Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-06-09, 22:45
MIO Moov 200 - próba reanimacji
Autor Wiadomość
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2013-03-22, 10:32   

Mio musi być sformatowana. Jeśli nie ruszyła aktualizacja softu ze strony mio to można spróbować po sformatowaniu odłączyc mio od pc i je zrestartować ale tak jak napisałem wcześniej jedne wstają inne nie. Jęśli zdecydujesz się na restart mio po sformatowaniu musisz liczyć sie z tym że mio może się już nie uruchomić. Nie wiemy co było w nim robione i w jakim stopniu uszkodzona jest pamięć. W przypadku mio w którym nie było dłubane w sofcie po resecie na mio tworzą się dwa pliki paths.xml i device.xml i wtedy aktualizacja idzie bezproblemowo. Czy zakładka zainstaluj ponownie soft na mio była podświetlona na czarno czy na szaro ? jak długo czekałeś ?
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
byczynho
Waypoint


Dołączył: 14 Sty 2012
Posty: 26
Wysłany: 2013-03-22, 16:17   

Po tym jak navi wstała po uwaleniu nie chciała się włączyć mapa, cały czas widniała animacja połączenia z komputerem. Tak więc podmieniłem pliki z navi na te z backup'u od któregoś z forumowiczów. Nawigacja działa ale nie chce się odblokować :(


Uploaded with ImageShack.us

[ Dodano: 2013-03-22, 16:20 ]
A jeszcze pytanie, która wersja mio? ja mam v1.2.3.49
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2013-03-22, 22:02   

byczynho napisał/a:
ja mam v1.2.3.49

A co to za wersja miomap? Gdzie to sprawdzałeś?
Najnowsza miomap to chyba 2.5.6.xxxx .
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
byczynho
Waypoint


Dołączył: 14 Sty 2012
Posty: 26
Wysłany: 2013-03-23, 12:59   

Nie zrozumiałeś mnie :D to nie jest wersja miomapy tylko wersja MioMore Desktop.
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2013-03-23, 13:05   

A po co Ci ten program? Backup wgrywasz dostępny w internecie i jeżeli to oryginał to do pliku mapy dodajesz plik enkrypted, jeżeli program posłodzony plik licencji dekrypted. Jeżeli chodzi o odblokowanie to zmieniasz wpis w pliku appstarupsec.ini będący w folderze miomap lub kopiujesz pliki na kartę i odblokowujesz z karty żeby nie zaśmiecać nawi.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2013-08-13, 19:25   

Trafił wczoraj w moje ręce M200 wiszący na ekranie połączenia z kompem - wysiadł znajomemu w czasie jazdy
Po połączeniu z kompem widać było tylko plik device.xml, a na karcie kilkadziesiąt MB plików
Kilka wersji MMD nie zadziałało, dopiero po połączeniu przez MioMore Desktop v.7.30 pojawił się folder Program Files. Ale podczas wgrywania kopii TotalCommander się zawiesił (MMD nie dawał rady wgrac kopii) i teraz po włączeniu widzę "Appstartupsec.exe has performed an illegal..." i na tym się kończy.
Chyba trup.

[ Dodano: 2013-08-23, 19:42 ]Rozładowanie akumulatora ani odpięcie nie pomogło.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
szczuru 
azymut
eŁDeZet Ma(j)ster



Wiek: 30
Dołączył: 01 Wrz 2010
Posty: 4
Skąd: Uć
Wysłany: 2013-11-28, 01:11   Mio M200 ciągły ekran USB

Witam mam problem z w/w nawigacją. Po włączeniu wyświetla się automatycznie ekran USB (po splash screenie).




Po podłączeniu kabla usb następuje restart i znów się pojawia ten ekran - pc wykrywa navi jako dysk wymienny (a raczej jej kartę SD). Reset nie pomaga. Wgrywanie nowego WinCE także nie :/ Fabrycznie navi miała fw w wersji cobia_300_32_eeu_v1.00.0028. Po wgraniu starszego fw (18) nie ma żadnej zmiany po za numerkiem FW podczas uruchamiania (nadal pojawia się automatycznie ekran usb). Po graniu nowszego FW (30) następuje brick (po uruchomieniu mam tylko losowe kropki na ekranie) ale menu serwisowe działa. mogę uruchomić dowolną aplikację jako auto.exe ale nie mam już pomysłu jak przywrócić navi do życia :(
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2013-11-28, 07:06   

Spróbuj sposobów z wątku, do którego dołączyłem Twój post.
A może jakieś zwarcie w gnieździe USB i sprzęt wykrywa połączenie z kompem?
_________________

 
 
szczuru 
azymut
eŁDeZet Ma(j)ster



Wiek: 30
Dołączył: 01 Wrz 2010
Posty: 4
Skąd: Uć
Wysłany: 2013-11-28, 13:35   

Problem już rozwiązany :) Połączenie ActiveSync powróciło (okazuje się, że go nie było) gdy wrzuciłem na navi kopię oryginalny plików, które znalazłem gdzieś na Chomiku (między innymi słynne path.xml). Co prawda MioMap zawieszał się na starcie ale zamiast MioMap wrzuciłem jakieś menu + AutoMapę i wszystko działa elegancko :)

PS. ma ktoś z was może namiary na kopię oryginalnej płytki do tego Mio? Ciekawy jestem jak ta navi działa fabrycznie, więc przywrócił bym cały FS używając MioMore z CD, ale niestety płytka zaginęła :/
 
 
gartur
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Gru 2011
Posty: 9
Wysłany: 2013-12-04, 13:41   Re: Mio 200 n177

tomekch973 napisał/a:
Witam.
Dostałem dzis nawigacje, a dokladnie Mio N177 - nie mam karty pamieci w zestawie.
Problem polega na tym ze nawigacja nie chce wystartowac - pokaze na filmiku.:
Cytat:
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be
po podlaczeniu do pc w dysku o nawzie: Mio Device znajduje sie tylko:
Obrazek

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2013-02-23, 15:28 ]
Poprawiłam link do filmiku.


Witam, mam ten sam problem czy da się coś z tym zrobić a jak tak to proszę o dobre rady ;-) .
 
 
MARIO-DRIVER 
azymut


Wiek: 38
Dołączył: 07 Gru 2013
Posty: 3
Skąd: SLASK RADLIN
Wysłany: 2013-12-07, 16:52   mio n177

[Process1]
RelativePath=FALSE
ProcessFile=\Program Files\Unlock\PNADesktop.exe
ProcessCmdLine=
ProcessDbgFile=
ProcessDbgCmdLine=
MaxRestarts=3
Major=TRUE
WindowName=PNADesktop
MaxCloseMessages=10
LockedRelativePath=False
LockedProcessFile=Program Files/MioMap/MioMap.exe
LockedWindowName=MioMap

TU WYDAJE MI SIE ZE JEST WSZYSTKO OKI JAK POWINNO
JAK JEST JAKIS SPEC OD TEGO MODELU PROSZE O POMOC
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2013-12-07, 17:07   

Po pierwsze - masz połaczenie z komputerem i możesz zmienic appstarupsec,ini?
Po drugie - masz plik appstartupsec.ini, czy appstartupsec.ini.txt?
Po trzecie - czy plik PNADesktop.exe masz tam, gdzie wskazałeś?
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-12-07, 17:21, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
MARIO-DRIVER 
azymut


Wiek: 38
Dołączył: 07 Gru 2013
Posty: 3
Skąd: SLASK RADLIN
Wysłany: 2013-12-07, 17:20   

jacekp1313 napisał/a:
Po pierwsze - czy plik PNADesktop.exe masz tam, gdzie wskazałeś?
Po drugie - masz połaczenie z komputerem i możesz zmienic appstarupsec,ini?
Po trzecie - masz plik appstartupsec.ini, czy appstartupsec.ini.txt?



wiec tak
1 pandesktop jest tam gdzie wskazalem
2 mam polaczenie z kompem i moge zminic tylko juz niewiem co moge zminic i gdzie zajrzec
3 nie rozumie trche jestem zielony jak tabaka w tym temacie moge porobic jakies zrzuty jak to ulatwi sprawe
_________________
MARIO-DRIVER
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2013-12-07, 17:24   

ad3 Włącz pokazywanie rozszerzeń plików i napisz, jaka nazwe widzisz

Spróbuj zmienić wpis na
Kod:
[Process1]
RelativePath=False
ProcessFile=\Program Files\Unlock\PNADesktop.exe
ProcessCmdLine=
ProcessDbgFile=
ProcessDbgCmdLine=
MaxRestarts=3
Major=TRUE
WindowName=MioMap
_________________

 
 
MARIO-DRIVER 
azymut


Wiek: 38
Dołączył: 07 Gru 2013
Posty: 3
Skąd: SLASK RADLIN
Wysłany: 2013-12-07, 17:40   

jacekp1313 napisał/a:
ad3 Włącz pokazywanie rozszerzeń plików i napisz, jaka nazwe widzisz

Spróbuj zmienić wpis na
Kod:
[Process1]
RelativePath=False
ProcessFile=\Program Files\Unlock\PNADesktop.exe
ProcessCmdLine=
ProcessDbgFile=
ProcessDbgCmdLine=
MaxRestarts=3
Major=TRUE
WindowName=MioMap



chodzi kolego wrescie sie zapalila wielke dzieki powiedz mi jeszcze jak zrobic by automapa 6.14 to wersjia bez instalki odpalala sie odrazu po zalaczeniu navi

[ Dodano: 2013-12-07, 17:51 ]
albo jak dodac ikone na pulpit z automapy

[ Dodano: 2013-12-07, 18:00 ]
zminilem sciezke na ;


[Process1]
RelativePath=False
ProcessFile=\Program Files\Navman\SmartST_CE\SmartST_CE
ProcessCmdLine=
ProcessDbgFile=
ProcessDbgCmdLine=
MaxRestarts=3
Major=TRUE
WindowName=MioMap

odpala sie automapa ale wyskakuje komunikat ze nie ma mapy w systemie co robic ????
_________________
MARIO-DRIVER
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 11