Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Jakie mapy do tej nawigacji ?
Autor Wiadomość
qnick 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 44
Dołączył: 03 Maj 2008
Posty: 21
  Wysłany: 2008-10-01, 21:43   Jakie mapy do tej nawigacji ?

Jakie programy z mapkami oprócz Auto Mapy i MapyMap można wrzucić do tej nawigacji żeby chodziły na rozdzielczości 480x272. Mile widziane jakieś linki. Pozdrawiam


P.s. A moderator jak ten temat jest nie tu gdzie trzeba niech go przerzuci tam gdzie mu pasuje .
_________________
Akira 4301-A3 + SD Kingston 2GB

U520XL + President Oregon :)
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3457
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-10-02, 07:11   

qnick napisał/a:
A moderator jak ten temat jest nie tu gdzie trzeba niech go przerzuci tam gdzie mu pasuje .
Brakuje magicznego słowa... :mrgreen:
Moderator w zasadzie usuwa posty zamieszczone w niewłaściwym miejscu... :-(
Nawiązując do Twojej formy: uczestnik NIECH zamieszcza posty we właściwych działach.
Na szczęście tego postu ten przypadek nie dotyczy...
_________________

 
 
qnick 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 44
Dołączył: 03 Maj 2008
Posty: 21
Wysłany: 2008-10-02, 11:57   

Na szczęście tego postu ten przypadek nie dotyczy...[/quote]

Staram się aby tak było (znaczy potrafię czytać archiwum) i dzięki temu dużo się stąd dowiedziałem :-D
_________________
Akira 4301-A3 + SD Kingston 2GB

U520XL + President Oregon :)
 
 
darpab
azymut


Dołączył: 01 Maj 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-05-11, 09:18   

qwerter napisał/a:
Fajna sprawa... właśnie skopiowałem samą mapkę... kluczyk zrobiłem... i teraz mam do wyboru, do koloru! odpowiednio zmieniać mapki i można porównywać która lepsza...
dzięki za link...


Jestem świeży w tych sprawach. Dlatego proszę o pomoc bardziej wtajemniczonych aby krok po kroku pomogli mi zainstalować jakieś mapy na mojej nawi. Na razie jestem z siebie dumny bo odblokowałem swoją Akirkę MM4301 ,ale mam wgraną tylko mapę GDE mapamap, która jest b. mało dokładna.
Proszę o poradę jak wgrać AM i ewentualnie inną.Chodzi mi głównie o Polskę ale gdybym miał całą europę byłoby super. Mam kupioną kartę 2GB I chciałbym mieć te mapy na niej a oryginalną na karcie 1GB która była kupiona wraz ze sprzętem. Chyba że można przenieść tą mapę na pamięć nawi a kartę wykorzystać na coś innego.
Proszę o cenne wskazówki ....pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18870
Wysłany: 2009-05-11, 10:40   

Po pierwsze: zarejestruj posiadaną Mapęmap w Imagisie - jak uszkodzi się mapa lub coś w tym stylu, będziesz mógł ja darmowo pobrać, a i sprawdzisz możliwości aktualizacji w sklepie .

Po drugie: instalacja AutoMapy opisana została rewelacyjnie przez renrona w tym poście: http://www.my-navia.pl/vi...ukcja+automapa. A pobierzesz ją stąd: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=7126 (wersja 5.3, bo na nową 5.5.1 wszyscy narzekają)

Po trzecie: oryginalną kartę z MapąMap pozostaw nienaruszoną, ew. dograj inne programy(gry lub użytkowe - np kalkulator z przelicznikiem walut ), inne mapy wgrywaj na drugą - AM z całą Europą to ok. 1,8GB.
_________________

 
 
rsh
azymut


Dołączył: 23 Maj 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-05-23, 22:30   command

Witam dzien dobry......czy moge sciagnac aktualna mape polski do nawigacji command w moim m-sie???jesli tak to skad i jak..bo robie to pierwszy raz...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18870
Wysłany: 2009-05-24, 21:33   

Mapę PL do jakiego programu nawigacyjnego?
O mapach czytaj tu: http://www.my-navia.pl/index.php?c=21
_________________

 
 
rsh
azymut


Dołączył: 23 Maj 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-05-24, 23:25   

comand APS 50 M-s W-211 2004r....nie wiem czy o to chodzilo..???
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18870
Wysłany: 2009-05-25, 06:50   

Najpierw sprawdź w instrukcji lub na stronie producenta ( http://www.mercupgrades.c...category-2.html ), czy w ogóle taka mapa jest dostępna i czy istnieje mozliwośc dogrywania map, czy też musisz dokupić oryginalną płytę CD/DVD z softem.
Wykorzystaj też google (np. TUTAJ )
_________________

 
 
rsh
azymut


Dołączył: 23 Maj 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-05-26, 11:14   

jacek dzieki ze te namiary...troche mi sie oswiecilo..ale widze ze to nie jest taka prosta sprawa...z tego co wiem to ja mam mape polski ale nie oryginalna no i nie aktualna...to by swiadczylo ze mape mozna dogrywac...tylko co dalej....??? :roll:
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18870
Wysłany: 2009-05-26, 11:20   

Sklep: http://www.navicd24.de/sh...Path/91_114_832 (300euro)
albo http://softsales.us/index...sc&progid=12297 (15$)
Alternatywa: torrenty, osiołek, Biedronka :mrgreen:
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10