Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-21, 21:43
Garmin na windows CE 5
Autor Wiadomość
euphonic
młodszy inspektor GPS
Mio Moov M300 Poland


Dołączył: 05 Sie 2012
Posty: 12
Wysłany: 2012-08-06, 13:29   

Koledzy doceniam waszą pomoc, ale mówię że nie idzie!!!!
co mam zrobić wysłać któremuś z Was navi, żebyście sami się przekonali, żę nie idzie.
Sposób przez active sync odpada - bo mi nie łączy!
W du**ie mam odblokowywanie innym sposobem, nie mam nerwów na to.
Chciałbym zainstalować Garmina, ale też coś nie tak.
Przeczytałem to http://www.my-navia.pl/vi...der=asc&start=0
i jeszcze bardziej jestem zły, bo nic już z tego nie rozumiem.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2012-08-06, 13:32   

No to opisz dokładnie, jak instalujesz Garmina. oraz link, z którego go masz (pierwszy screen pokazuje, ze to wersja na inne urządzenia)
jeśli w 100% wg poradnika i nie działa, to znaczy, ze po prostu Garmin ta twoim Mio nie ruszy.

Potem napisz, jak go uruchamiasz
I jak Mio odblokowane

Plus dokłądne komunikaty, które widzisz przy próbie uruchomienia
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
euphonic
młodszy inspektor GPS
Mio Moov M300 Poland


Dołączył: 05 Sie 2012
Posty: 12
Wysłany: 2012-08-06, 13:53   

1. Sciągnąłem garmina stąd http://chomikuj.pl/verbat...armin+Mobile+XT
2. wypakowałem na pulpit folder o nazwie "garmin" a w środku to

3. wchodzę w mój komputer w MIO DEVICE


4. kopiuję tu cały folder "garmin"
5. w urządzeniu już mam


6. usuwam gmapbmap.img, zmieniam nazwe Garmin GPMapa 2010.30 [PL-3D] [ img] [ODBLOKOWANA]---gmapsupp.img na gmapsupp.img
7. odłączam navi od usb, restart i uruchamiam navi
8. wchodzę do folderu

uruchamiam garmin.exe i wyskakuje to ja sekunde i znika i znowu widać folder


PS aha automapa chodzi dobrze, tylko nie wiem jak zrobić skróty na pulpit
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2012-08-06, 13:59   

Co jeszcze jest w folderze RunGMXT
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2012-08-06, 14:03   

tu o skrótach na pulpit http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=25687 i tu http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=4019
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
euphonic
młodszy inspektor GPS
Mio Moov M300 Poland


Dołączył: 05 Sie 2012
Posty: 12
Wysłany: 2012-08-06, 14:22   

 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2012-08-06, 14:25   

Co masz w pliku garmin.mscr ?

[ Dodano: 2012-08-06, 14:35 ]
Prosze moda o wydzielenie częsci do wątku o garminie
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
euphonic
młodszy inspektor GPS
Mio Moov M300 Poland


Dołączył: 05 Sie 2012
Posty: 12
Wysłany: 2012-08-07, 19:24   

To mam
Kod:
Errorlevel("warn")

If(WndExists("Garmin Mobile XT"))
    Show("Garmin Mobile XT")
    Exit
EndIf

#Hide Taskbar
Run(SystemPath("ScriptPath")\"TaskbarHide.exe")

#Setup a background image to cover the top screen
If(FileExists(SystemPath("ScriptPath")\"Background\CEPhotoViewer.cfg"))
    Delete(SystemPath("ScriptPath")\"Background\CEPhotoViewer.cfg")
EndIf
Run(SystemPath("ScriptPath")\"Background\CEPhotoViewer.exe")
Sleep(500)

#Registry for Port Splitter
RegWriteString( "HKLM", "SOFTWARE\JAL\Port Splitter", "InstallPath", SystemPath("ScriptPath") )
RegWriteDWord( "HKLM", "SOFTWARE\JAL\Port Splitter", "MajorVersion", 1 )
RegWriteDWord( "HKCU", "Software\JAL\Port Splitter", "Split", 2 )
RegWriteDWord( "HKCU", "Software\JAL\Port Splitter", "Autostart", 1 )
RegWriteDWord( "HKCU", "Software\JAL\Port Splitter", "Baud", 11 )
RegWriteDWord( "HKCU", "Software\JAL\Port Splitter", "Port", 2 )

#Run Port Splitter if not exists
If(not ProcExists("Port Splitter.exe"))
    Run(SystemPath("ScriptPath")\"Port Splitter.exe")
    Sleep(500)
EndIf

#Copy previous stored settings to \Garmin
XCopy(SystemPath("ScriptPath")\"Settings\*.*", "\Garmin", TRUE)

#Run Garmin Mobile XT.
#This script will not go to the next command before que.exe completely shut down
RunWait(SystemPath("ScriptPath")\"..\Apps\WM\que.exe")

#Save new settings back to SD Card
XCopy("\Garmin\*.*", SystemPath("ScriptPath")\"Settings", TRUE)

#Stop Port Splitter before killing it
#If the port splitting are not stopped before killing the process,
#it will not work again even you run Port Splitter again without soft reset
If(WndExists("Port Splitter V1.20"))
    #Stop button
    SendCommand("Port Splitter V1.20", 1010)
    Sleep(500)
    #Exit button
    SendCommand("Port Splitter V1.20", 2)
    Sleep(500)
EndIf

#Kill Port Splitter process
If(ProcExists("Port Splitter.exe"))
    Kill("Port Splitter.exe")
EndIf

#Clean all registry for Port Splitter
RegDeleteKey( "HKLM", "SOFTWARE\JAL", TRUE, TRUE )
RegDeleteKey( "HKCU", "Software\JAL", TRUE, TRUE )

#Close Background Picture
If(ProcExists("CEPhotoViewer.exe"))
    Kill("CEPhotoViewer.exe")
EndIf
If(FileExists(SystemPath("ScriptPath")\"Background\CEPhotoViewer.cfg"))
    Delete(SystemPath("ScriptPath")\"Background\CEPhotoViewer.cfg")
EndIf

#Show Taskbar
Run(SystemPath("ScriptPath")\"TaskbarShow.exe")
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2012-08-07, 19:36   

Uruchom plik que.exe z folderu Apps
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
euphonic
młodszy inspektor GPS
Mio Moov M300 Poland


Dołączył: 05 Sie 2012
Posty: 12
Wysłany: 2012-08-07, 21:35   

Kod:
"Que" is not valid Windows CE application

JUż to przerabiałem kilka razy
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3470
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2012-08-17, 13:45   

Nie wiem jak z mio moov 200 ale w moim musiałem odblokować tym sposobem: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=40046 żeby garmin ruszył. Używałem garmina składającego się z 3 etapów kopiowania. Całość jest na chomiku razem z instrukcją. Zeby garmin widział satelity najpierw za pierwszym razem uruchamiałem portspliter i tu ustawiłem parametry gps-u .
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
nawigatorek01
azymut


Dołączył: 04 Sty 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-01-04, 15:50   

Poszukuje gotowca garmina na nawigację Navii NV33.. Lub instrukcję instalacji i aktywacji aplikacji ściągniętej ze strony garmina
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18829
Wysłany: 2013-01-04, 17:36   

Gotowca nie ma. Ani instrukcji.
Jedynie porady zawarte w tym wątku - przeczytaj go powoli i ze zrozumieniem
Kod:
Wizyt: 3  Łączny czas wizyt Minut: 16


[ Dodano: 2013-01-04, 17:42 ]
P.S. Nv33 ma WinCE6, czyli zacznij od "Garmin na Windows ce6"
_________________

 
 
jacula6
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 750
Wysłany: 2013-02-17, 11:15   

Czy jest garmin na mio moov 330 ?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2013-02-17, 17:59   

Jest tylko pod WInCE5 i WinCE6.
Nie ma garminów na konkretne urządzenie
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 10