Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-21, 21:43
Garmin na windows CE 5
Autor Wiadomość
pbopbo1
azymut


Dołączył: 06 Kwi 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-04-06, 09:15   Garmin map i MIO 560

CYz komus chodyi GP Map na MIO 560 .
Nie moze wykryc wew. GPS.
Inne navi dzialaja.

Moze ktos pomoze.
_________________
pbo1
 
 
jank0
azymut


Dołączył: 20 Mar 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-04-06, 12:29   Re: Garmin map i MIO 560

pbopbo1 napisał/a:
CYz komus chodyi GP Map na MIO 560 .
Nie moze wykryc wew. GPS.
Inne navi dzialaja.

Moze ktos pomoze.


Należy wgrać dwa pliczki tekstowe do katlogu Garmin ....w tych plikach wpisać numer z key generatora
SW.UNL-odblokowanie GPS
GMAPSUPP.UNL-odblokowanie mapy
 
 
Orlando73
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Paź 2008
Posty: 9
Wysłany: 2008-11-23, 14:06   Garmin na windows CE 5

Czy chodzi komuś na Akirze Stadion poprawnie najnowszy garmin z mapą GPMapa 2008.3?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-01-25, 22:07, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
mysliwy 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Wiek: 42
Dołączył: 19 Kwi 2008
Posty: 38
Skąd: WGM
Wysłany: 2009-03-22, 20:49   Garmin Mobile XT 5.00.20w dla MIO i innych z WinCE5

Garmin Mobile XT for Windows CE v5.00.20w PL dla MIO C320/C520/C720 :

http://www.przeklej.pl/pl...xe-0013jd3j8bq4


Mapy :


Garmin City Navigator Europe 2011.10a NT odblokowana Polska:

http://rapidshare.com/fil...251110A_POL.rar



Wszystko działa, testowane na moim MIO C520, mapę kopiujemy do katalogu Garmin.

aktualizacja linków 04.05.2010
_________________
Myśliwy - GPS MIO C520 FEU + CB Uniden 520XL i gra muzyka.

MioMap 3.3 + Amigo + Primo + MioMap 2008 + AutoMapa + MapaMap Top + Mio Spirit + Garmin Mobile XT
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-01-21, 22:31, w całości zmieniany 8 razy  
 
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-22, 21:31   

Podziękowania piękne dla Ciebie :-)
Pobawimy się w testowanie ;-)
Ps.
Czy mapy dałoby radę umieścić na jakiejś alternatywie dla rapida?

[ Dodano: 2009-03-22, 22:24 ]
A u mnie klapa :-(
Po wejściu w katalog RunGMXT plik Garmin.exe ma wygląd nazwijmy to "pofalowanej kartki papieru" i klikanie w niego nic nie uruchamia :-(
Co robię źle?
Jeszcze raz dzięki myśliwy za mapy na innym serwerze.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
mysliwy 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Wiek: 42
Dołączył: 19 Kwi 2008
Posty: 38
Skąd: WGM
Wysłany: 2009-03-22, 22:36   

Dziwne u mnie działa, może chodzi o sposób odblokowania Twojego MIO, ja używam takiego prostego oprogramowania na karte SD z :

http://members.ziggo.nl/inekebu/mioarea.html

Zaznaczyłem plik do uruchamiania Garmin-a :

_________________
Myśliwy - GPS MIO C520 FEU + CB Uniden 520XL i gra muzyka.

MioMap 3.3 + Amigo + Primo + MioMap 2008 + AutoMapa + MapaMap Top + Mio Spirit + Garmin Mobile XT
Ostatnio zmieniony przez mysliwy 2009-03-24, 08:06, w całości zmieniany 5 razy  
 
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-22, 22:42   

Możliwe. Ja mam odblokowaną nawigacje MioPocketem. Ikona pliku Garmin.exe nie wygląda tak jak powinien wyglądać exe.
Np. pliki TaskbarHide.exe czy TaskbarShow.exe są ok
Co ciekawe gdy wchodzę w Twoja paczkę (bez rozpakowania) to Garmin.exe wygląda prawidłowo. Gdy rozpakuje i utworzy się katalog Garmin_MiO_C520_C720_mysliwy w nim niestety Garmin.exe zmienia wygląd :-( i nie odpala

[ Dodano: 2009-03-22, 22:57 ]
U mnie to co zaznaczyłeś ma nazwę tylko Garmin a reszta plików jest identyczna i nie rusza niestety :-(
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
zuber84cool
[Usunięty]

Wysłany: 2009-03-22, 23:11   

Wszystko działa świetnie niema problemu z instalacją

EDIT:
u mnie na odblokowanym urządzeniu odpala z Que.exe należy wejść w katalog Garmin/Apps/WM i odpalić plik Que.exe
Ostatnio zmieniony przez zuber84cool 2009-03-22, 23:17, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
mysliwy 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Wiek: 42
Dołączył: 19 Kwi 2008
Posty: 38
Skąd: WGM
Wysłany: 2009-03-22, 23:13   

Pobrałem i sprawdziłem dla pewności jeszcze raz, wszystko co wstawiłem.

Wywaliłem od siebie z karty SD katalog Garmin, potem wgrałem ten z uplaadu, dodalem mapę, oraz licencje i wszystko działa.

Jeśli możecie wgrywajcie pliki na karte SD, przez czytnik kart.
_________________
Myśliwy - GPS MIO C520 FEU + CB Uniden 520XL i gra muzyka.

MioMap 3.3 + Amigo + Primo + MioMap 2008 + AutoMapa + MapaMap Top + Mio Spirit + Garmin Mobile XT
Ostatnio zmieniony przez mysliwy 2009-03-22, 23:21, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-22, 23:16   

No a u mnie niestety nie :-(
Plik Garmin.exe nie uruchamia programu. Nic się nie dzieje, nawigacji nie zawiesza ale i nie rusza :-(
Nic, pobawię się jutro.
Jeszcze raz podziękowania myśliwy

[ Dodano: 2009-03-22, 23:23 ]
zuber84cool napisał/a:
EDIT:
u mnie na odblokowanym urządzeniu odpala z Que.exe należy wejść w katalog Garmin/Apps/WM i odpalić plik Que.exe

zuber84cool :-) dzięki serdeczne
Masz u mnie dużego "Kubusia" w najlepszym gatunku ;-)
Tym plikiem ruszyło :-)
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
mysliwy 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Wiek: 42
Dołączył: 19 Kwi 2008
Posty: 38
Skąd: WGM
Wysłany: 2009-03-22, 23:31   

A pokazuje się Wam w górnym lewym rogu, 5 kresek z zasięgiem GPS ?
_________________
Myśliwy - GPS MIO C520 FEU + CB Uniden 520XL i gra muzyka.

MioMap 3.3 + Amigo + Primo + MioMap 2008 + AutoMapa + MapaMap Top + Mio Spirit + Garmin Mobile XT
 
 
 
zuber84cool
[Usunięty]

Wysłany: 2009-03-22, 23:45   

Cybant napisał/a:
No a u mnie niestety nie :-(
Plik Garmin.exe nie uruchamia programu. Nic się nie dzieje, nawigacji nie zawiesza ale i nie rusza :-(
Nic, pobawię się jutro.
Jeszcze raz podziękowania myśliwy

[ Dodano: 2009-03-22, 23:23 ]
zuber84cool napisał/a:
EDIT:
u mnie na odblokowanym urządzeniu odpala z Que.exe należy wejść w katalog Garmin/Apps/WM i odpalić plik Que.exe

zuber84cool :-) dzięki serdeczne
Masz u mnie dużego "Kubusia" w najlepszym gatunku ;-)
Tym plikiem ruszyło :-)


Spoko,cieszę się że mogłem pomóc :mrgreen:
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-22, 23:52   

mysliwy napisał/a:
A pokazuje się Wam w górnym lewym rogu, 5 kresek z zasięgiem GPS ?

U mnie cały czas szuka urządzenia GPS i nie może znaleźć.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
mysliwy 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Wiek: 42
Dołączył: 19 Kwi 2008
Posty: 38
Skąd: WGM
Wysłany: 2009-03-23, 00:14   

To dlatego, że program nie został odpalony jak w opisie i ciągle będzie szukał urzadzenia GPS.

Aby łapał sygnal GPS program musi być odpalony tak : "Garmin\RunGMXT\Garmin.exe".

Przy tym uruchomieniu odpalane są dodatkowe skrypty do "emulacji" portu COM GPS.
_________________
Myśliwy - GPS MIO C520 FEU + CB Uniden 520XL i gra muzyka.

MioMap 3.3 + Amigo + Primo + MioMap 2008 + AutoMapa + MapaMap Top + Mio Spirit + Garmin Mobile XT
 
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-23, 08:33   

No to niestety u mnie z pliku Garmin.exe nie startuje :-(
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 12