Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 09:50
Becker 7929 (model Ferrari) + Automapa
Autor Wiadomość
markoos 
azymut


Dołączył: 02 Cze 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-06-02, 11:00   Becker 7929 (model Ferrari) + Automapa

Witam
Mam możliwość kupna nawigacji Beckera 7929 (model Ferrari) I własnie mam go w domu aby go troche potestowac przed kupnem. Powiem szczerze że wgrana tam mapa w Polsce spisuje sie fatalnie.
Wiec chcialem zainstalowac Automape.
Probowalem rowniez połączyc sie za pomocą AS (ale go nie widzi). Napisalem wieć do serwisu i tam mi odpowiedzieli ze ten model nie łączy sie za pomocą Activesync'a a także że Beckery chodzą tylko na oryginalnych mapach navigon. Czy to prawada że nie da sie wgrać do niego Automapy?

Pozdrawiam
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-06-02, 11:08   

Czy to nie jest podobny model :
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=9835
_________________

 
 
markoos 
azymut


Dołączył: 02 Cze 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-06-15, 17:56   

Niestety nie :(

Szukałem własnie pod tym względem, że może jakis z modeli jest podobny.
W serwisie też o to pytałem. To powiedzieli mi jedynie że model 7929 oraz 7916 maja wspolną ceche - Nie widzi ich Activesync.

Szukałem na roznych forach własnie jakiś informacji o tym modelu Ferrari, ale nigdzie w sumie nic nie ma. Bardzo mało popularny.

Probowalem jeszcze zrobić tak zeby wsadzić karte SD, wejsc do WinCE i odpalic automape ze Storage Card... ale tez nie idzie :/


Ma ktos jeszcze jakies pomysły jak uruchomic AM na tym BECKERZE, bo nawigacja sama w sobie jest bardzo fajna i szkoda żeby sie marnowala i lezała na półce ;)
 
 
bociangsm 
azymut


Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 4
Skąd: szczecinek
Wysłany: 2010-05-27, 17:28   BECKER 7929 FERRARI AUTOMAPA

Witam
Panowie trafiła mi się taka nawigacja na wgranie AM. Wrzuciłem AM 6.20 na SD, podmieniłem plik mnavdce w urzdzeniu, ale nawigacja nie startuje. Nic się nie dzieje po naciśnięciu nawigacji. Wiem ze odblokować można przez wejście do ustawień - informacje - i kliknąć 4 razy na logo navigona. Najgorsze że nie ma złącza USB, ma wejście duże USB, ale jako wejście na pendrive itp, a od dołu ma wejście szerokie jak ze starego telefonu samsung. Odblokowując dostęp do windowsa i wchodząc na kartę SD żeby odpalić AM pokazuje informacje "WCEaM IS NOT A VALID WINDOWS CE APLICATION" . Może walczył ktoś z tym i sobie poradził z odpaleniem AM? Pozdrawiam i dziękuje

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-05-27, 20:23 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
 
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-05-27, 18:14   

Ktoś próbował i też bez odzewu :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...ht=7929+ferrari :roll:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
kikikiki21
azymut


Dołączył: 24 Lip 2009
Posty: 3
Wysłany: 2010-08-25, 09:45   

ostatnio bawilem sie ta navi i udalo mi sie zainstalowac automape w wersji 5.5.3 z witaminka "plikowa" bez patchera. Przy instalacji zaznaczylem wersje Windowsa 4.2. Po instalacji i pocukrzeniu mapka zadzialala..!
 
 
Sirius1987 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Sie 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-09-20, 21:32   Automapa na Becker Traffic Assist Pro Ferrari 7929

Witam serdecznie. Jestem czytelnikiem forum od dwóch lat. Moja aktywność na forum była znikoma, bo zawsze już istniejące posty pomagały mi w rozwiązywaniu problemów ze sprzętem nawigacyjnym. Tym razem jest jest troszkę gorzej. Od kilku dni walczę z zainstalowanie auto mapy na Beckerze 7929 (ferrari) niestety z problemami. Każda nowa wersja AM podczas próby uruchomienia wskazuje na niepoprawną aplikacje dla danego windows (urządzenie posiada win ce 5 bulid 1400). Próbowałem wiele sztuczek łącznie z wykorzystaniem programu Executabilitycheck ale dany Windows jest bardzo oporny na ten program nawigacyjny (podobnie jak na IGO 8). W akcie desperacji napisałem nawet do oficjalnego działu pomocy technicznej AM ale panowie nie mieli ochotę na podjęcie tematu tłumacząc się brakiem możliwości testu na danym typie urządzenia. Jedyne co udało mi się ustalić to to że na danym sprzęcie można uruchomić AM w starszej wersji np 5.5.1 ale poprzez plik EXE Windowsa Ce4.2. Niestety jedyna wersja jaką mogłem pobrać do testu to gotowiec który po modyfikacjach jest niestabilny i skutecznie się zawiesza. Dlatego też bardzo proszę o jakiekolwiek sugestie w sprawie uruchomienia AM a w ostateczności re upload programu w wersji 551 z Mapą PL (najlepiej instalacyjna wersja z odrobiną słodyczy). Pozdrawiam
 
 
CR7
[Usunięty]

Wysłany: 2010-09-20, 21:41   Re: Automapa na Becker Traffic Assist Pro Ferrari 7929

Sirius1987 napisał/a:
Jedyne co udało mi się ustalić to to że na danym sprzęcie można uruchomić AM w starszej wersji np 5.5.1 ale poprzez plik EXE Windowsa Ce4.2


Chyba jednak masz windowsa CE 4.2
Zainstaluj jakąś nowszą ale zaznacz CE 4.2
Jak bedziesz potrzebował archiwalne wersje AM to służe.
Na PW
Ale najpierw zobacz czy twoje urządzenie nie ma win ce 4,2

http://www.my-navia.pl/vi...p=225780#225780
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-09-20, 21:59   

Sirius1987 napisał/a:
Od kilku dni walczę z zainstalowanie auto mapy na Beckerze 7929 (ferrari) niestety z problemami. Każda nowa wersja AM podczas próby uruchomienia wskazuje na niepoprawną aplikacje dla danego windows

I nie ma co się dziwić takiemu komunikatowi skoro próbujesz uruchomić AutoMapę dla innego systemu, Win CE 5.0 to nie to samo co Win CE 4.2

Sirius1987, Becker Traffic Assist Pro Ferrari 7929 jest na Win CE 4.2 i taki system powinieneś zaznaczać przy instalacji, próbuj najnowszą wersję, a nie jakieś archiwalne.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
Ostatnio zmieniony przez renron 2010-09-20, 22:02, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sirius1987 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Sie 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-09-20, 22:02   Re: Automapa na Becker Traffic Assist Pro Ferrari 7929

pawel_1980 napisał/a:
Sirius1987 napisał/a:
Jedyne co udało mi się ustalić to to że na danym sprzęcie można uruchomić AM w starszej wersji np 5.5.1 ale poprzez plik EXE Windowsa Ce4.2

Chyba jednak masz windowsa CE 4.2
Zainstaluj jakąś nowszą ale zaznacz CE 4.2
http://www.my-navia.pl/vi...p=225780#225780


Niestety urządzenie bankowo ma windowsa 5. (specyfikacja producenta, instrukcje z pudełka, naklejka na sprzęcie, informacje z systemu na urządzeniu itp...)

Instalowanie (poprzez czytnik bo innej drogi nie ma) wersji 6 i ich aktualizacji we wszystkich kombinacjach (dla windows ce42, CE5, CE5 + podmianka EXE od Ce42 i wiele wiele innych) nie pomaga. Po kilku godzinach sprawdzania, dogrywania bibliotek itp poddaje się chyba :P
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-09-20, 22:04   

Sirius1987 napisał/a:
Niestety urządzenie bankowo ma windowsa 5. (specyfikacja producenta, instrukcje z pudełka, naklejka na sprzęcie, informacje z systemu na urządzeniu itp...)

No to jest jakiś dziwoląg :shock:

Cytat z innego tematu dotyczący tego modelu:

"ostatnio bawilem sie ta navi i udalo mi sie zainstalowac automape w wersji 5.5.3 z witaminka "plikowa" bez patchera. Przy instalacji zaznaczylem wersje Windowsa 4.2. Po instalacji i pocukrzeniu mapka zadzialala..!"
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Sirius1987 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Sie 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-09-20, 22:20   

renron napisał/a:

No to jest jakiś dziwoląg :shock:


Zasadniczo lubię dziwolągi w rozumieniu bardziej ambitnych tematów niż uruchomienie AM na Larku 4.31 :mrgreen: ale przez tego to chyba przegram zakład z właścicielem...
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-09-20, 22:29   

Dopisałem wyżej cytat z innego tematu, ponoć AM 5.5.3 ruszyła na tym modelu z plikiem dla Win CE 4.2
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Sirius1987 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Sie 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-09-20, 22:39   

renron napisał/a:
Dopisałem wyżej cytat z innego tematu, ponoć AM 5.5.3 ruszyła na tym modelu z plikiem dla Win CE 4.2


Dziękuje za zainteresowanie i szczere chęci ale podejrzewam że różnice pomiędzy 5.5.1 o którym wspomniałem w pierwszym poście a 5.5.3 nie są spore. Pozdrawiam
 
 
ksei
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Paź 2008
Posty: 100
Wysłany: 2010-09-21, 07:17   

Witam!
Potwierdzam informację: ten model Beckera ma Windowsa CE 4.2. Ostatnia wersja Automapy jaką udało mi się uruchomić to 5.3.3. I nie ma na razie mocnych.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10