Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
TomTom - wersje 6.x
Autor Wiadomość
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 45
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1152
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-05-07, 14:47   

No szkoda... warto byłoby wiedzieć na przyszłość...
_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
gramofon3 
azymut


Dołączył: 06 Kwi 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-05-07, 16:24   

Witam ponownie i już odpowiadam.
Za radą kologi "Zwierzak 1077" usunąłem wszystkie dodane przeze mnie punkty POI-byly to tylko Mobile speedcams, stacje LPG i punkty WiFi w Niemcy, Czechy, Słowacja i Polska. POI pobrane z http://www.poiplaza.com/ wersja dla TT. Program wyraźnie przyspieszył, płynnie wyświetla mapę i pozycję, w której obecnie się znajduje. Niestety miałem tylko możliwość testowania na trzech krótkich, około 20 km odcinkach w Polsce.
Lecz po około 15 minutach wyskoczył błąd: Application Error (potem krótki tekst że TT.exe wykonał nieprawidłową operacje i zostanie zamkniety, jeżeli problem się powtórzy to skontaktuj sie...itd.) Exception: 0x80000002 Adress: 03F92424

Co Wy na to? co to za błąd? Jak w końcu jest z tą ilością POI?
Pozdrawiam.
 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 45
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1152
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-05-07, 23:00   

No popatrz - czyli coś jest jednak na rzeczy...

A że CI program wywaliło cóż... bywa... Czy robiłeś wtedy coś specjalnego? Czy tak sama z siebie siadł podczas nawigacji?

Jeśli sama z siebie - to przeinstalka powinna pomóc
Jeśli coś klikałeś - sprawdź też zawartość folderu, czy nie brak Ci plików, lub bibliotek dll.
_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
pindur
Waypoint


Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 19
Wysłany: 2008-07-15, 20:20   TomTom 6 na PNA 480x272 -dziala

Witam,

TomTom 6 ce na Navigon (Transonic 7000 480x272) ???? , wbrew utartym opiniom dziala.
Mysle ze na innych PNA z win ce5 o tej rozdzielczosci jest tak samo .
Sprawa jest banalna, kosztowala mnie jednak troche eksperymentowania.
Jutro zrobie probna jazde i jak kogos interesuje dam namiary.

Fotki : http://www.megaupload.com/de/?d=WI58IE5T

pozdrawiam

pindur
 
 
power_box 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Lut 2008
Posty: 33
Skąd: Wielkopolska
Wysłany: 2008-07-15, 21:50   

Witam.
pindur, daj namiary na tego Tomka 480x272, zapewne wielu miłośników >Heńka< będzie Ci bardzo wdzięcznych.
Pozdrawiam
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2008-07-18, 22:25   

Ja takze dolacze sie do prosby,nawet jesli tomek nie dziala na 100 %.


No napisz cos o szczegolach,prosimy.
Bo pekne z ciekawosci!
Ostatnio zmieniony przez mirko1 2008-07-19, 18:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Momi 
Waypoint


Dołączył: 10 Lip 2008
Posty: 26
Skąd: Sląsk
Wysłany: 2008-07-19, 18:45   

Dołaczam sie do prosby
_________________

 
 
pindur
Waypoint


Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 19
Wysłany: 2008-07-21, 12:01   

Hallo,

Moje male FAQ instalacji TT6.0 na PNA CE5 480x272

Wbrew utartym pogladom "ze sie nie da" ,Tomek w wersji 6.0 dziala na PNA o nominalnej rozdzielczosci 480x272 pod win CE5 na 100%.
Testowane na Transonic 7000 , powinno to tez sie sprawdzic na innych urzadzeniach tego samego systemu.
1. Dziala jednak tylko jedna wersja TT, ta podana w linku ponizej, inne nie znajduja map.
Jest to bezinstalacyjny gotowiec bez map na karte SD.Przed uruchomieniem nalezy rawdzic czy w katalogu windows znajduja sie pliki
WININET.DLL i WINSOCK.DLL , nie wszystkie PNA maja te dlle ,
jezeli nie ma , nalezy je wgrac ( odpowiednia wersje ).
Po uruchomieniu i skonfigurowaniu TT ,przy probie nacisniecia na ekran by wejsc w menu,
program wywala blad i zamyka sie .Powodem jest to , ze TT6 nie radzi sobie z rozdzielczoscia 480x272.
Ta rozdzielczosc jest uzywana tylko w PNA i wydaje mi sie ze jest to celowa blokada ,jako ze TT sprzedaje
tez swoje urzadzenia PNA z softem.A wiec trzeba uzyc mojego malego tricka ,by to obejsc.

2. Z podanego linka sciagamy sciagamy Nyditot.Virtual.Display i instalujemy go z PC przez activesync.
Konfigurujemy go zakladajac nowa konfiguracje o rozdzielczosci np 480x271 (nie uzywac ZOOM)
i kazemy mu ja uzywac jako standardowa , zapisujac ustawienia .Zmiana rozdzielczosci o jedna linie jest absolutnie niezauwazalna a
TomTomowi wastarcza to do normalnego dzialania.Przy prawidlowym skonfigurowaniu ,ustawienia Nyditota
nie gina nawet po miekkim resecie.

http://rapidshare.com/files/130416733/CE.rar.html
http://rapidshare.com/fil...keygen.rar.html
http://rapidshare.com/fil...wienia.rar.html
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2008-07-21, 22:07   

Cos nie radze sobie z tym programikiem Nyditot.Nie odpala mi tak jak na zdjeciach.
W zasadzie nie ukazuje sie okienko programu.
Moze jakas podpowiedz?
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3460
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-07-21, 22:26   

mirko1 napisał/a:
programikiem Nyditot
Podczas wędrówek na forum spotkałem się kilka razy ze stwierdzeniem, że był on przyczyną uwalenia nawigacji. :!:
Może ktoś inny podpowie Ci o co chodzi; ew. wrzuć do wyszukiwarki...
_________________

 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2008-07-21, 22:51   

Faktycznie!Juz trzy razy uwalilem sprzet tym programem i niczego pozytywnego nie osiagnalem!

Poczatkujacym odradzam!
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
pindur
Waypoint


Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 19
Wysłany: 2008-07-22, 12:34   

nie mialem nigdy problemu z tym progiem , tez na innych urzadzeniach , jezeli ci sie nie uruchama sprawdz go przez ExecutabilityCheck.exe , mozliwe ze jakiegos dlla- nie masz , to wlasnie caly urok systemow na CE.

Sprawdz czy w katalogu windows masz "aygshell.dll" , ona jest konieczna dla prawie wszystkich wgrywanych progow Jk nie ma dograj w odpowiedniej wersji
 
 
tatar42
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2008
Posty: 9
Wysłany: 2008-07-25, 17:49   

mirko1 napisał/a:
Faktycznie!Juz trzy razy uwalilem sprzet tym programem i niczego pozytywnego nie osiagnalem!

Poczatkujacym odradzam!

Witam. Mysląc że sobie poradzę wgrałem ten program do Manty 420 i chyba ją uwaliłem. Manta była odblokowana i system nie startuje, brak komunikacji. Pokazuje się jedynie okno startowe "MANTA GPS Navigation" i brak reakcji. Czy jest na to jakiś sposób czy tylko serwis ?
Pozdrawiam i proszę o pomoc ?
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2008-07-25, 18:03   

Ostrzegalem ja i harry,ale nie pomoglo!

Ja naprawiam taki objaw,wgraniem OS(operating system).
Jesli takowy posiadasz na Mante,to sprobuj.
Jesli nie,to chyba 9 nozka do masy!
Ale nagmerales sobie.

To kolejna przestroga dla niedowiarkow!

[ Dodano: 2008-07-25, 18:12 ]
Dodam jeszcze ze program Nydidot odpalilem, ale po kazdym restarcie wywolanym tym programem,system wisi!
Drivers naszego PNA nie sa chyba w stanie wykonac polecen tego programu!
Dlatego tak sie dzieje!

Zdecydowanie odradzam dalszych prob!!!!
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
tatar42
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2008
Posty: 9
  Wysłany: 2008-07-26, 10:41   

mirko1 napisał/a:
Ostrzegalem ja i harry,ale nie pomoglo!

Ja naprawiam taki objaw,wgraniem OS(operating system).
Jesli takowy posiadasz na Mante,to sprobuj.
Jesli nie,to chyba 9 nozka do masy!


Witaj i dzięki za pomoc. Jak po mnie widać głupich nie sieją sami się rodzą. Czy ten system można wgrać na laptopa lub innego PC i skąd go wsiąść. A może ta 9 nóżka do masy ???. Co radzisz - a może pozostaje tylko serwis ? Moje GG 1031486.
PS. Posłałem też wiadomość na PW.
Miłego dnia i pozdrawiam.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9