Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
tt - skrypt do odmrażania
Autor Wiadomość
monk77 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Maj 2008
Posty: 13
  Wysłany: 2008-09-04, 01:45   TT7 - zawieszanie sie

Witam wszystkich

Mam taki problem (przeszukalem forum, ale nic nie znalazlem)
Uruchamiam na Akirze 3512 TT7, niestety w przypadkowym momencie i nie zawsze aplikacja sie zawiesza (tylko TT7). Jak juz ruszy wszystko dziala poprawnie. Jesli nastapi zwis wystarczy ze wylacze akire i wlacze spowrotem w tym momencie TT7 dziala dalej.
Zawieszanie nastepuje na roznyh mapach (europa wschodnia, zachodia, de_au_ch), zmienilem karte pamieci na inna, mieszalem z przydzielaniem pamieci tez bez skutku.
Wczesniej mialem TT6 i wszystko bylo OK

Moze ktos ma jakis pomysl co z tym zrobic ?
Pozdrawiam
Przemek
 
 
creams 
Waypoint


Wiek: 33
Dołączył: 17 Maj 2008
Posty: 75
Wysłany: 2008-09-04, 11:26   

probowales zwiekszyc pamiec urzadzenia w ustawieniach?
 
 
monk77 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Maj 2008
Posty: 13
Wysłany: 2008-09-04, 12:43   

creams napisał/a:
probowales zwiekszyc pamiec urzadzenia w ustawieniach?


tak :-|
nie pomoglo
najciekawsze jest to, ze tylko krotko po starcie TT sie moze zawiesic, jesli przejdzie faze poczatkowa, to pozniej dziala ok.
 
 
creams 
Waypoint


Wiek: 33
Dołączył: 17 Maj 2008
Posty: 75
Wysłany: 2008-09-05, 17:16   

prosze sprawdzic temat kolegi @pindur w temacie TT 7 splash - wyglad i oszczednosc pamieci
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-09-05, 22:06   

monk77, przeczytaj to ---> http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=34587#34587 , ściągnij i spróbuj u siebie. Powinno pomóc.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
monk77 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Maj 2008
Posty: 13
Wysłany: 2008-09-07, 13:20   

Wedrowca napisał/a:
monk77, przeczytaj to ---> http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=34587#34587 , ściągnij i spróbuj u siebie. Powinno pomóc.


Bardzo dziekuje :-)
DZIALA :!: nie wiem dlaczego ale dziala !!!
Od wczoraj wlaczam i wylaczam TT i ani razu sie nie zawiesil
 
 
jarekm
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Lip 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-09-07, 13:34   

Witam po wgraniu tej paczuszki,z pliku TT-Run.exe włącza mi się bateria co zrobić by wszystko grało.Dzięki
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-09-07, 14:07   

monk77 napisał/a:
Bardzo dziekuje
DZIALA

Cieszy mnie to niezmiernie :-) . Po prostu sprzęt nie przechodzi w stan jakby uśpienia to i się nie wiesza :-)
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
sebstan78
azymut


Dołączył: 10 Wrz 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-09-10, 16:04   

jarekm napisał/a:
Witam po wgraniu tej paczuszki,z pliku TT-Run.exe włącza mi się bateria co zrobić by wszystko grało.Dzięki

U mnie to samo proszę o pomoc :?:
Jakim programeme otworzyć ten TT-run.exe, żeby podmienić ścieżkę?
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-09-10, 23:32   

sebstan78 napisał/a:
Jakim programeme otworzyć ten TT-run.exe, żeby podmienić ścieżkę?

Tam nic nie grzebiesz! Zmianę robisz w pliku "*.MSCR", bo to jest skrypt.
jarekm napisał/a:
po wgraniu tej paczuszki,z pliku TT-Run.exe włącza mi się bateria

Jak mam to rozumieć? :shock:
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
sebstan78
azymut


Dołączył: 10 Wrz 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-09-12, 08:53   

jarekm napisał/a:
po wgraniu tej paczuszki,z pliku TT-Run.exe włącza mi się bateria
Jak mam to rozumieć?

Po uruchomieniu TT-run.exe na chwilę widać, jak zmieniają się ustawienia w panel control w power. Nie uruchamia się automatycznie TT, jakby program nie wykonywał ostatniego wiersza ze skryptu
#start TT
Run("\StorageCard\TT7\TomTomNavigator.exe")
Jednak uruchomienie TT później poprzez TomTomNavigator.exe powoduje, ze program też działa i się nie zawiesza.
Dzięki za pomoc. może tylko muszę zmienić ścieżkę dostępu do TT. Sprawdzę dzisiaj.
:-D
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-09-12, 12:53   

sebstan78 napisał/a:
Po uruchomieniu TT-run.exe na chwilę widać, jak zmieniają się ustawienia w panel control w power. Nie uruchamia się automatycznie TT, jakby program nie wykonywał ostatniego wiersza ze skryptu
#start TT
Run("\StorageCard\TT7\TomTomNavigator.exe")

No prosta sprawa. Czy ścieżkę do TT masz odpowiednią u siebie? Bo wystarczy, że bedziesz mieć Tomtoma gdzie indziej (a na pewno tak jest) i TT Ci nie ruszy. Dlatego ostatnia linie należy zmodyfikować samemu wskazując miejsce "siedzenia: Tomtom-a u siebie w nawigacji. Wszystko jest dobre, tylko u siebie czegos nie zmieniłeś :-)

Według tej linii któa jest na końcu skryptu widać, że:
- program jest na karcie SD któa ma nazwę "StorageCard"
- Tomtom znajduje się na karcie SD w katalogu "TT7"
- plik startowy Tomtoma ma zmieniona nazwę na "TomTomNavigator.exe"
Tak jest u mnie. Zrób to tak, jak jest u Ciebie i wszystko zadziała :-)
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
sebstan78
azymut


Dołączył: 10 Wrz 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-09-12, 14:08   

znalazłem problem i rozwiązanie:
powinno u mnie być w scrypcie:
#start TT
Run("\StorageCard\TT7\TomTom Navigator.exe")
a było:
#start TT
Run("\StorageCard\TT7\TomTomNavigator.exe")
ta jedna spacja między TomTomNavigator decydowała, że się nie uruchamiał program. teraz wszystko działa.
Dziękuję za pomoc
Pozdrawiam.
 
 
larynx
azymut


Dołączył: 09 Gru 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-12-10, 21:49   Jak utworzyć skrypt

Witam

Mam wielką prośbę proszę łopatologicznie wytłumaczyć jak utworzyć skrypt który będzie uruchamiał TT.
Chodzi mi o to czy tworzymy go na karcie czy na Larku, Czy z poziomu PC czy Larka no i w jaki sposób go utworzyć?
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-12-10, 21:58   

Łopatologicznie masz wyjaśnione przeze mnie 3 posty wyżej. Jaśniej sie nie da.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 9