Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-21, 21:43
Garmin na windows CE 5
Autor Wiadomość
mswiniuch 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Gru 2008
Posty: 8
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2009-03-23, 09:21   

Może jest to wina błędnych ścieżek dostępu do plików startowych w "Garmin.mscr". Ja mam NaviaII więc moje katalogi wyglądają przykładowo tak: RunWait("\SDMMC\Garmin\Apps\WM\que.exe"). W innych mogą wyglądać inaczej - w szczególności oczywiście nazwa karty pamięci - u mnie SDMMC.
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3470
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-03-23, 14:34   

Ja na swoim mio c250 jak odblokowałem tylko panelem 4 (elmo80) to też nie chciało się uruchamiać, a jak dodatkowo odblokowałem sposobem maxpl to garmin ruszył tylko w port splitterze ustawiłem jak ma się łączyć . Także podejrzewam że też zależy od odblokowania
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
lfanek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Mar 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-03-24, 23:08   

wrzuc to gdzies indziej bo "servere error"
 
 
arwil
Waypoint


Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 24
Wysłany: 2009-03-25, 09:05   

Jeżeli brakuje miejsca na karcie SD to można wykorzystać te mapy (w kawałkach):
http://peb.pl/1959902-post10.html
 
 
motyl
młodszy inspektor GPS
SG320


Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 13
Wysłany: 2009-03-25, 12:53   

link z programem niedostępny :/


ciekawe czy na SG320 odpali:]
 
 
 
pado135
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Sty 2009
Posty: 305
Wysłany: 2009-04-09, 15:43   Mapa z nawigacji Garmin na innym GPS-ie

Czy jest mozliwośc uruchomienia mapy z Garmina na innej nawigacji ale z WinCore 5.0 np. Navroad czy Blow ?
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-04-09, 16:18   

Jeśli rusza na Mio tak jak jest to opisane w tym wątku http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5412 to zapewne jest i możliwość na innych sprzętach z WinCE 5.0
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
pado135
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Sty 2009
Posty: 305
Wysłany: 2009-04-10, 21:18   

Dzięki za informację.
 
 
Regos
Waypoint


Dołączył: 27 Wrz 2008
Posty: 26
Wysłany: 2009-05-02, 16:48   Garmin nie widzi wbudowanego gpsa:/

Witam,
szukałem na forum rozwiązanie mojego problemu ,ale niestety nie znalazłem. Wiem że gdzieś jest ale no szukajka nie jest dla mnie łaskawa. Czy ktoś pomoże?
_________________
Pozdrawiam Cię elektro69
 
 
jejonek36
Waypoint


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 36
Wysłany: 2009-05-02, 19:11   

zmień ustawienia prędkości i portu GPS.Pomógł byś troszkę mówiąc co to dokładnie za sprzęt i o tym co masz w środku,jaki program??? To bardzo pomaga:-)
 
 
Regos
Waypoint


Dołączył: 27 Wrz 2008
Posty: 26
Wysłany: 2009-05-02, 19:52   

Sprzęt to akira 512, mapa Garmin Mobile XT. Próbowałem wszystkie możliwe porty i nadal nic.
_________________
Pozdrawiam Cię elektro69
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18829
Wysłany: 2009-05-02, 23:21   

Akira 512 - COM7; 4800 ( http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=38138#38138 )
_________________

 
 
kevin 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lut 2009
Posty: 8
Wysłany: 2009-05-27, 11:10   

znalazłem ten temat dziś i na Pentagramie poszło bez żadnego problemu (program i mapa z 1 postu)
uruchomiony wg instrukcji z 5 postu :) :mrgreen:

pozdrawiam
_________________
witam wszystkich :)
Moje hobby :)
http://www.jetphotos.net/...hp?userid=24861
http://www.skrzydla.org/photodb.php?user_id=37
 
 
dante67
azymut


Dołączył: 27 Maj 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-05-27, 18:07   

Witam!
Na mojej mancie program ruszył bez problemu, mam natomiast problem z mapą. Wgrywam ją do katalogu garmin i niestety program jej nie widzi. Co robię nie tak?
Pozdrawiam
 
 
januszek2245 
Navi Expert
januszek2245



Pomógł: 4 razy
Wiek: 45
Dołączył: 27 Kwi 2008
Posty: 274
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-05-29, 13:56   

Super działa na Navia nv45 i Lark Freebird 43.0.Bardzo dziękuję za wstawkę która jako jedyna odpaliła i złapała bezproblemowo sygnał gps nawet w domu.Zmieniony został tylko wpis z nazwą karty i uruchomiony portsplitter.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10