mb prawie się nie tną.

Tani chińczyk ale wygląda na trwałe gu...o.

Chciałbym w nim trochę pogrzebać ale nie wiem jak się do tego zabrać.
Pozdr.
_________________
Goclever navigator 3535
Dł 19, 54' 33.46'' E
Sze 51, 29' 30.64'' N
Ostatnio zmieniony przez koal007 2009-05-29, 21:39, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
retul
azymut


Dołączył: 25 Maj 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-05-27, 09:21   

witaj.
mam taka zabewke.
pamiec wewnetrzna nie 2 gb a 1gb!!!

troche nameczylem sie, ale udalo sie wejsc do windowsa.
do teczki MobileNavigator (w nawigacji) dadalem pare dodatkowych plikow. i dziala.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-05-27, 09:31   

retul napisał/a:
witaj.
mam taka zabewke.
pamiec wewnetrzna nie 2 gb a 1gb!!!

troche nameczylem sie, ale udalo sie wejsc do windowsa.
do teczki MobileNavigator (w nawigacji) dadalem pare dodatkowych plikow. i dziala.

Nie chwal się tylko podziel informacją dla potomnych. ;-) , oczekiwania były jasne:
koal007 napisał/a:
Chciałbym w nim trochę pogrzebać ale nie wiem jak się do tego zabrać.


A tak dla informacji, info z jednej ze stronek co do pamięci:

PARAMETRY TECHNICZNE GOCLEVER 3535

Typ urządzenia GPS
Przenośny zestaw do nawigacji GPS
Przekątna wyświetlacza 3,5 cala
Wyświetlacz 320x240 pikseli / kolorowy / dotykowy
Częstotliwość procesora 400 MHz
Wbudowana pamięć ROM 64 MB
Wbudowana pamięć RAM 2048 MB
System operacyjny Windows CE 5.0
Złącze zewnętrzne • czytnik kart SecureDigital

Może masz inny model ?
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
pado135
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Sty 2009
Posty: 305
Wysłany: 2009-05-27, 21:14   

Jak się sprawuje nowy Goclever . Czy idzie odpalić bez zwiechów AM.
 
 
koal007 
azymut
koal007



Dołączył: 26 Maj 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-05-28, 16:25   

Dzięki za zainteresowanie tematem.
Co do odblokowania 3535 to wydaje mi się, że większość informacji można znaleźdź na forum tylko trzeba trochę poszukać. To tylko "głupi" chińczyk więc da się go spokojnie obejść.
Ja też już wlazłem do Windowsa
Jak? (dla Retula):

- ściągamy ze strony głównej forum Apteczkę http://www.my-navia.pl/dl...tion=file&id=46 na dysk komputera.
- wypakowujemy do jakiegoś folderu
- rozpakuje się jako LEKI i plik rar
- wrzucamy rar do folderu LEKI (jest to też program wykonywalny pod windows CE)

- podłączamy 3535 do kompa przez port USB
- pojawia nam się nowe urządzenie o nazwie TFAT
- klikamy na nie i kopiujemy na dysk twardy komputera folder mobilenavigator (kopia bezpieczeństwa)
- kopiujemy do 3535 folder LEKI
- w folderze mobilenavigator zmieniamy nazwę mobilenavigator na inną np. mobilenavigator1
- kopiujemy z folderu LEKI plik explorer do folderu mobilenavigator
- zmieniamy nazwę pliku explorer na mobilenavigator
- odłaczamy 3535 od komputera
- właczamy 3535 i wciskamy GPS
- na dole pojawia się nam pasek Windows CE
- wciskamy start na pasku
- wybieramy polecenie Run następnie Browse, ResidentFlash, Leki, i mamy dostęp do programów z Apteczki.
- wybieramy polecenie Run następnie Browse, ResidentFlash, folder mobilenavigator, mobilenavigator1 aby uruchomić mapę naszej nawigacji
( sposobów na uruchomienie jest sporo więcej)
Proszę w tym temacie o bardzo konkretne i przejżyste informacje a nie zaśmiecanie wątku. Dziękuję Rentronowi za powielenie moich informacji z postu pierwszego i liczę na więcej ;).

pado 135 co to są zwiechy AM?

Dobra dość żartów. :-) Zadaję konkretne pytanka.

Zamieniłem mobilenavigator na explorera i mam pasek w 3535 ale po odpaleniu navi pojawia mi się ekran Main Menu a nie pulpit Windowsa CE. Jak to zmienić, bo to mnie nieźle wpienia !!!
Czy ktoś już wgrał na 3535 - Tom Toma lub Automapę.Jak to śmiga? Interesują mnie tylko opisy do najnowszych wersji bez instalacyjnych i zwitaminizowanych (bo szybciej).
(Jak będę miał czas to sam je wgram i podzielę się informacjami)
Czy jest może mapa Europy do wbudowanej mapy Mireo?
Czym różni się odblokowanie nawigacji od takiej grzebologii jaką urządzam.
(Doczytałem się, że lepiej navi nie odblokowywać bo tracimy gwarancję, Wystarcz ją tylko nieco ucywilizować by robiła mi co ja chcę.)
Czemu nie mogę odpalić filmu avi z Windows Media Playera dołączonego w Apteczce a z systemowego plajera mi śmiga? (nie mam kodeków czy co?, uruchamiałem plik 700Mb)
Jak uruchomić systemowy player, odtwarzącz muzyki, czy też Ebook'a z windowsa Ce?

Pozdro. :idea:

[ Dodano: 2009-05-29, 22:08 ]
Z tej stronki http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=4407 wgrałem na 3535 Tom-Tom 7.910.
Dzięki chris_m za super przejrzystą procedurę.
Wgrałem TomTom 7.910 (24.7 MB) i Eastern Europe 720.1803 - 136MB.
Tom-Tom sobie śmiga z karty. Ładnie się odpala. Czas wgrania mapy to około 6 sekund. Wszystkie funkcje chodzą. Pokrycie ekranu jest pełne i nic nie wyłazi poza ekran.

TYLKO jest jeden mały problem. Tom Tom nie komunikuje się z urządzeniem gps. Pojawił się komunikat [Brak urządzenia GPS]
Wszedłem w Menu główne Tom Tom, Zmień ustawienia, Pokaż stan GPS, Konfiguruj, Wybierz odbiornik GPS (ustawiłem na Wbudowany odbiornik GPS) i mam powyższy komunikat.
Coś już czytałem na forum na ten temat przy innych naviach i przy odpalaniu Tom Toma. Pewnie trzeba zmienić jakieś ustawienia, ale na razie nie mam czasu coby to sprawdzić.

Pozdr

[ Dodano: 2009-05-29, 22:46 ]
Już Tom Tom śmiga :mrgreen:
Jak będę miał czas to wrzucę procedurę i poprawię posta
_________________
Goclever navigator 3535
Dł 19, 54' 33.46'' E
Sze 51, 29' 30.64'' N
 
 
ziwoj
azymut


Dołączył: 14 Lut 2008
Posty: 4
Wysłany: 2009-06-16, 19:41   

Witam wpadło mi na chwile to urządzonko w ręce i wymajstrowałem takie menu dodatkowe , po wybraniu navigacji ukazuje nam się następne gdzie mamy do wyboru automapa igo lub mapamap .
Aby to zadziałało należy zamienic nazwe folderu mapy kturą mamy we residentflash z mobilenavigator na mobilenavigator1 a zawartość archiwum kopiujemy w jego miejsce dzięki temu będziemy mogli uruchomić oryginalną mapamap, igo wgrywamy do residentflash a automape na karte sd ,jeżeli ktoś chce inaczej to należy wyedytowac plik MobileNavigator\Ini\main.ini i zmienić ścieżki dostępu
Całość jest mojego autorstwa brać i kożystać
pod automapą jest ukryty buton który uruchamia explorera

http://rapidshare.com/fil...oclever3535.rar

menu3535.JPG
Menu GoClever 3535
Plik ściągnięto 20416 raz(y) 14,94 KB

 
 
Hosetarki
azymut


Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-06-23, 17:10   

Witam. Dołączam się do pytania kolegi: Zamieniłem mobilenavigator na explorera i mam pasek w 3535 ale po odpaleniu navi pojawia mi się ekran Main Menu a nie pulpit Windowsa CE. Jak to zmienić, bo to mnie nieźle wpienia !!!????????????????
Czy zna ktoś już na to radę?????????
 
 
rudolf36
Waypoint


Dołączył: 28 Paź 2008
Posty: 20
  Wysłany: 2009-09-15, 18:29   Jak Odblokować GOCLEVER GC-3535

Jak Odblokować GOCLEVER GC-3535 i wgrac AutoMape proszę o POMOC
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2009-09-15, 18:49   

Na karcie stwórz katalog MOBILENAVIGATOR, wkopiuj do niego Automapę a plik startowy EXE nazwij MOBILENAVIGATOR.EXE. Włóż kartę w slot, kliknij NAWIGACJA i voila :-)
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
kamdz
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Paź 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-10-12, 22:59   GC 3535 co z nim robić dalej?

Dziś otrzymałem GC 3535. Z tego co mówił sprzedawca to jest on odblokowany ;) Jak na niego teraz mogę wgrać Automape 5.5.3 i ewentualnie jakieś programy typu Paint albo gry typu pasjans? Od jakiegoś czasu przeglądałem wasze forum ale niestety o tym modelu jest mało informacji. Jaki pulpit do niego polecacie?

Mam kartę 512mb
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2009-10-13, 08:02   

Odblokowany, czyli startujesz z pulpitem Windowsa, czy jakimś pulpitem?
Jeśli tak, to z jakim?
O wgrywaniu AM poczytaj w dziale AutoMapa
_________________

 
 
kamdz
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Paź 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-10-13, 12:48   

startuje z pulpitem goclever (6 przycisków) i mapą Mireo.via GPS.3.0.Black.Edition.PL
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2009-10-13, 12:56   

Jeśli z fabrycznym pulpitem, to nie jest odblokowany. A jakie masz przyciski na pulpicie?

Program nawigacyjny jest w pamięci urządzenia? Dokładnie w jakim folderze - ResidentFlash/Mobilenavigator/Mobilenavigator.exe?

Czy masz w opcjach wybór programu startującego spod przycisku NAWIGACJA ?
_________________

 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-10-13, 15:54   

jacekp1313 napisał/a:
Czy masz w opcjach wybór programu startującego spod przycisku NAWIGACJA ?

Nie :-)
jacekp1313 napisał/a:
Jeśli z fabrycznym pulpitem, to nie jest odblokowany.

Moze mieć Windowsa po kliknięciu nawigacja.
Jak chcesz tak zrobić to skopuj explorer z apteczki do katalogu mobilenavigator na karcie. Zmień nazwę explorer na mobilenavigator (jak byłby już taki plik to go gdzieś skopuj na przyszłość, przyda sie do oryginalne mapy jak jest na sd).
Napisz co konkretnie chcesz zrobić. Inny pulpit, inna mapa??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
kamdz
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Paź 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-10-13, 19:50   

nie mam wyboru nawigacji.
folder jest na karcie
SDMMC/Mobilenavigator/Mobilenavigator.exe

Chciałbym mieć pulpit z wyborem nawigacji (np. mapamap i automapa) i jakiś programik do rysowania. Pulpit też może być inny ale to ewetnualnośc ;)

W jakim stanie mam podpinać navi do kompa i podczas ładowania przez usb? chodzi mi o suwak on/off i o to czy jak na ON to czy ma byc włączona czy "przyciszona"

Dzieki
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 13